Szerző: Bodnár Ádám

2005. december 22. 09:49

A Fujitsu Siemens kezébe kerül a Siemens platformmegoldásokkal foglalkozó üzletága

A Fujitsu Siemens Computers felvásárolja a Siemens Business Services termékszolgáltatási divízióját (Product Related Services Division  PRS). A Fujitsu Siemens Computers így a jövőben egyetlen forrásból kínálja tanácsadási, tervezési, rendszerbevezetési szolgáltatásait és szervizkonstrukcióit az ügyfelek számára.

[HWSW] A Fujitsu Siemens Computers felvásárolja a Siemens Business Services termékszolgáltatási divízióját (Product Related Services Division – PRS). A Fujitsu Siemens Computers így a jövőben egyetlen forrásból kínálja tanácsadási, tervezési, rendszerbevezetési szolgáltatásait és szervizkonstrukcióit az ügyfelek számára.

Az SBS PRS a világ 28 országában mintegy 5 ezer dolgozót foglalkoztat, árbevétele a 2005-ös pénzügyi évben várhatóan eléri az 1,3 milliárd eurót. A világ hatodik legnagyobb IT-szolgáltatási szervezeteként és Németország második legnagyobb informatikai megoldásszállítójaként számon tartott PRS a platformsemleges szolgáltatásokra koncentrál. A nagy volumenű termékekkel kapcsolatos szolgáltatásokat a jövőben is a Fujitsu Siemens értékesítési partnerei nyújtják.

"Számunkra mindig ügyfeleink a legfontosabbak, és a nekik tett ígéretek beváltása érdekében most az SBS PRS divíziójának felvásárlásával fejlesztjük és erősítjük tovább szolgáltatási képességeinket" -- nyilatkozta a Fujitsu Siemens Computers vezérigazgatója, Bernd Bischoff. "A PRS kiterjedt ügyfél- és termékismerete a termék- és megoldásfejlesztési folyamat szempontjából is értékes előnyöket ígér. Biztosak vagyunk benne, hogy a felvásárolt divízió szakértelmének és képességeinek pozitív hatása hamarosan érezhető lesz cégünknél."

A felvásárolt divízió a jövőben külön leányvállalatként folytatja tevékenységét. Az új PRS üzletágat Neil Allpress, az SBS PRS divíziójának jelenlegi alelnöke fogja vezetni. Richard Schlauri, az SBS PRS divízió jelenlegi ügyvezető igazgatója a németországi szervezetért lesz felelős. Mindketten helyet kapnak a Fujitsu Siemens Computers igazgatóságában.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról