:

Szerző: Ady Krisztián

2005. december 13. 10:25

Újabb GPS-vevős tenyérgép a Mitactól

[Engadget] Újabb beépített GPS-vevős, forgatható antennás tenyérgépet dob piacra a tajvani Mitac. A Mio Digiwalker termékcsalád legújabb tagjában , az A201-ben is SirfStarIII GPS-vevő található.

[Engadget] Újabb beépített GPS-vevős, forgatható antennás tenyérgépet dob piacra a tajvani Mitac. A Mio Digiwalker termékcsalád legújabb tagjában, az A201-ben is SirfStarIII GPS-vevő található.

A készülék a legfrissebb Windows Mobile kiadást, az 5-ös verziójú mobil operációs rendszert futtatja 312 MHz-es Intel Bulverde processzorán. A forgatható antenna előrelépés a fixen kihajtható változattal szemben, ugyanis mind az álló, mind a fekvő használatnál megfelelő vételi helyzetbe mozgatható a hátlapból kihajtható GPS-vevő.

Bár a készüléket Bluetooth vezeték nélküli kapcsolattal ellátták, a WLAN-vezérlő sajnos ebből is kimaradt. A legömbölyített formákkal rendelkező, dizájnos A201 körülbelül 418 dolláros, azaz 89 ezer forintnak megfelelő áron lesz megvásárolható Európában.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 04:05

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.