:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. július 15. 13:57

Az Oracle csoportmunkát támogató új alkalmazás-együttessel töri le a Microsoft árait

[NetAktív] Lawrence J. Ellison, az Oracle elnök-vezérigazgatója több száz gazdasági elemző jelenlétében mutatta be az Oracle legújabb szoftvertermékét, a cég állásidőmentes szoftver-infrastruktúrájára épülő Oracle Collaboration Suite csoportmunka-alkalmazásegyüttest.

[NetAktív] Lawrence J. Ellison, az Oracle elnök-vezérigazgatója több száz gazdasági elemző jelenlétében mutatta be az Oracle legújabb szoftvertermékét, a cég "állásidőmentes" szoftver-infrastruktúrájára épülő Oracle Collaboration Suite csoportmunka-alkalmazásegyüttest.

A termék nemcsak jóval olcsóbb a Microsoft csoportmunka-szoftverénél, hanem sokkal többet is nyújt többek között a biztonság, a megbízhatóság, az integráltság, az univerzális keresési lehetőségek és a tetszőleges eszközről való elérhetőség terén. Emellett innovatív megoldásaival javítja az egyének, a munkacsoportok, s úttörő módon az informatikai rendszerek termelékenységét. Az Oracle a teljes körű csoportmunka-megoldást mélyen a Microsoft borsos árszintje alatt kínálja. Míg egy 5000 munkahelyes csoportmunka-rendszer ma 1,28 millió dollárba kerül a Microsoftnál, az Oracle megfelelő rendszere már 450 ezer dollárért kapható.

Az Oracle Collaboration Suite teljes körű csoportmunka-szoftveregyüttese -- naptár, valós idejű konferencia lehetőségek, e-mail, fájlrendszer-támogatás, hangüzenet-kezelés és munkafolyamat-technológia -- egy illetéktelen hozzáférés ellen védett központi adatbázisban helyezkedik el, amely bármilyen eszközről elérhető: a Microsoft Outlook szoftverből, web-böngészőből, illetve telefonon, vezeték nélküli eszközökről vagy akár faxon keresztül.

Az Oracle számos fontos újítást alkalmazott az új csoportmunka-termékben. A legfontosabbak között említendő az információk beszédhanggal való elérése, a hangposta, valamint az Ultra Search, amely a világon először teszi egyszerre kereshetővé minden dokumentum, e-mail, hangüzenet és más közlés tartalmát dátumok, szavak vagy kifejezések szerint. A csoportmunka központi adatbázisból történő támogatása a fenti megoldásokkal párosítva igen jelentős termelékenységnövelést és költségmegtakarítást tesz lehetővé a vállalatoknál. A béta-felhasználók tapasztalatai alapján a szoftver tökéletesen működik a Microsoft Outlook ügyfélprogrammal is.

Az Oracle Collaboration Suite a fürtözést és a nagyfokú rendelkezésre állást biztosító megoldásokat a Real Application Clusters megoldással kiegészített Oracle9i adatbázis-kezelőtől és az Oracle9i Application Servertől örökölte. Az Oracle Collaboration Suite termékbe beágyazott Oracle adatbázis-technológia tárolja a fájlokat, üzeneteket és felhasználói információkat, a beágyazott Oracle alkalmazáskiszolgáló-technológia pedig a webes kiszolgálót, a címtárkezelést és az egyszeri bejelentkezést biztosító funkciót adja.

Az Oracle Collaboration Suite örökös licencének bevezető ára nevesített felhasználónként 60 dollár, amely tartalmazza a telefonos támogatást is, függetlenül az információk elérésére használt eszközök és alkalmazások számától. Az Oracle Collaboration Suite emellett éves előfizetéssel nevesített felhasználónként 15 dollárért, bérszolgáltatásként pedig havonta és nevesített felhasználónként 10 dollárért is igénybe vehető.

Az Oracle vezető szerepet vállal az új piaci terület feltárásában A gazdaságelemző szervezetek szerint a csoportmunka-alkalmazások piacán gyors fejlődés és növekvő verseny várható. Az integrált csoportmunka-környezetekről (integrated collaborative environments, ICE) nemrég kiadott jelentésében Mark Levitt, az IDC csoportmunkát támogató számítástechnikai megoldások kutatásáért felelős elnökhelyettese a következőket írja: "Az integrált csoportmunka-környezetek a csoportmunka-összetevők forrásaként sikerre számíthatnak, az operációs rendszerek, a webes alkalmazáskiszolgálók és a csoportmunka-funkciók mellett egyéb üzleti funkciókat is kínáló szélesebb körű platformok által támasztott éles verseny ellenére."

Az Oracle az új termékkel megragadta a lehetőséget, hogy sokkal alacsonyabb áron kínáljon a cég "állásidőmentes" szoftver-infrastruktúrájára épülő, nagyobb teljesítményű és integrált csoportmunka-platformot az ICE-termékek piacán. Az Oracle jelentős energiákat fordított az integrált csoportmunka-szoftver kifejlesztésére, melyek között a montreáli Steltor cég megvásárlása is szerepel. A Steltoré a világ legjobb nyílt rendszerű időgazdálkodási kommunikációs szoftvere, amely a Microsoft Outlook legfejlettebb naptári szolgáltatásait is támogatja.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 01:49

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.