Szerző: Bodnár Ádám

2005. december 20. 11:15

A Microsoft kiadta az Exchange 12 első bétaváltozatát

A Microsoft bejelentette ez e-mail, naptár és üzenetküldési szolgáltatásokat biztosító új szervertermékének, az Exchange 12-nek az első bétaváltozatát, amely egyelőre csak egy zárt tesztelői közösség számára elérhető. Az első bétát abból a célból adta ki a Microsoft, hogy az ügyfelek, OEM-gyártók, független szoftvergyártók és rendszerintegrátorok megismerhessék az Exchange 12 működését és visszajelzéseket küldhessenek a Microsoftnak.

[HWSW] A Microsoft bejelentette ez e-mail, naptár és üzenetküldési szolgáltatásokat biztosító új szervertermékének, az Exchange 12-nek az első bétaváltozatát, amely egyelőre csak egy zárt tesztelői közösség számára elérhető. Az első bétát abból a célból adta ki a Microsoft, hogy az ügyfelek, OEM-gyártók, független szoftvergyártók és rendszerintegrátorok megismerhessék az Exchange 12 működését és visszajelzéseket küldhessenek a Microsoftnak.

A szoftver végleges változata a tervek szerint 2006 végén vagy 2007 elején lesz elérhető. Az Exchange 12 -- hasonlóan a Microsoft többi új szerveréhez -- már csak 64 bites rendszereken fog futni, ez a vállalat szerint nagyobb teljesítmény mellett több szolgáltatást, nagyobb fokú méretezhetőséget, és a tárolási technológiákra fordított befektetések jobb megtérülését biztosítja. Érdekesség, hogy az első bétaváltozat még "csak" 32 bites.

Az Exchange 12 a felhasználó bejövő mappájában integrálja az e-mail, fax- és hangposta-üzeneteket, valamint számos klienst, például a vezetékes és a mobiltelefont is támogatja. Az Exchange 12 az Outlook Web Access technológia frissített változatát is tartalmazza, így a felhasználók egy webböngészőn keresztül bárhonnan hozzáférhetnek a levelezésükhöz. Az Exhange 12 beszédfelismerést is támogat.

A biztonság továbbra is kiemelt fontosságú kérdés minden vállalatnál. A rendszergazdák olyan integrált megoldást igényelnek, amely képes automatikusan megvizsgálni és a károkozóktól mentesíteni a bejövő és kimenő üzeneteket egyaránt, emellett azt is elvárják, hogy ezen megoldások folyamatosan naprakészek legyenek a legújabb fenyegetésekkel szemben. Az Exchange 12 most kiadott bétaverziója már tartalmazza az első olyan funkciókat, amelyek segítenek az üzenetkezelési környezet védelmében és biztonságának megvalósításában.

Az Exchange 12 továbbfejlesztett programozhatóságot és az adatok jobb hozzáférhetőségét ígéri a vállalati és a professzionális fejlesztők számára. Az Exchange Web Services új, szabványokon alapuló alkalmazásfejlesztési felületet biztosít a postafiók adatainak kezeléséhez, Használatával egyszerűbb a fejlesztés, a szervezetek funkciógazdag üzleti és szolgáltatásorientált alkalmazásokat fejleszthetnek, amelyek integrálódnak az Exchange rendszerbe.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról