Szerző: Bodnár Ádám

2005. december 21. 09:28

Lassul a növekedés a PC-piacon

Az idén 15,8 százalékkal, jövőre azonban csak 10,5 százalékkal nőnek a PC-eladások -- véli az IDC piackutató vállalat. A növekedés megtorpanása mögött elsősorban a lassuló konjunktúra áll, azonban a noteszgépek és olcsó PC-k iránti kereslet miatt a piaci bővülés mégis kétszámjegyű százalékos lesz. Az IDC korábban csak 9,1 százalékos növekedést jósolt 2006-ra, azonban leginkább a notebookok népszerűségének köszönhetően a piackutató cég megemelte forgalmi prognózisát.

[HWSW] Az idén 15,8 százalékkal, jövőre azonban csak 10,5 százalékkal nőnek a PC-eladások -- véli az IDC piackutató vállalat. A növekedés megtorpanása mögött elsősorban a lassuló konjunktúra áll, azonban a noteszgépek és olcsó PC-k iránti kereslet miatt a piaci bővülés mégis kétszámjegyű százalékos lesz. Az IDC korábban csak 9,1 százalékos növekedést jósolt 2006-ra, azonban leginkább a notebookok népszerűségének köszönhetően a piackutató cég megemelte forgalmi prognózisát.

Az IDC előrejelzése szerint az Egyesült Államokban a növekedő olajár és a természeti katasztrófák ellenére nő a PC-forgalom, az idén 64,2 millió, jövőre 69,5 millió személyi számítógép eladása várható, természetesen elsősorban a noteszgépek forgalma fog nőni. Nyugat-Európában és Japánban a gazdasági növekedés megtorpanása, Ázsiában pedig a madárinfluenza lesz erőteljes hatással a PC-piacra -- véli az IDC.

2006 lehet sorozatban a negyedik olyan év, amikor a PC-eladások kétszámjegyű százalékkal emelkednek. Az IDC előrejelzése szerint 2005 és 2009 között a növekedés évi átlagos üteme (CAGR) 9,4 százalék lesz, 2009-ben világszerte mintegy 300 millió PC értékesítésére van kilátás, amelyek értéke eléri a 250 milliárd dollárt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról