Szerző: Ady Krisztián

2005. december 5. 14:25

Hamarosan nyílik a Jövő Háza

December 16-án nyílik meg a Jövő Háza, egy új intézménytípus első képviselője Magyarországon, mely úgy ötvözi az ismeretszerzés eddig ismert formáit -- múzeumot, könyvtárat, iskolát, médiát és internetet --, hogy az ismereteket új megközelítésben tárja a látogatók elé.

[HWSW] December 16-án nyílik meg a Jövő Háza, egy új intézménytípus első képviselője Magyarországon, mely úgy ötvözi az ismeretszerzés eddig ismert formáit -- múzeumot, könyvtárat, iskolát, médiát és internetet --, hogy az ismereteket új megközelítésben tárja a látogatók elé.

A Jövő Háza kiállításnak otthont adó Millenáris Parkban ez év elején nagyszabású felújítási munkák kezdődtek meg. A park területén lévő csarnokok korábbi állapotukban ilyen jellegű kiállítások megrendezésére alkalmatlanok voltak, tetőszerkezetük, fűtési és szellőztetési rendszerük elavult. A B, C, D és E csarnokok felújítása 2005 tavaszán kezdődött meg, az átadásokra több fázisban került sor. A felújított D csarnokba 2005 szeptemberében költözött be a Csodák Palotája.

A B csarnokban a Jövő Háza kiállítás építése 2005 júliusában kezdődhetett meg, amikor is közbeszerzési eljárás keretében kiválasztásra került a kivitelező. A december 16-án nyíló intézmény építésén 500 ember mintegy 550 ezer munkaórát dolgozott. A kiállítási csarnokba 50 kamionnyi áru érkezett az elmúlt 9 hónapban. A munkálatokhoz 220 tonna építőanyagot, 8500 méter kábelt és 5600 kg festékanyagot használtak fel.

A négy csarnok felújítása összesen 1,5 milliárd forintba került. A Jövő Házát bemutató tájékoztató után Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter köszöntötte a Csodák Palotája százezredik látogatóját, és átadta a tárca ajándékát, többek között egy családi belépőt a Jövő Háza kiállításra.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról