Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Elektromos papír a SEIKO limitált példányszámú karórájában

Ady Krisztián, 2005. december 01. 12:59
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Különleges, limitált példányszámban elkészített, ékszerként viselhető karórát dob piacra 2006. január 27-től a SEIKO Japánban. A nagy múltú vállalat Spectrum órája mindössze 500 példányban készül el, melyből 200 darabot szánnak a japán piacra, a többi a világ más pontjain lesz később megvásárolható.

[HWSW] Különleges, limitált példányszámban elkészített, ékszerként viselhető karórát dob piacra 2006. január 27-től a SEIKO Japánban. A nagy múltú vállalat Spectrum órája mindössze 500 példányban készül el, melyből 200 darabot szánnak a japán piacra, a többi a világ más pontjain lesz később megvásárolható.

A Spectrum az első óra lesz a világon, mely a folyamatosan fejlesztés alatt álló elektromos papíron (e-ink) alapul, a készülék kijelzőjét a SEIKO Epson által fejlesztett, vékony, hajlékony, mikrokapszulákat tartalmazó lap képviseli. A kijelző pixeljeit ezek a mikrokapszulák alkotják, melyek egyik oldalát fekete, a másikat fehér pigmentekkel színezik, majd elektromos áram segítségével állítják be a megfelelő irányba.

Az e-papír igen takarékosan bánik az elektromos energiával, hiszen csak az állapot megváltoztatásához szükséges energia, megtartásához nem, míg a megjelenítendő adat nem változik, egyetlen milliamper áramot sem fogyaszt a kijelző. A jó kontrasztra képes kijelzőnél háttérvilágításra sincs szükség. A SEIKO órája nappal fehér alapon sötét, este sötét alapon fehér színnel írja ki az időt, vagy más feliratokat.

A limitált példányszámú, speciális SEIKO Spectrum karóra 262500 japán jenbe, azaz körülbelül 471 ezer forintba kerül majd.