Szerző: Ady Krisztián

2005. december 8. 15:18

Zsebkivetítő a Samsungtól

A világ talán legkisebb mikrotükrös rendszerű, azaz DLP-s kivetítőjét dobja piacra a Samsung januárban, melyet a 2006-os Consumer Electronics Show rendezvényen is bemutatnak. A mindössze 700 gramm súlyú, szinte tenyérnyi Samsung SP-P300MK Pocket Imager projektorral a legkisebb helyet is kivetítésre lehet használni.

[HWSW] A világ talán legkisebb mikrotükrös rendszerű, azaz DLP-s kivetítőjét dobja piacra a Samsung januárban, melyet a 2006-os Consumer Electronics Show rendezvényen is bemutatnak. A mindössze 700 gramm súlyú, szinte tenyérnyi Samsung SP-P300MK Pocket Imager projektorral a legkisebb helyet is kivetítésre lehet használni.

A zsebprojektor DLP-s rendszere a vetítési távolságtól függően akár 12-63 hüvelykes, azaz 30-160 centiméteres képátlójú képet is megjeleníthet 1000:1-hez kontrasztaránnyal, mely a készülék apró méreteihez viszonyítva kitűnő érték. Sajnos a Samsung nem árulta el a készülékbe épített DLP-lapka felbontását, de becslések szerint minimum SVGA (800 x 600 pixel) felbontású kép vetítésére alkalmasnak kell lennie.

A készüléket PC-vel, vagy bármilyen AV-csatlakozással ellátott berendezéssel, azaz hordozható DVD-lejátszóval, tv-kimenetes mobiltelefonnal, vagy akár egy iPod nanóval is össze lehet kötni. A külső, külön megvásárolható akkumulátorral akár 2,5 órán át keresztül üzemeltethető olyan helyen is a projektor, ahol nincs vezetékes áram.

A Sasmung mini projektora szerencsére nem csak Koreában, hanem a világ más részein is megvásárolható lesz, ára átszámítva körülbelül 800 dollár, azaz 174 ezer forint körül alakul majd.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról