:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. július 10. 11:01

Jövő héten érkezik a 17 hüvelykes lapos kijelzővel szerelt iMac

[CNET] Az Apple várhatóan a jövő héten rendezendő Macworld Expo rendezvényen mutatja be új iMac számítógépeit, amelyek 17 hüvelykes lapos kijelzővel vannak felszerelve.

[CNET] Az Apple várhatóan a jövő héten rendezendő Macworld Expo rendezvényen mutatja be új iMac számítógépeit, amelyek 17 hüvelykes lapos kijelzővel vannak felszerelve.


A tavasszal megjelent, 15" kijelzővel szerelt iMac

A tavasszal megjelent, 15 hüvelykes lapos kijelzővel szerelt iMac konfigurációk népszerűsége egyre inkább csökken, elemzők szerint ez az oka a 17 hüvelykes modellek megjelenésének.

"Nyilvánvaló, hogy egy 'mindent egyben' konfiguráció esetében a számítógépnek és a kijelzőnek is naprakésznek kell lennie" -- mondta az NPDTechworld elemzője, Stephen Baker. Baker azonban hozzátette, hogy bár a 17 hüvelykes kijelző izgalmas, aligha lehet az eladások motorja, hiszen a 15 hüvelykes kijelzővel szerelt iMac csak alig fél éve jelent meg a piacon.

Baker szerint annak ellenére, hogy nem várható az iMac iránti kereslet jelentős növekedése, mindenképp van értelme egy ilyen váltásnak, ugyanis az utóbbi időben drámaian emelkedett a nagyobb méretű lapos kijelzők népszerűsége. Az NPDTechworld felmérése szerint tavaly nyár óta 10 százalékkal emelkedett a 17 hüvelykes TFT LCD-k eladása, miközben a 15 hüvelykes modelleké csupán 2,5 százalékkal nőtt. A 15" TFT-k jelenleg az eladások 63 százalékát teszik ki, a 17" modellek a piac 17 százalékát uralják.

Baker szerint a nagyobb méretű kijelzők népszerűsége elsősorban az árak csökkenésének tudható be. Tavaly nyáron egy 15 hüvelykes lapos kijelző átlagosan 550 dollárba került, egy 17 hüvelykes viszont 1113 dollárba. Ma egy 15" kijelző 453 dollárba kerül, egy 17" viszont csak 688 dollárba.

Az Apple szóvivője, Natalie Sequeira nem kommentálta a híreket, ugyanis a vállalat nem nyilatkozik még be nem jelentett termékekről.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 07:26

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.