Szerző: Bodnár Ádám

2005. december 8. 11:33

Csúcsközelben a DVD-eladások

[News.com/HWSW] A DVD-filmek forgalma közeledik a csúcshoz, mivel a jövőben egyre többen szereznek majd be filmeket úgy, hogy azok nem fizikai adathordozón érkeznek, hanem az interneten, legyen szó akár letöltésről, akár on demand streaming médiáról -- áll az In-Stat előrejelzésében.

[News.com/HWSW] A DVD-filmek forgalma közeledik a csúcshoz, mivel a jövőben egyre többen szereznek majd be filmeket úgy, hogy azok nem fizikai adathordozón érkeznek, hanem az interneten, legyen szó akár letöltésről, akár "on demand" streaming médiáról -- áll az In-Stat előrejelzésében.

Gerry Kaufhold elemző szerint a számítógépes ipar és a fizetős tévécsatornák fejlődése egyaránt a DVD-eladások visszaesését hozz majd magával, hiszen a letöltéshez vagy az on demand filmnézéshez a felhasználónak ki sem kell mozdulnia otthonából, nem szükséges a filmet tároló adathordozót a boltban megvásárolnia vagy megrendelnie.

A DVD-eladások növekedési üteme láthatóan lassul, az Adams Media Research előrejelzése szerint 2005-ben a globális forgalom 17,3 milliárd dollárt tesz ki, ami tavalyhoz képest 12 százalékos növekedést jelent, 2006-ban azonban az eladások már csak 9 százalékkal nőnek. Az In-Stat szerint a növekedés lassulásához jelentősen hozzá fog járulni a következő generációs optikai formátumok, a Blu-ray és a HD DVD körüli bizonytalanság is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról