Szerző: Ady Krisztián

2005. december 27. 13:09

Jön a Pioneer első számítógépekbe szánt Blu-ray írója

A Pioneer bejelentette, hogy januárban dobja piacra Japánban első személyi számítógépekbe szánt Blu-ray íróját, mely a következő generációs optikai lemezek mellett a DVD-lemezek írására és olvasására is képes lesz. A belső, ATA-felületű Blu-ray író BDR-101A típusjelzéssel kerül az üzletekbe, egyelőre ismeretlen áron.

[HWSW] A Pioneer bejelentette, hogy januárban dobja piacra Japánban első személyi számítógépekbe szánt Blu-ray íróját, mely a következő generációs optikai lemezek mellett a DVD-lemezek írására és olvasására is képes lesz. A belső, ATA-felületű Blu-ray író BDR-101A típusjelzéssel kerül az üzletekbe, egyelőre ismeretlen áron.

A készülék az egyszer írható, egyrétegű, 25 gigabájt kapacitású BD-R és a többször újraírható BD-RE lemezekkel, illetve a csak olvasható BD-ROM médiákkal lesz kompatibilis, utóbbiakból a kétrétegű, 50 gigabájtos kapacitású változatokat is támogatja. A vállalat várhatóan január végén kezdi meg a januári Las Vegas-i CES rendezvényen is bemutatkozó Blu-ray írója szállítását partnerei számára.

A Pioneer első PC-s Blu-ray meghajtója 72 megabit/s-os (a specifikáció szerint ez 2x-es értéknek felel meg) sebességgel képes írni és olvasni a következő generációs lemezeket, melyeken akár 2 órányi nagyfelbontású (24 megabit/s-os bitrátájú) videoanyag is eltárolható.

a címlapról

VISION

0

Olcsóbb Vision Pro-ra fekszik rá az Apple

2024. június 19. 13:00

A második generációs eszköz fejlesztése helyett egy alacsonyabb árkategóriára lövő hardverre összpontosít az almás cég, ami 2025-ben jelenhet meg.