Szerző: Bodnár Ádám

2005. december 28. 11:51

Szűkös a kínálat olcsó AMD processzorokból

[x-bit labs] Hiány alakult ki egyes AMD processzorokból, mivel a vállalat nem tudja kielégíteni a keresletet. Példátlan a kereslet az AMD asztali processzorok iránt, és ez a példátlan kereslet kiürítette a tokozáshoz használt anyagokból felhalmozott készletünket -- idézi az AMD szóvivőjét a CRN weboldal.

[x-bit labs] Hiány alakult ki egyes AMD processzorokból, mivel a vállalat nem tudja kielégíteni a keresletet. "Példátlan a kereslet az AMD asztali processzorok iránt, és ez a példátlan kereslet kiürítette a tokozáshoz használt anyagokból felhalmozott készletünket" -- idézi az AMD szóvivőjét a CRN weboldal.

A lap információi szerint az Athlon 64 3500+ és Athlon 64 3800+, Athlon X2 3800+, valamint a Sempron 2600+ és Sempron 2800+ chipekből, tehát az egyes termékcsoportok legolcsóbb, belépő szintű modelljeiből átmenetileg szűkös a kínálat. Az AMD szóvivője megerősítette, hogy probléma van a szállításokkal, azonban hogy ez mely termékeket érinti, arról nem adott ki információt. A szóvivő hangsúlyozta, hogy a hiányt nem az AMD gyártókapacitásának elégtelensége okozza.

A világ második legnagyobb processzorgyártója a harmadik negyedév során rekordmennyiségű lapkát értékesített. A processzorok eladásai érték szerint 44 százalékkal múlták felül az előző évit, és 26 százalékkal a második negyedév során elért eredményt. Az AMD harmadik negyedéves forgalma meghaladta az 1,5 milliárd dollárt. A jelenlegi negyedévre az eladások további 7-13 százalékos emelkedését várják a cégvezetők.

a címlapról

VISION

0

Olcsóbb Vision Pro-ra fekszik rá az Apple

2024. június 19. 13:00

A második generációs eszköz fejlesztése helyett egy alacsonyabb árkategóriára lövő hardverre összpontosít az almás cég, ami 2025-ben jelenhet meg.