Szerző: Bodnár Ádám

2005. december 14. 11:23

Eladó a legnagyobb magyar üzleti internetszolgáltató

Új tulajdonosa lesz a legnagyobb hazai üzleti internetszolgáltatónak, az Eurowebnek: a társaság 100 százalékos tulajdonát birtokló anyavállalat, az Euroweb International Corp. közölte, hogy eladja magyarországi és romániai internetes és távközlési érdekeltségeit, az Euroweb Hungaryt és az Euroweb Romaniát.

[HWSW] Új tulajdonosa lesz a legnagyobb hazai üzleti internetszolgáltatónak, az Eurowebnek: a társaság 100 százalékos tulajdonát birtokló anyavállalat, az Euroweb International Corp. közölte, hogy eladja magyarországi és romániai internetes és távközlési érdekeltségeit, az Euroweb Hungaryt és az Euroweb Romaniát.

Az Euroweb International 2004 novemberében már megvált internetes és távközlési érdekeltségeitől Csehországban, idén áprilisban pedig Szlovákiában, azóta csak magyar és román leányvállalattal rendelkezik. Az Euroweb Hungary mintegy 100 ezer üzleti és lakossági előfizetővel büszkélkedhez, éves forgalma eléri a 7 milliárd forintot. A román leányvállalat weboldalán olvasható adatok szerint az Euroweb Romania S.A. 1400 ügyfelet és éves szinten 12 millió dolláros (~2,5 milliárd forintos) forgalmat mondhat magáénak.

A hazai és romániai Eurowebért bejelentkező vevő kilétét és a várható eladási árat egyelőre nem fedték fel, az azonban tudható, hogy a kérő egy nemzetközi távközlési vállalat, amely 500 ezer dollár foglalót helyezett letétbe az Eurowebnél. Amennyiben a vevő eláll az ajánlattól, a félmillió dollár az Eurowebet illeti. Az Euroweb cserében vállalta, hogy december 16-ig nem tárgyal más felekkel a leányvállalatok eladásáról. Az eladásból befolyó összeget tőkebefektetésre kívánja fordítani a cég.

Törő Csaba, az Euroweb elnök-vezérigazgatója a társaság közleményében kifejtette, az internetes és távközlési üzletágak eladása annak az erőfeszítésnek a része, melyek eredményeképp a vállalat szűkíti tevékenységi körét és elsősorban az informatikai outsourcingra koncentrál. Amint az ismert, az Euroweb International és az Euroeb Hungary a nyáron jelentették be az IT-outsourcingra, alkalmazás-fejlesztésre és tanácsadásra szakosodott Navigátor Informatika Rt. 2 milliárd forint értékű felvásárlását. A Navigátor korábban két ciprusi befektető kezében volt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról