Szerző: Bodnár Ádám

2005. december 23. 08:51

Csökkenő bevétel és nyereség az ATI-nál

Közzétette november 30-án véget ért pénzügyi negyedévének eredményeit az ATI Technologies. A vállalat bevétele és nyeresége egyaránt visszaesett, azonban egyszeri költségek nélkül az eredmény túlszárnyalta az elemzői várakozásokat.

[HWSW] Közzétette november 30-án véget ért pénzügyi negyedévének eredményeit az ATI Technologies. A vállalat bevétele és nyeresége egyaránt visszaesett, azonban egyszeri költségek nélkül az eredmény túlszárnyalta az elemzői várakozásokat.

Az első pénzügyi negyedévben az ATI 591 millió dollár bevételt könyvelhetett el, ami a megelőző negyedévvel összevetve ugyan 26 százalékos növekedést jelent, mégis 4 százalékkal alacsonyabb a megelőző év azonos időszakában elért szintnél. A cég profitja mindössze 7,6 millió dollárt tett ki, szemben a tavalyi első negyedévben elkönyvelt 63,7 millió dollárral. Az egyszeri költségek nélküli részvényenkénti eredmény 10 centre rúgott, ez jelentősen magasabb az elemzők által várt 4 centnél.

Az ATI gyászos eredményei elsősorban az X1000 sorozat jelentős késésének tudhatók be. A vállalat negyedéves jelentéséből kiderül, hogy a PC-kbe szánt termékek forgalma 10 százalékkal volt alacsonyabb mint egy évvel korábban, a bruttó nyereséghányad pedig 34 százalékról 28,7 százalékra csökkent, mivel felsőkategóriás termékeket a cég csökkentett áron értékesített.

Az ATI előrejelzése szerint a jelenlegi, második negyedévben a bevétel 8-12 százalékos növekedése várható, elsősorban a Radeon X1000 grafkus chipek és az alaplapi chipkészletek sikerének köszönhetően.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról