Szerző: Barna József

2002. július 2. 19:18

Nyári alaplap-újdonságok az MSI-től

A tajvani MSI kínálatában még ebben a negyedévben számos új modell jelenik meg, mind AMD Athlon, mind pedig Intel Pentium 4 processzorokhoz. Az AMD platformhoz szánt lapok közül kiemelendő a VIA KT400 chipkészletére épülő KT4 Ultra, valamint az NVIDIA Crush18 kódnéven ismert lapkakészletét használó N18 Ultra.

[HWSW] A tajvani MSI kínálatában még ebben a negyedévben számos új modell jelenik meg, mind AMD Athlon, mind pedig Intel Pentium 4 processzorokhoz. Az AMD platformhoz szánt lapok közül kiemelendő a VIA KT400 chipkészletére épülő KT4 Ultra, valamint az NVIDIA Crush18 kódnéven ismert lapkakészletét használó N18 Ultra.


Serial ATA a KT4 Ultra alaplapon

Előbbi két kivitelben kerül forgalomba: a KT4 Ultra-ABIL PC2PC Bluetooth, míg a KT4 Ultra-AILW PC2PC Wireless LAN funkcióval. A lapon a VIA KT400 north bridge és a VT8235 south bridge kapott helyet. A 3 DIMM foglalatba összesen 3 Gbyte DDR400/333/266 szabványú memória helyezhető. Kiemelendő a lap szolgáltatásai közül a 8x AGP-interfész támogatása, az integrált IEEE 1394-vezérlő (a típusjelölésben I jelöli) és a Serial ATA-vezérlő (a típusjelölésben A).

Az NVIDIA Crush18 chipkészletét hasznosító MSI N18 Ultra szintén ABIL vagy AILW változatokban lesz megvásárolható. E lapon szintén 3 DIMM foglalat található, melyekbe összesen 3 Gbyte DDR333/266 szabványú modul helyezhető. Egyéb tekintetben a specifikációk megegyeznek a KT4 Ultráéival.

A Pentium 4 processzorok szánt termékek közül kiemelendő az MSI 850E Max-ABL (vagy ALW), mely nevéhez hűen az Intel i850E lapkakészletre épül és RDRAM memóriát támogat. Újdonságot azonban a lapra integrált Serial ATA-vezérlő jelent.


Az MSI 648 Max-BL

Az MSI továbbá felhasználja a SiS648 chipkészletet is, mégpedig az MSI 648 Max-BL (vagy LW) típusjelű termékén. E lap 3 DIMM foglalatába 3 Gbyte DDR333/266 szabványú memóriamodul helyezhető, az egyéb extrák azonban kimerülnek az USB 2.0-eszközök támogatásában, valamint az integrált Realtek hálózati vezérlőben. Hiszen említeni sem érdemes immár, hogy a PC2PC Bluetooth vagy a PC2PC Wireless LAN alapértelmezésben tartozéka e lapnak is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról