:

Szerző: Ady Krisztián

2005. december 20. 10:41

Internettelefon szoftvert fejleszt a hazai IntTalk VoIP Systems

Saját internettelefon szoftvert fejleszt a hazai IntTalk VoIP Systems , a hasonló nevű, IntTalk alkalmazás otthoni használatra teljesen ingyenesen letölthető. Az egyelőre béta változatban elérhető, elsősorban vállalatok számára kínált alkalmazás néhány olyan képességgel is rendelkezik, mellyel versenytársai nem, többek között 64 bites titkosítással továbbítja hangunkat partnereinkhez a nyílt interneten keresztül.

[HWSW] Saját internettelefon szoftvert fejleszt a hazai IntTalk VoIP Systems, a hasonló nevű, IntTalk alkalmazás otthoni használatra teljesen ingyenesen letölthető. Az egyelőre béta változatban elérhető, elsősorban vállalatok számára kínált alkalmazás néhány olyan képességgel is rendelkezik, mellyel versenytársai nem, többek között 64 bites titkosítással továbbítja hangunkat partnereinkhez a nyílt interneten keresztül.

A titkosításhoz használt kulcsot a felhasználók egyedileg is beállíthatják, így maga a szolgáltató is teljesen kizárható a kommunikációból. A fejlesztők szerint a rendszer másik hatalmas előnye, hogy sávszélességigénye is a lehető legkisebb, ez a sávszélességtől függően használt különböző hangtömörítési eljárásoknak köszönhető. A szoftver számos versenytárssal ellentétben akár modemes kapcsolaton is megfelelő minőségű hangátvitelt biztosíthat.

Az IntTalk szoftverrel hamarosan -- várhatóan február elejétől -- vezetékes és mobiltelefon számok is hívhatók lesznek. Az egyelőre csupán számítógépek közötti kommunikációt biztosító alkalmazás folyamatos fejlesztés alatt áll, így az első bétaváltozat még igen egyszerű felülettel és képességekkel rendelkezik, és működése sem garantált.

A Skype vitorlájából egyre több vállalat próbálja meg kifogni a szelet, a T-Com a T-Online-nal közösen október elején jelentette be Klip szoftverét, mely hang- és videokommunikációt nyújt két számítógép között, illetve hamarosan vonalas és mobilszámok is hívhatók lesznek az alkalmazással a számítógépekről. A Klip felhasználók a jelenlegi tervek szerint saját telefonszámot is kaphatnak a közeljövőben, a 21-es körzetű számokon keresztül normál telefonokról is elérhetők lesznek.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 10:18

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.