Szerző: Bodnár Ádám

2005. december 8. 13:45

Új néven, több szolgáltatással tér vissza a Microsoft kereshető világtérképe

Új néven tért vissza a Microsoft Virtual Earth: a kereshető világtérkép számos új szolgáltatással bővült és immár Windows Live Localként próbálható ki a local.live.com weboldalon, egyelőre bétaváltozatban.

[HWSW] Új néven tért vissza a Microsoft Virtual Earth: a kereshető világtérkép számos új szolgáltatással bővült és immár Windows Live Localként próbálható ki a local.live.com weboldalon, egyelőre bétaváltozatban.

A Live Localban a műholdas képeket immár többféle nézetből, akár madártávlatból, azaz nem felülről, hanem 45 fokos szögből is megtekinthetjük, emellett jelentősen továbbfejlesztették a keresési lehetőségeket is. További újdonság, hogy a Microsoft biztosít egy alkalmazás-programozási felületet (API) a Windows Live Localhoz, így bármely szoftverfejlesztő készíthet olyan alkalmazást, amely a Microsoft világtérképét használja.

A Windows Live Localba számos új szolgáltatást építettek, például útvonaltervezést, illetve a felhasználó is létrehozhat és tárolhat az egyes helyekhez tartozó "címkéket", ezekhez jegyzeteket csatolhat, amiket aztán továbbküldhet e-mailben. A Microsoft első számú prioritása most, hogy a Windows Live Localt adatokkal töltse fel, ugyanis a szolgáltatás az Egyesült Államokat és annak nagyvárosait igen részletesen "ismeri", a világ többi részét azonban egyelőre egyáltalán nem.

A Live Local végleges változata a tervek szerint 2006 elején lesz elérhető, addigra a szolgáltatás már legalább 30 ország részletes adatait tartalmazni fogja, nem csak térképek és műholdas látképek formájában, hanem az üzletek, szolgáltatók, helyi érdekű események és más információk tekintetében is.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról

Vimeo Record

1

Videós üzenetküldőt indít a Vimeo

2020. október 28. 08:46

Az ingyenesen használható vállalati megoldás az elnyúló megbeszéléseket, és hosszas emaileket hivatott kiváltani.