Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Noteszgépekbe építhető HSDPA-modult dob piacra az Option

Ady Krisztián, 2005. december 30. 10:42
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A mobil adatátviteli kártyák egyik legnagyobb beszállítója, az Option bejelentette, hogy szállítja GTM351E típusjelzésű, beépíthető, PCI Express Mini Card felületű harmadik generációs adatkártyáját, mely lehetővé teszi, hogy a noteszgépek külső bővítés nélkül, beépítve támogathassák az UMTS és HSDPA mobilhálózatokat, teljesen mobil, helytől független internetezést nyújtva.

hirdetés
[HWSW] A mobil adatátviteli kártyák egyik legnagyobb beszállítója, az Option bejelentette, hogy szállítja GTM351E típusjelzésű, beépíthető, PCI Express Mini Card felületű harmadik generációs adatkártyáját, mely lehetővé teszi, hogy a noteszgépek külső bővítés nélkül, beépítve támogathassák az UMTS és HSDPA mobilhálózatokat, teljesen mobil, helytől független internetezést nyújtva.

Az Option új kártyája minden jelenleg elérhető adatátviteli szabványt támogat, nem csak a leggyorsabb, 1,8 megabit/s-os HSDPA hálózatokat, hanem a 384 kbit/s-os adatátvitelre képes WCDMA, illetve a lassabb EDGE és GPRS adatátviteli szabványokat is ismeri, így lényegében bármilyen 3G/GSM hálózaton biztosíthatja az adatok elérését. Az új kártya első szállítmányai már megérkeztek a stratégiai partnerekhez, a kereskedelmi megjelenés pedig 2006 első negyedévében várható.

A PCI Express Mini Card felület a mini-PCI csatolót váltja fel az újabb noteszgépekben, ennek a csatlakozónak már megfelelő kivezetései vannak az előfizetői SIM-kártyák kezeléséhez is. Az Option kártyája későbbi firmware-frissítéssel tovább tanítható.

4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!