:

Szerző: Barna József

2002. július 23. 20:47

A VisionTek grafikus kártyái a jövőben is kaphatóak lesznek Európában

Amint arról korábban hírt adtunk, a The Inquirer című brit számítástechnikai bulvárlap szellőztette meg -- forrása megnevezése nélkül --, hogy rövid európai látogatás után az elsősorban NVIDIA chipes videokártyáiról és újabban optikai meghajtóiról ismert egyesült államokbeli VisionTek kivonul kontinensünk piacáról. A lap információi szerint a cég alig néhány hónapos európai jelenléte alatt jó néhány marketinghibát követett el, és jelentős összegeket fordított meddőnek bizonyuló projektekbe; ezért határozott úgy a vezetőség, hogy e rövid, sikertelen kiruccanás után a cég kivonul kontinensünkről.

[HWSW] Amint arról korábban hírt adtunk, a The Inquirer című brit számítástechnikai bulvárlap szellőztette meg -- forrása megnevezése nélkül --, hogy rövid európai látogatás után az elsősorban NVIDIA chipes videokártyáiról és újabban optikai meghajtóiról ismert egyesült államokbeli VisionTek kivonul kontinensünk piacáról. A lap információi szerint a cég alig néhány hónapos európai jelenléte alatt jó néhány marketinghibát követett el, és jelentős összegeket fordított meddőnek bizonyuló projektekbe; ezért határozott úgy a vezetőség, hogy e rövid, sikertelen kiruccanás után a cég kivonul kontinensünkről.

A VisionTek marketingigazgatója azonban kérésünkre ma egy nyilatkozatot juttatott el szerkesztőségünkhöz az üggyel kapcsolatban. Eszerint a cég nem tervezi a visszavonulást, hanem elsősorban európai piaci jelenlétének racionalizálására törekszik. Eleinte a cég a nagy-britanniai és németországi piacokat célozza meg grafikus kártyáival, és az igényeknek megfelelően terjeszkedik később további piacokra. Ugyanakkor a VisionTek átalakítja értékesítési modelljét: ennek keretében megállapodott az írországi Partners In Europe (PIE) céggel termékeinek európai értékesítéséről. A PIE virtuális leányvállalat kiterjedt értékesítési és raktárhálózattal rendelkezik Európa-szerte, és vállalta a VisionTek képviseletét, termékeinek értékesítését és támogatását kontinensünkön.

A VisionTek tehát nem kíván pénzt ölni egy európai értékesítési és terméktámogatási hálózat kiépítésére, így gyakorlatilag a grafikus kártyáinak forgalmazásával kapcsolatos minden feladatot partnerére bízza. Hogy a korábban létrehozott európai irodáknak mi lesz a sorsa, egyelőre nem ismert.

Amint arról korábban beszámoltunk, a VisionTek ez év elején nyitotta meg európai irodáit, és akkor még a vállalat ambíciói közé tartozott, hogy a videokártyák piacán a tengerentúlon elért sikereit (a cég az USA-ban hosszú ideje a kiskereskedelmi piac élén áll) kontinensünkre is exportálja. A cég ráadásul nemrégiben jelentette be, hogy bővíti gyártókapacitását. A VisionTek ugyanis a múlt hónapig kizárólag Észak-Amerikában állította elő videokártyáit, azonban részben az igények zökkenőmentes kielégítése, részben pedig a termelési költségek csökkentése érdekében június közepén egy meg nem nevezett ázsiai céggel kötött gyártási megállapodást.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 00:03

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.