Szerző: Bodnár Ádám

2005. december 9. 10:34

Pontosította negyedéves előrejelzését az Intel

Andy Bryant
Andy Bryant
[HWSW] Az Intel tegnap pontosította negyedéves bevételi előrejelzését. A világ első számú chipgyártója közölte, hogy a negyedik negyedévben 10,4 és 10,6 milliárd dollár közötti bevételre számít, szemben a korábbi előrejelzéssel, amely még 10,2 és 10,8 milliárd dollár közötti forgalomról szólt.

Mindkét prognózis középértéke 10,5 milliárd dollár, ami némi csalódást okozott a piacon: elemzők és befektetők arra számítottak, hogy az Intel új előrejelzésének középértéke növekedni fog. Ezért az Intel papírjainak árfolyama a bejelentést követően némileg csökkent, 26,15 dollárról 25 dollár közelébe esett vissza.

Andy Bryant pénzügyi igazgató elmondta, hogy a harmadik negyedévhez képest csak 4-6 százalékos bevétel-növekedés várható, amelynek oka hogy egyes termékekből még vannak készletek az értékesítési csatornákban. Bryant szerint az is problémát jelentett, hogy az Intel egyes chipsetjeiből hiány alakult ki. Mindazonáltal a forgalom a tavalyi negyedik negyedévben elért 9,6 milliárd dollárhoz képest akár több mint 10 százalékkal is növekedhet.

A pénzügyi igazgató hangsúlyozta, hogy a piac egészséges, az Intel éves bevétele 39 milliárd dollár körül várható, a nyereség pedig 8 milliárd dollár körül alakulhat. A befektetők és elemzők által figyelemmel kísért bruttó eredményhányad éves szinten 60 százalék is lehet, ez 2 százalékponttal magasabb mint tavaly. A negyedik negyedéves bruttó eredményhányad elérheti a 63 százalékot is -- tette hozzá Bryant.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról