Szerző: Bodnár Ádám

2005. december 14. 13:09

Lendületesen nő az adattárolási szoftverek piaca

Az adattárolási szoftverek piaca a harmadik negyedévben 2,1 milliárd dollárt tett ki, ez éves szinten 10 százalékos növekedést jelent -- adta hírül az IDC piackutató cég. Sorozatban ez volt a nyolcadik olyan negyedév, hogy a piac a megelőző év azonos negyedévével összevetve kétszámjegyű százalékos emelkedést ért el.

[HWSW] Az adattárolási szoftverek piaca a harmadik negyedévben 2,1 milliárd dollárt tett ki, ez éves szinten 10 százalékos növekedést jelent -- adta hírül az IDC piackutató cég. Sorozatban ez volt a nyolcadik olyan negyedév, hogy a piac a megelőző év azonos negyedévével összevetve kétszámjegyű százalékos emelkedést ért el.

A legnagyobb növekedést a replikációs szoftverek szegmense könyvelhette el, itt az eladások 16,8 százalékkal nőttel, a az adatmentő és -archiváló alkalmazások területén pedig 12,7 százalékos volt a bővülés. Az IDC szerint ezeken a szegmenseken többek között a jogszabályoknak -- pl. Sarbanes-Oxley -- való megfelelés, valamint az információk védelme iránti fokozottabb igény voltak a domináns vásárlói hajtóerők.

Az adattárolási szoftverek piacát a harmadik negyedévben az EMC vezette, a cég 621 millió dolláros bevételt realizált, ez 29,1 százalékos piaci részesedés megszerzéséhez volt elegendő. A második helyen a Symantec végzett 427 milliós forgalommal és 20 százalékos részesedéssel, a cég előkelő helyezését annak köszönheti, hogy a tavalyi év végén felvásárolta az tárolószoftverek specialistáját, a Veritast.

A bronzérem az IBM-é, a Nagy Kék 201 milliós bevételt és 9,4 százalékos részesedést, valamint 12,5 százalékos éves növekedést tudott felmutatni. Az öt legnagyobb gyártó közül a negyedik Network Appliance (6,9%) tudta a legnagyobb növekedést elérni, több mint 42 százalékosat. Az ötödik helyet a HP (6,7%) szerezte meg.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról