Szerző: Bodnár Ádám

2005. december 8. 13:45

Új néven, több szolgáltatással tér vissza a Microsoft kereshető világtérképe

Új néven tért vissza a Microsoft Virtual Earth: a kereshető világtérkép számos új szolgáltatással bővült és immár Windows Live Localként próbálható ki a local.live.com weboldalon, egyelőre bétaváltozatban.

[HWSW] Új néven tért vissza a Microsoft Virtual Earth: a kereshető világtérkép számos új szolgáltatással bővült és immár Windows Live Localként próbálható ki a local.live.com weboldalon, egyelőre bétaváltozatban.

A Live Localban a műholdas képeket immár többféle nézetből, akár madártávlatból, azaz nem felülről, hanem 45 fokos szögből is megtekinthetjük, emellett jelentősen továbbfejlesztették a keresési lehetőségeket is. További újdonság, hogy a Microsoft biztosít egy alkalmazás-programozási felületet (API) a Windows Live Localhoz, így bármely szoftverfejlesztő készíthet olyan alkalmazást, amely a Microsoft világtérképét használja.

A Windows Live Localba számos új szolgáltatást építettek, például útvonaltervezést, illetve a felhasználó is létrehozhat és tárolhat az egyes helyekhez tartozó "címkéket", ezekhez jegyzeteket csatolhat, amiket aztán továbbküldhet e-mailben. A Microsoft első számú prioritása most, hogy a Windows Live Localt adatokkal töltse fel, ugyanis a szolgáltatás az Egyesült Államokat és annak nagyvárosait igen részletesen "ismeri", a világ többi részét azonban egyelőre egyáltalán nem.

A Live Local végleges változata a tervek szerint 2006 elején lesz elérhető, addigra a szolgáltatás már legalább 30 ország részletes adatait tartalmazni fogja, nem csak térképek és műholdas látképek formájában, hanem az üzletek, szolgáltatók, helyi érdekű események és más információk tekintetében is.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról

FLIP

3

Kagylómobillal erősít a Honor

2024. június 14. 10:28

A cég útnak indította első flip típusú készülékét, amivel újabb hézagot foltoz be a nagy márkák elleni versenyben.