:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. július 11. 17:32

Négy Athlon MP processzort tartalmazó szervert jelentett be az Angstrom Microsystems

Az Angstrom Microsystems bejelentette Racer Quad2100 számítógépét, amely egy négy AMD Athlon MP processzort tartalmazó, rackbe építhető, 1U (1,75) magas rendszer.

Az Angstrom Microsystems bejelentette Racer Quad2100 számítógépét, amely egy négy AMD Athlon MP processzort tartalmazó, rackbe építhető, 1U (1,75") magas rendszer.

A Quad2100-ban két AMD 760MPX chipkészletes alaplap és négy Athlon MP 2100+ processzor található. Egy 42U magas rack-szekrénybe így összesen 168 processzor építhető be. A Quad2100-et elsősorban tudományos számításokra vagy renderelésre használt fürtök telepítéséhez ajánlja a gyártó.

Mint ahogy arról már beszámoltunk, a Scooby-Doo rajzfilm moziváltozatának speciális effektjeit a Rhythm & Hues effekstúdió 42 darab kétprocesszoros, Athlon MP 1800+ alapú számítógép segítségével készítette el. A rendszereket az Angstrom szállította.

"Az Angstrom sikere a szórakoztatóipatban csak az egyik példája annak, hogy az AMD nagy teljesítményű, megbízható processzorai megfelelő platformot biztosítanak a digitális tartalomkészítés vezető alkalmazásainak futtatásához" -- nyilatkozta Ben Williams, az AMD szerver és munkaállomás marketing igazgatója. "A Quad2100 az egyik "legsűrűbb" 1U rendszer, amely az AMD legújabb processzortechnológiájára épül."

"A renderelést, vagy tudományos számításokat végző ügyfeleink nagy teljesítményt várnak versenyképes áron" -- mondta Lalit Jain, az Angstrom Microsystems vezérigazgatója. "Az Angstrom minőség iránti elkötelezettsége és egy új, innovatív hűtési technológia együttesen több nagy ügyfelet nyert meg ennek a terméknek."

Egy számítógépben legfeljebb 8 Gbyte PC2100 DDR SDRAM és 320 Gbyte-nyi merevlemez lehet. A Quad2100 Windows, Linux és FreeBSD operációs rendszereket támogat.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 11:34

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.