Szerző: Ady Krisztián

2005. december 6. 10:35

A Panasonic megkezdte a kétrétegű Blu-Ray lemezek próbagyártását

A Panasonic bejelentette, hogy módosította teszt céljából felállított Blu-Ray gyártósorát, s az egyoldalas, csak olvasható Blu-Ray lemezek (BD-ROM) mellett megkezdte a kétrétegű, 50 gigabájt kapacitású BD-ROM médiák sorozatgyártását is. A tesztdarabokat gyártó üzem Kaliforniában, Torrance-ben található.

[HWSW] A Panasonic bejelentette, hogy módosította teszt céljából felállított Blu-Ray gyártósorát, s az egyoldalas, csak olvasható Blu-Ray lemezek (BD-ROM) mellett megkezdte a kétrétegű, 50 gigabájt kapacitású BD-ROM médiák sorozatgyártását is. A tesztdarabokat gyártó üzem Kaliforniában, Torrance-ben található.

A Panasonic kétrétegű lemezei saját fejlesztésű rétegező technológiával készülnek, mely lehetővé teszi a kétrétegű DVD-lemezek 8,5 gigabájtos kapacitásánál közel hatszor nagyobb tárolókapacitású BD-ROM lemezek elkészítését. Az egyrétegű Blu-Ray médiák 25 gigabájtosak, a két réteg alkalmazásával ezt a tárolókapacitást lehet megduplázni.

A Panasonic új gyártástechnológiája a költségek lefaragását is lehetővé teszi, a lemezeket már jelenleg is olcsó, ultraviola fényre kötő gyanta segítségével készítik el. A lemezre írt adatokat Blu-Ray lejátszókban és -rögzítőkben, illetve BD-ROM meghajtókkal ellátott számítógépekkel lehet visszaolvasni.

A Panasonic már várhatóan a hónap -- illetve az év -- végén tesztelhető mintadarabokat biztosít majd partnereinek az elkészített kétrétegű BD-ROM lemezekből. A vállalat egyrétegű lemezeket készítő gyártósora már 80 százalékos kihozatallal működik.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.