Szerző: Bodnár Ádám

2002. július 3. 15:18

Nintendo Game Boy konzolokkal használható MP3-lejátszót tervez egy amerikai cég

Az amerikai SongPro bejelentette, hogy még az idén piacra dobja a Nintendo Game Boy konzolokkal kompatibilis MP3-lejátszóját.

Az amerikai SongPro bejelentette, hogy még az idén piacra dobja a Nintendo Game Boy konzolokkal kompatibilis MP3-lejátszóját.

A készülék érdekessége, hogy az MP3 és WMA formátumokon kívül egy teljesen saját SPA formátumot is támogat, amelynek lejátszásakor nem csak a zene hallható, hanem a számok szövege, az előadó adatai vagy képei is megjelenhetnek a Game Boy kijelzőjén.

A SongPro együttműködési megállapodást kötött a RioPorttal, amelynek értelmében az utóbbi cég gondoskodik az SPA fájlok terjesztéséről. Mivel a RioPort mind az öt nagy lemezkiadóval (BMG, EMI, Warner Music, Sony Music, Universal Music) szerződéses viszonyban áll, a SongPro lejátszó vásárlói már az első napon dalok tízezreit tölthetik le készülékeikbe.

A SongPro vezérigazgatója, Jon Richmond elmondta, hogy egyelőre csupán zenelejátszásban gondolkodnak, de az SPA formátum révén a későbbiekben akár másféle szórakoztató tartalmat, például zenés-hangos képregényeket is kínálhatnak majd. Richmond rámutatott, hogy a kijelző akár reklámok megjelenítésére is alkalmas lehet, ezért előfordulhat, hogy bizonyos zenéket vagy más tartalmat ingyenesen, de reklámokkal együtt lehet majd letölteni.

A SongPro MCE a Game Boy Color és Game Boy Advance konzolokkal használható. A lejátszó a zenéket MMC vagy SD kártyákról olvassa be. Az állományokat USB porton keresztül tölthetjük fel a készülékbe.

A SongPro lejátszója várhatóan az idén ősszel kerül piacra, az ára 99 dollár alatt lesz. A későbbiekben a cég más hordozható eszközökkel, például kéziszámítógépekkel vagy mobiltelefonokkal kompatibilis MP3-lejátszókat is piacra kíván dobni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról