konzumer archívum - 2007 szeptember

2007
szeptember

0

A Panasonic frissítette ütésálló noteszgép-sorozatát

2007. szeptember 28. 15:45

A Panasonic frissítette népszerű, ám meglehetősen drága ToughBook-sorozatát, amelynek jellemzője, hogy tagjai simán ellenállnak az átlagos noteszgépek számára már elviselhetetlen környezeti behatásoknak.

0

Tovább híznak az augusztusban parádézó T-Mobile mobilinternetes csomagjai

2007. szeptember 28. 15:13

Tovább bővülnek november 1-től a T-Mobile 2 és 5 gigabájtos mobilinternetes csomagjaira előfizetők lehetőségei: a jelenleg pluszban biztosított 3 gigabájtnyi forgalom beépül a havidíjban foglalt forgalomba, így a 2 gigabájtos csomagből 5 gigabájtos, az 5 gigabájtosból pedig 8 gigabájtos lesz ettől az időponttól kezdve.

0

Olcsó VAIO noteszekkel jelentkezett a Sony

2007. szeptember 28. 13:49

A Sony a rá eddig nem jellemző alacsony árkategóriába sorolható noteszgép-családot mutatott be, a VAIO NR-t. Az új sor legkedvezőbb árú, egyben legkisebb tudású tagja 750 dolláros árért már hazavihető.

0

Elegáns formatervű asztali géppel rukkolt elő a Gateway

2007. szeptember 28. 10:59

Augusztusban adtunk hírt arról, hogy a nagy múltú PC-gyártó, a Gateway termékei újra fellelhetőek lesznek a hazai számítástechnikai piacon. Az ebben a hónapban 22 éves PC előállító most megjelent újdonsága a Gateway One és az Apple iMac gépe iránt fogékonyakat bizonytalaníthatja el.

0

Több mint négymillióba kerül a Nokia új luxustelefonja

2007. szeptember 28. 10:04

Újabb luxustelefonnal jelentkezett a Nokia különleges készülékekre szakosodott Vertu divíziója. A nem kevesebb mint 18 ezer euróba (~4,5 millió forintba) kerülő, a Ferrari hatvanadik születésnapjára készített Ascent Ferrari 60 mobiltelefont Londonban, Párizsban, Hongkongban és Szingapúrban lehet majd megvásárolni.

0

A fejlesztők többsége elutasítja a GPLv3-at, mely ráadásul kijátszható

2007. szeptember 27. 17:13

[Evans Data/TRANGO/HWSW] A HWSW korábban több alkalommal beszámolt a sok szabad szoftver, többek között a Linux által is használt licenc, a GPL új verziója körüli vitákról. A GPLv3 azzal került kereszttűzbe, hogy az azt kidolgozó Free Software Foundation igyekezett ideológiáját a szabad szoftvereket használókra rákényszeríteni, és többek között megakadályozni digitális jogkezelési technikák alkalmazását. Az Evans Data gyorsfelmérése alapján azonban a GPLv3 egyelőre alacsony támogatottságnak örvend a fejlesztők körében, akiket láthatóan a sokkal pragmatikusabb GPLv2 is jól kiszolgál.

0

A Nokia internettermináljába költözik be elsőként a WiMax

2007. szeptember 27. 16:35

[VS] A jelenlegi információk szerint egyelőre csak Észak-Amerikában kerül majd piacra 2008-ban a Nokia első WiMax kommunikációra is felkészített mobilkészüléke, mely nem egy mobiltelefon, hanem az N800-hoz hasonló internetterminál lesz. A WiMax-es Nokia terminált a Sprint hamarosan gombamódra szaporodó WiMax-tornyain, illetve ezeken keresztül kiépített hálózatán keresztül lehet majd használni.

0

Qumranet: új szereplő a virtualizációs piacon

2007. szeptember 27. 16:01

Új cég szállt be a virtualizációs szoftverek egyre sűrűbb piacára, a 2005-ben alapított, 45 főt foglalkoztató amerikai-izraeli Qumranet két év csendes működés után a San Diegó-i DEMO07 rendezvényen mutatta be Solid ICE nevű termékét, amely kernel-alapú virtualizációval (KVM) valósítja meg a szolgáltatásait Linuxon.

0

Egyetlen nap alatt 170 millió dollárt hozott a Microsoftnak a Halo 3

2007. szeptember 27. 10:28

Bejött a Halo 3 a Microsoftnak, a redmondiak közleménye szerint csak az Egyesült Államokban a nyitónapon 170 millió dolláros bevételt hozott a játék, ami minden eddigi játéknál jobb eredmény, sőt, az egész szórakoztatóiparban példátlan. Elemzők szerint a régóta várt akciójáték látványosan meg fogja dobni az Xbox 360 eladási mutatóit is, a Wedbush Morgan Securities prognózisa szerint szeptemberben 400-500 ezer konzolt értékesíthet a Microsoft az Egyesült Államokban, majdnem kétszer annyit, mint augusztusban.

0

Egy terabájtnyi merevlemez a Sharp új Blu-ray videorögzítőjében

2007. szeptember 27. 10:05

[VS] Hatalmas háttérkapacitással indít újabb rohamot a HD DVD ellen a Sharp, nem kevesebb mint 1 terabájtnyi merevlemezkapacitással fejelte meg asztali Blu-ray felvevője rögzítési képességét. A készülék így 127 órányi nagyfelbontású tévéadást képes háttértárára felvenni. A Toshiba már kínál 1 terabájtos kapacitású HD DVD-rögzítőt Japánban.

0

Hosztolt pénzügyi szoftver a CODA-tól tízfős vállalkozások és tízezer fős nagyvállalatok számára egyaránt

2007. szeptember 26. 13:58

Az üzleti szoftvereit hoszolt formában, szolgáltatásként értékesítő Salesforce.commal kötött stratégiai megállapodás keretében a CODA Group elsőként fog már eleve on-demand módon működő pénzügyi rendszereket fejleszteni a Force.com platformra. A CODA új szolgáltatása, a CODA 2go valós idejű, globális on-demand pénzügyi rendszert kínál minden vállalat számára, mérettől függetlenül.

0

A mobiltelefon akkumulátorát kíméli a pontosabb kapacitáskijelzés

2007. szeptember 26. 13:38

[Techworld] A Texas Instruments kevesebb mint másfél dollárért megoldja a mobiltelefonok, okostelefonok, tenyérgépek egyik nagy problémáját: a nagyjából sem valóságnak megfelelő akkumulátorkapacitás-kijelzést a vállalat 99 százalékos pontosságúvá képes változtatni egy újabb komponens beépítésével.

0

Toshiba zenelejátszó vájtfülűeknek

2007. szeptember 26. 10:43

Ha iPod nano-méretű MP3-lejátszót keresünk, érdemes számításba venni a Toshiba gigabeat T400-at, amelynek remek hangminősége még a legvájtfülűbbek szívét is megdobogtathatja, legalábbis a Toshiba szerint.

0

Kevesebbet fogyaszt és sokkal olcsóbb a Broadcom új 802.11n Wi-Fi-lapkája

2007. szeptember 26. 10:35

[Techworld] Elkészültek a Broadcom legújabb 802.11n szabványtervezetnek megfelelő, következő generációs vezeték nélküli kontrollerének mintadarabjai, melyek legkorábban 2008 első negyedévétől kerülhetnek be a hordozható eszközökbe, noteszgépekbe. Az egyetlen lapkából álló vezérlő feleakkora és feleannyi energiát fogyaszt, mint a jelenlegi megoldások, ráadásul jóval olcsóbb is.

0

Már a Penryn processzorokat is támogatják az NVIDIA új chipkészletei

2007. szeptember 25. 16:01

Bejelentette Intel processzorokat támogató új asztali chipkészleteit az NVIDIA, a vállalat szerint az integrált grafikus vezérlő teljesítménye a különálló videokártyákéval vetekszik. Az új termékek együttműködnek az év végén és a jövő év elején érkező 45 nanométeres chipekkel is.

0

A vezetékes akksitöltésnél is hatékonyabb vezeték nélkülit ígér a WiPower

2007. szeptember 25. 14:35

[Engadget] Noha a vezeték nélküli akkumulátortöltés még mindig igen messze áll a kereskedelmi megjelenéstől, egyre több cég foglalkozik a hordozható eszközeink újratöltését egyszerűbé, könnyebbé tevő megoldások minél hatékonyabb kivitelezésén. Frissen indult cégek próbálják megvalósítani saját ötleteiket, köztük a WiPower rel, mely a Floriai Egyetemmel közösen fejlesztett ki egy újabb technológiát.

0

A Toshiba kamkordere jelenleg a legkisebb teljes HD-kamera

2007. szeptember 25. 13:36

[Engadget] Újabb nagyfelbontású, úgynevezett HD-kamkordereket mutatott be a Toshiba Japánban, a Gigashot A és K-sorozat darabjai azonban éppen kis méretükkel szúrhatnak szemet. Az A100F a Toshiba állítása szerint jelenleg a legkisebb teljes HD-felbontású kamera, mely 1,8 hüvelykes, 100 gigabájtos kapacitású merevlemezre rögzíti az adatokat.

0

Sok diák panaszkodik egészségügyi problémákra a notebookhasználat miatt

2007. szeptember 25. 12:07

[VNUnet] Egyre több diák és felsőoktatási hallgató használ notebookot, azonban kevesen veszik számba ennek egészségügyi következményeit. A University College London for The Ergonomics Society által elvégzett felmérés szerint a diákok 57 százaléka számolt be fájdalmakkal a notebookhasználat kapcsán. A megkérdezettek legtöbbször a nyakukat és a vállukat fájlalták, de sokan panaszkodtak a csuklójukra, a hátukra, valamint szemdfáradtságra is.

0

A reptéri hotspotokat használják a legtöbbet

2007. szeptember 24. 16:07

[TechWorld] Nem meglepő, hogy milyen ütemben növekedik a nyilvános hotspotok felhasználóinak száma, a 85 ország 80 ezer hotspotjának adatai alapján készült iPass Wi-Fi Hotspot Index szerint az első félév alatt a felhasználók 68 százalékkal többször kapcsolódtak a vizsgált hozzáférési pontokhoz mint 2006 második felében, a tavalyi első félévhez képest pedig 141 százalékos volt a növekedés.

0

Az Acer frissített Ferrari noteszgép-sorozatán

2007. szeptember 24. 14:30

Az Acer bejelentette, hogy frissítette Ferrari noteszgép modellsorozatát. Az 1100-as sorozat tagjai az eddig látott külső megoldás helyett már beépített optikai meghajtóval rendelkeznek.

0

A héten jön a Windows Server 2008 RC1

2007. szeptember 24. 13:20

A héten érkezik a Windows Server 2008 első kiadásra jelölt változata (RC1), amely már tartalmazni fogja a Viridian kódnevű hypervisor előzetesét is. A múlt heti Intel Developer Forumon működés közben is látható volt a szoftver, amely a beépített virtualizációs köztesréteg segítségével egy másik Windows Server 2008-at, valamint egy SUSE Linux Enterprise Servert futtatott.

0

Giorgio Armani tervezte a Samsung új mobiltelefonját

2007. szeptember 24. 08:54

Exkluzív kivitelű elektronikai cikkek tervezéséről állapodott meg a Samsunggal az ismert olasz divattervező, Giorgio Armani. Az együttműködés első gyümölcsét, egy mobiltelefont (SGH-P520) a ma kezdődő milánói divathéten mutatták be a közönségnek.

0

Duplázná a sebességet a vezeték nélküli USB következő specifikációja

2007. szeptember 21. 13:19

[Clubic] A kapuit ma záró IDF-en nem csak az USB 3.0-ás változatát mutatta be, hanem a vezeték nélküli, Wireless USB-vel kapcsolatos terveiről is beszámolt az Intel. Az első drótnélküli USB-kapcsolatot biztosító eszközök még csak most szivárognak be a boltokba, de a vállalat máris duplázná a rövidebb távolságon elérhető sebességet.

0

Energiatakarékossági technikákat gyűjt össze linuxosoknak az Intel új oldala

2007. szeptember 21. 13:18

A Linux energiatakarékossági technikáinak fejlesztése és népszerűsítése érdekében a témának dedikált oldalt hozott létre az Intel. A LessWatts.org kinyilvánított célja, hogy fejlesztőkből, felhasználókból és rendszergazdákból álló közösséget hozzon létre szoftverek és optimalizációk megosztására. A vállalat mérések alapján állítja, hogy notebookok esetében például drasztikusan csökkenthető a fogyasztás az alap Linux-disztribúciókhoz képest.

0

Tajvani források szerint a Sony Ericssonnak is lesz windowsos okostelefonja

2007. szeptember 21. 10:23

[VS] A tajvani Commercial Times -- egyelőre nem megerősített -- értesülései szerint az eddig Symbiant támogató, P-sorozatú mobiltelefonjaira saját felületet (UIQ) fejlesztő Sony Ericsson is a HTC-től rendeli meg legújabb okostelefonját, mely Windows Mobile operációs rendszert futtat majd. Az új telefon kereskedelmi megjelenését 2008 második félévére datálják.

0

Tetszik a gyerekeknek a száznyolcvannyolc dolláros OLPC XO laptop

2007. szeptember 20. 15:26

[Techworld, Laptopmag] A One Laptop Per Child (OLPC) Alapítvány százdolláros noteszgépéből a legutóbbi hírek szerint egészen pontosan 188 dolláros lett -- a 100 dolláros ár elérése csak körülbelül két év múlva várható --, a különleges gépezet azonban még így is jelentős érdeklődésre tarthat számot a fejlődő országok kormányainak részéről -- de nem is csak ezekéről. A különleges noteszgépet eddig már mindenki véleményezte, éppen csak azok nem, akiknek szól. A gyerekeknek még nem igazán mutatta meg senki az XO laptopot.

0

Három gyártó új készülékei a Vodafone kínálatában

2007. szeptember 20. 13:21

Mától három gyártó új készülékei, illetve a Vodafone saját márkás, 715-ös jelölésű készüléke is megtalálható hazánk harmadik mobilszolgáltatójának kínálatában. A havidíjas és VitaMAX csomagban is megvásárolható készülékek a belépő szinttől a GPS vevővel ellátott, HSDPA-s kategóriáig bővítik a kínálatot.

0

A Disney szerint pénzért támogatják egyes stúdiók a HD DVD-t

2007. szeptember 20. 12:40

[News.com] A Walt Disney elnök-vezérigazgatója egy befektetőknek tartott konferencián széles közönség előtt ismertette nézeteit a HD DVD-t újonnan támogató stúdiókról: Bob Iger szerint könnyen jött pénzért döntöttek így a vállalatok vezetői. Azt nem volt hajlandó elárulni, hogy pontosan mely kiadókat illette ezzel a súlyos váddal, de nem is nehéz kitalálni.

0

Újabb Wi-Fi-s mobiltelefon a Nokiától

2007. szeptember 20. 10:00

Újabb Wi-Fi vezérlővel szerelt, az UMA technológiát is támogató mobiltelefont mutatott be a Nokia. A stílusos 6301 mobil -- a 6300 ikertestvére -- az Unlicensed Mobile Access (UMA) technológia segítségével Wi-Fi kapcsolaton keresztül is képes a mobilszolgáltató hálózatára kapcsolódni, így olcsóbb percdíjakkal, vagy akár teljesen ingyen telefonálhatunk.

0

Külső merevlemezekkel erősít a Verbatim

2007. szeptember 19. 15:25

Külső merevlemezekkel bővíti termékkörét a kiváló minőségű CD- és DVD-lemezeiről elhíresült Verbatim. A termékportfólió kisebb kapacitású és méretű 2,5 hüvelykes, illetve nagyobb háttértárakat tartalmazó, nagyobb teljesítményű 3,5 hüvelykes merevlemezekből áll, melyek októbertől lesznek kaphatók kereskedelmi forgalomban.

0

A DigiTimes biztosra veszi, hogy lesz Google telefon

2007. szeptember 19. 14:52

[VS] Az általában jól értesült DigiTimes iparági, megbízható forrásokra hivatkozva már szinte teljesen biztosra veszi, hogy lesz a Google-nek is saját telefonja, éppencsak a specifikációt kellene még véglegesíteni, kiválasztani az operációs rendszert, a gyártót és a mobilszolgáltató partnereket -- nem úgy tűnik, hogy ebből hónapokon belül késztermék várható. A tajvani mobilgyártóktól szerzett információk szerint viszont biztosra veszik, hogy készül a Google Phone.

0

Oracle: új ár-teljesítmény rekord a TPC-C teszten

2007. szeptember 19. 14:33

A Windowson futó Oracle Database 11g adatbáziskezelő új ár-teljesítmény rekordot ért el az online tranzakciófeldolgozási sebességet mérő TPC-C teszten. Ezzel az eredménnyel az Oracle a két legjobb eredményt tudhatja magának a TPC-C ár-teljesítmény kategóriában.

0

Csendes médiaszerverbe tökéletesek az AMD új Athlon 64 processzorai

2007. szeptember 19. 12:03

[Clubic] Az Intel rendezvényének idejére is tartogat mindig egy kis puskaport az AMD, ellensúlyozandó a riválisáról szóló híradásokat -- nagyot nem szól, de mégis érdekes, hogy az Embedded Systems Conference rendezvényen bemutatott a vállalat három alacsony hőtermelésű Athlon 64 processzort, melyeket kifejezetten beágyazott rendszerek, esetleg otthoni szerverek építéséhez lehet felhasználni.

0

Tízszeresére gyorsul az USB

2007. szeptember 19. 10:20

[VS] Az Intel a jelenleg zajló Intel Developer Forum (IDF) rendezvényén mutatta be az Universal Serial Bus, azaz USB technológia továbbfejlesztett változatát, az USB 3.0 készülő specifikációjának megfelelő első prototípusokat. A 2008 első felére várt új változat az üvegszálas optika támogatásának köszönhetően akár tízszeres sebességet is nyújt majd, mint amire a hagyományos rézvezetéken képes.

0

Megérkezett a Nokia legújabb okostelefonja, az E51

2007. szeptember 18. 15:09

Újabb modellel bővítette E-Series portfólióját a Nokia, a hatalmas sikert aratott E50 után megérkezett a legújabb candybar mindentudó okostelefonja, az E51. A vékony és elegáns készülék gyakorlatilag mindent tud, amit egy következő generációs okostelefon tudhat.

0

A Thunderbird levelezőprogamot is külön divízióba szervezi a Mozilla

2007. szeptember 18. 14:00

[VS] A Mozilla valószínűleg a Firefox sikereit készül megismételni nyílt forráskódú levelező és hírolvasó programja, a Thunderbird külön divízióba szervezésével, leválasztásával. A korábban is szóba került, most meglépett döntéssel felgyorsulhat a szoftver fejlesztése, a 3 millió dolláros törzstőkével létrejött divízió ugyanis jelentősen növeli a fejlesztők létszámát.

0

A peren kívüli BSA-egyezség is 2,5 millió eurójába fájt egy nemzetközi vállalatnak

2007. szeptember 18. 13:01

A BSA a napokban írta alá azt a megállapodást, melynek értelmében az eddigi legmagasabb összegű, 2,5 millió euró értékű peren kívüli egyezséget kötötte meg a szervezet egy nemzetközi médiavállalattal. Miután az Adobe, az Autodesk, az Avid és a Microsoft nevében a BSA büntetőjogi feljelentést tett, a rendőrség razziákat tartott a vállalat épületeiben és lefoglalta annak vagyontárgyait.

0

Frissítve: november 9-én kerül piacra Nagy Britanniában és Németországban az iPhone

2007. szeptember 18. 11:28

[Engadget] Végre megérkezett Európába is az iPhone: Steve Jobs a 18-ai londoni sajtóeseményen jelentette be, hogy november 9-től lesz kapható lesz Nagy Britanniában a készülék az O2 mobilszolgáltató forgalmazásában, 18 hónapos hűségszerződéssel, adóval együtt 269 fontos (~386 eurós, azaz jelenlegi árfolyamon 99 ezer forintos) áron. Az iPhone egy nappal később, október 19-én Németországban is bemutatkozott.

0

Boltokban az első femtocella: 'ingyenes' mobilhívások interneten keresztül

2007. szeptember 18. 10:43

[VS] Boltokba került az első otthoni felhasználásra szánt mobilcella, azaz femtocella: a Sprint Denver és Indianapolis bizonyos részein teszi elérhetővé Samsung gyártmányú, kis hatókörrel rendelkező otthoni mobil adótornyát. Az Airave névre keresztelt eszköz egyidőben 3 CDMA-rendszerű mobiltelefon hívásait képes lekezelni és igen kedvező áron kapható.

0

Távolról vezérelhető a Vista Media Center az ingyenes WebGuide-dal

2007. szeptember 18. 10:19

[VS] Felvásárlásással erősítette Windows Vista operációs rendszerébe épített Media Center multimédiás kiegészítőjét a Microsoft, a WebGuide megvásárlásával, ingyenessé tételével és integrálásával ered a SlingBox, vagy a TiVo nyomába. A korábban fizetős, mostantól ingyenes kiegészítővel távolról is vezérelhető IP-televíziós állomást faraghatunk Media Centeres PC-nkből.

0

Hárommagos asztali processzorokat jelentett be az AMD

2007. szeptember 18. 09:52

Hárommagos asztali processzorvonalat jelentet be tegnap az AMD. A Phenom márkanéven piacra kerülő termékek jövő első negyedévtől válnak hozzáférhetővé, míg a négymagos változatok szállításait még idén megkezdi a vállalalat, hivatalos rajtjuk pedig egyelőre még nem eldöntött, de az év vége felé várható.

0

Megérkezett a Google ingyenes prezentációkészítője

2007. szeptember 18. 08:54

A korábbi ígéreteknek megfelelően prezentációkészítővel egészült ki az ingyenes Google Docs & Spreadsheets, amely már eddig is rendelkezett szövegszerkeszővel, valamint táblázatkezelővel és amelynek a neve mostantól egyszerűen Google Docs. A prezentációkészítő érkezését még áprilisban jelentette be Eric Schmidt, a Google elnök-vezérigazgatója azt ígérve, hogy az még az év vége előtt ingyenesen elérhető lesz, ami most meg is történt. A nemzetközi premierrel egyszerre érkezett a szoftver magyar nyelvű változata is.

0

Rég kihaltnak hitt bootvírus került a gyártás során a Medion noteszgépeire

2007. szeptember 17. 13:53

[Techworld] Medion noteszgép-tulajdonosok, vigyázat! Egy rég kihaltnak hitt bootvírus került fel eddig ismeretlen módon a német vállalat bizonyos noteszgépeire. Az elsősorban Németországba és Dániába szánt, tíz és százezer közötti darabszámú fertőzött noteszgépekből azonban más országok is kaphattak, így az esetleges hazai vásárlóknak is érdemes körültekintőnek lenniük.

0

Egész sor újdonsággal rukkol elő a MySQL

2007. szeptember 14. 14:31

Szeptemberben egész sereg újdonsággal jelentkezik a MySQL, többek között a nyílt forrású adatbásis legújabb, 5.1-es verziójának kiadásra jelölt változatával -- hangzott el a japán MySQL Felhasználói Konferencián. Az új szoftverek a cég weboldaláról lesznek letölthetők.

0

Aranyba csomagolta új külső meghajtóját a LaCie

2007. szeptember 14. 11:29

A LaCie külső merevlemezes egysége aranyhatású burkolatban próbálja a stílusos külsőt fontosnak tartó vásárlókat megnyerni. Az új, 500 gigabájt adat elnyelésére képes tárolóegység aranyszínű burkolata jól mutat minden exkluzív környezetben.

0

A Belinea is belépett a noteszgépek piacára

2007. szeptember 14. 11:01

[Clubic.com] Az itthon is főként Belinea márkanevű monitorjairól ismert Maxdata újabb piacra teszi be a lábát: a jövőben noteszgépekkel, hordozható PC-kkel és számítógépekhez készített kiegészítőkkel is találkozhatunk a katalógusokban az LCD-monitorok mellett. A ma napvilágot látott Belinea Line Concept három alapvető termékvonalból áll.

0

Közös memóriakártyát dolgoznak ki a mobilpiac vezető szereplői

2007. szeptember 14. 10:12

[VS] Nem kevesebb mint hét mobilpiacon vezető gyártó, illetve erre a piacra alkatrészeket beszállító vállalat jelentette be, hogy támogatják egy újabb, következő generációs flash memóriakártya kifejlesztését. Az ipari specifikációt a Jedec készíti majd el, melynek végleges változatát várhatóan 2009-ben teszik közzé.

0

A Vodafone kínálatában is felbukkan majd az érintőképernyős Samsung F700

2007. szeptember 13. 15:23

A Samsung a februári barcelonai 3GSM Konferencián mutatta be a nagyközönségnek legújabb Ultra-sorozatú érintőképernyős, teljes billentyűzettel ellátott F700-as készülékét, mely a most kiadott sajtóközlemény szerint ugyanezzel a típusszámmal a Vodafone kínálatában bukkan fel hamarosan. De vigyázat, ez az F700 már nem az az F700.

0

A mobilokat is meghódítja a DivX videotömörítési eljárás

2007. szeptember 13. 13:08

Miközben augusztus végén végre elérhetővé vált az első DivX minősítéssel ellátott mobiltelefon a Samsung SGH-F500-as készülékének személyében, a DivX Networks elérhetővé tette mobil lejátszóprogramja újabb bétáját is, mellyel windowsos és symbianos okostelefonokat lehet képessé tenni a DivX videók lejátszására.

0

Decemberben érkeznek a Sony első OLED-kijelzős tévéi

2007. szeptember 13. 10:33

[VS] A Sony a jelek szerint kiválóan halad OLED, azaz szerves fénykibocsátó diódákra épített kijelzőinek fejlesztésével, a japán vállalat megerősítette, hogy a várakozásoknak, korábban kitűzött dátumoknak megfelelően még idén, decemberben piacra kerülhetnek első OLED-es LCD-televíziói. A Sony Dubaiban ismét bemutatta a Las Vegas-i CES-en is demonstrált készülékeit.

0

Kizárólag a Vodafone-nál lesz kapható a Palm legújabb okostelefonja

2007. szeptember 12. 15:08

A Palm Europe ma hivatalosan is útjára indította legújabb okostelefonját, melyről tegnap jóformán minden adat, azt megelőzően képek is megjelentek már az internetes blogokon, fórumokon. A Centro kódnéven fejlesztett windowsos készülék októbertől egyelőre kizárólag a Vodafone mobilszolgáltató előfizetői számára lesz elérhető.

0

Extra funkciókat kínál a módosított szoftver számos Canon fényképezőgépre

2007. szeptember 12. 11:18

A Canon számos digitális fényképezőgépéhez kering az interneten egy olyan belső szoftver, firmware-frissítés , mely az ezekben a készülékekben található Digic II képfeldolgozó processzor plusz funkcióival ajándékozza meg a lelkes, ezzel foglalkozni kívánó buheramániás amatőröket.

0

Elkelt a négyszázmilliomodik Firefox böngésző

2007. szeptember 12. 10:54

[Spread Firefox] Három év alatt, az elmúlt héten érte el a Mozilla Firefox böngészője az újabb mérföldkövet, a négyszázmilliomodik letöltést -- a folyamatosan növekvő részesedést szerző böngésző Európában, azon belül pedig második helyen hazánkban a legnépszerűbb.

0

Mobil portállal, újabb csatornákkal bővül hamarosan a T-Home TV IP-tévé

2007. szeptember 12. 09:55

Az akár ADSL-előfizetés nélkül is elérhető T-Home TV jelenéről és jövőjéről tartott újabb sajtóeseményt a T-Online, melyen kiderült, hogy a kínálat magyar nyelvű Eurosport2, és új HBO-vígjátékcsatornával bővült, illetve a műsorrögzítési funkciók is elérhetők már a t-home.tv.hu portálon keresztül.

0

Extraszéles látószög és Wi-Fi a Toshiba új projektorában

2007. szeptember 11. 15:32

A Toshiba a mai napon mutatta be új hordozható projektorát, amely vezeték nélküli hálózati csatolóval is fel lett szerelve, sőt, kevesebb, mint egy méteres távolságból képes másfél méter átmérőjű képet vetíteni.

0

Beépített, mégis hordozható navigáció a TomTomtól a Toyotának

2007. szeptember 11. 15:04

A TomTom és a Toyota a frankfurti IAA (Internationale Automobil-Ausstellung) kiállításon mutatta be elsőként azt a Yaris kisautót, melyben a világ első olyan hordozható navigációs készüléke található, mely az autóba ülve és helyére pattintva beépített készülékekhez hasonlóan csatlakozik az autó egyéb eszközeihez, jelen esetben az audiorendszerhez, a hangszórókhoz.

0

Kezünk ereivel azonosít a Fujitsu speciális egere

2007. szeptember 11. 13:37

[VS] Több mint öt év fejlesztést követően öltött végleges formát, avanzsált késztermékké a Fujitsu különleges biometrikus azonosító rendszere, a tenyerünk ereinek feltérképezésével azonosító egér. A retinaszkennelés és az ujjlenyomatolvasás a cég szerint a múlté.

0

Három réteggel ered nyomába a Blu-ray-nek a HD DVD

2007. szeptember 11. 12:09

[VS] A Toshiba már korábban bejelentette, a szabványosításért felelős DVD Forum pedig most szabványosította a HD DVD formátum minden eddiginél nagyobb kapacitású, 51 gigabájtnyi adat tárolására alkalmas változatát. A Toshiba 3 rétegben tárolja el az új lemezen az adatokat, így ered riválisa maximális kapacitásának nyomába, mely eddig az egyik legfőbb érv volt a Blu-ray mellett.

0

Megújultak a Maxtor One Touch külső merevlemezes tárolók

2007. szeptember 11. 10:15

A Maxtort korábban felvásárló Seagate új külső merevlemezes tárolók egész sorát vonultatta fel, amelyek között 2,5 hüvelykes noteszgép-merevlemezzel szerelt éppúgy megtalálható, mint az asztali számítógépekben használatos, 3,5 hüvelykes egységgel épített nagyobb változatok.

0

Eladta egymilliomodik iPhone telefonját az Apple

2007. szeptember 11. 09:54

Miközben az Apple részvényesei és részvényei lassan magukhoz térnek az iPhone gyenge kereslete és árcsökkentése okozta sokkból -- melyet a részvények 144-145 dolláros árának 130 körüli szintre csökkenése is jelzett -- az amerikai cég bejelentette, hogy eladta az egymilliomodik iPhone készülékét, mindössze 74 nappal azt követően, hogy piacra került.

0

Teljesen új külsőben éledt újjá a SanDisk Sansa View médialejátszó

2007. szeptember 10. 14:27

[Engadget] Új formában éledt újjá a SanDisk korábban átdolgozásra visszavont Sansa View audiolejátszója. A januári, Las Vegas-i CES-enis megfogdosható készülék ezek szerint egyszerűen a kukában végezte: az új SanDisk Sansa View vékonyabb és okosabb lett.

0

Mostantól kontrasztosabb képek készíthetők LightScribe-bal

2007. szeptember 10. 14:03

A LightScribe technológiával ellátott optikai meghajtók által égetett lemezcímkéket az értékelhető eredményért eddig legalább 3 menetben készítettük, hiszen, ha csak egy menetben razoltattunk, alig volt kivehető a szöveg, vagy a kép a szürkeségből.

0

Kétszeresére növelte kisméretű mobil merevlemeze kapacitását a Toshiba

2007. szeptember 10. 11:03

[VS] A Toshiba Corporation egy olyan mobil merevlemez prototípusát mutatta be, mely új rekordot állít fel az adatsűrűség terén: az 1,8 hüvelykes tányéron 120 gigabájtnyi adatot tárolt el a gyártó. Az úgynevezett Discrete Track Recording (DTR) technológia kétszeresére emeli a merőleges adatrögzítéssel elérhető kapacitást.

0

Microsoft és Siemens VDO szövetség az autós szórakoztatásban

2007. szeptember 7. 14:11

A Siemens VDO és a Microsoft egyesítik erőiket az autókba szánt kommunikációs, szórakoztató, valamint navigációs rendszerek fejlesztésének terén. Az együttműködésből származó első termékek 2009-ben láthatnak napvilágot, így sokkal rövidebb idő alatt készülhetnek el, mint amennyi ideig az autóiparban átlagosan tart a hasonló rendszerek fejlesztése.

0

Lekörözte a HSDPA-lefedettségben versenytársait a T-Mobile

2007. szeptember 7. 12:34

Mindkét mérőszámban, települések számára vetítve, illetve lakosságra számítva is lekörözte legnagyobb riválisát, a Pannont a harmadik generációs, HSDPA-hálózati lefedettségben a T-Mobile. A legnagyobb hazai mobilszolgáltató első embere, Winkler János a mai egri sajtótájékoztatón jelentette be, hogy ezentúl 88 településen a lakosság több mint 45 százaléka érheti el a villámgyors mobilinternetet nyújtó adatátviteli szolgáltatást.

0

Tükrös gépek alfája: új Sony Alpha DSLR-A700

2007. szeptember 7. 11:27

San Diego adott otthont a Sony új, profikategóriás tükörreflexes fényképezőgépe, az Alpha DSLR-A700-nak bemutatásának. Az újdonság elvileg a Konica Minolta Dynax 7D (egyes országokban Maxxum 7D) utódjaként is felfogható.

0

Nyílt forrású grafikus meghajtó várható az AMD-től

2007. szeptember 7. 11:03

Jelentős lépést tesz a nyílt forrású közösség felé a meghajtóprogramjai miatt sokat kritizált AMD (ATI): a vállalat tegnap közölte, hogy jelentős erőforrást fektet a nyílt forrású driverek fejlesztésébe, amelynek keretén belül közvetlen anyagi támogatást nyújt több programozónak, valamint dokumentációkat, hardver-specifikációkat és szükség esetén akár kódrészleteket bocsát a közösség rendelkezésére. A munka első gyümölcse már hétfőn megjelenhet, egy olyan driver, amely az X1000 és HD 2000 sorozatú chipeket támogatja.

0

Itthon is bemutatkoztak az új Nokia telefonok és szolgáltatások

2007. szeptember 6. 16:45

A Nokia mai, a MOM Park mozijában megrendezett sajtótájékoztatóján új szolgáltatásokról és új készülékekről esett szó. A szolgáltatásokról Greig Williams, a Nokia Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, az új készülékekről pedig Dankovics Tamás üzletfejlesztési igazgató beszélt.

0

Az ASUS grandiózus terveket dédelget az olcsó Eee noteszgépre alapozva

2007. szeptember 6. 11:45

A Digitimes értesülései szerint az Asus már a második generációt tervezi az elsősorban fejlődő piacokra szánt, várhatóan ebben a hónapban megjelenő, olcsó Eee PC-jéből, mely 2008 áprilisában készülhet el. A 900 MHz-es Celeron M processzorral, 7 hüvelykes kijelzővel szerelt noteszgép akkor már energiatakarékosabb és gyorsabb Intel Merom processzort kaphat.

0

Új iPAQ tenyérgépek és okostelefonok a HP-tól

2007. szeptember 6. 10:39

[VS] Netszerte keringtek képek a HP legújabb iPAQ tenyérgépeiről és okostelefonjairól, melyekről ma végre hivatalosan is lehullott a lepel. Az októberben és novemberben piacra kerülő új termékek gyakorlatilag teljesen lecserélik a jelenlegi termékpaletta darabjait.

0

Megújult az Apple teljes iPod termékvonala

2007. szeptember 6. 09:23

Teljes iPod termékvonalát megújította tegnap az Apple, illetve bejelentett egy új készüléket is, az érintőkijelzős iPod Touchot. A cég emellett a kereslet további élénkítése érdekében csökkentette az iPhone árát is. A vállalat most nem tudta titokban tartani a terveit, az újdonságokról már kiszivárogtak információk, amelyekről most már tudni lehet, hogy valódiak voltak. Az elemzők és befektetők nem voltak elragadtatva a bejelentésekről, az Apple részvényárfolyama több mint 5 százalékkal csökkent.

0

Törölte a Foleo linuxos webterminál terveit a Palm

2007. szeptember 5. 10:31

Mégsem dobja piacra Foleo nevű készülékét a Palm. A májusban bejelentett linuxos webterminál megjelenését nemrégiben elhalasztották, majd tegnap a cég közölte, hogy a terméket végleg törölték a tervek között, helyette a következő generációs okostelefonok kifejlesztésére koncentrálnak.

0

Olcsóbb, gyorsabb adatátviteli technológiát fejlesztenek a Wi-Fi helyett

2007. szeptember 4. 11:04

[VS] Amerikai kutatók univerzális megoldást látnak a magas frekvenciájú, ezen a területen a jelenlegi ultra wideband (UWB) technológiákat is alaposan túlszárnyaló kommunikációban. A 60 GHz-es tartományban működő, olcsó kommunikációs lapkáik rövid távolságokon és hosszabb linkek kialakításánál is nagyságrendekkel gyorsabbak a jelenlegi megoldásoknál.

0

Kipróbálható a novemberben érkező System Center Configuration Manager 2007

2007. szeptember 4. 11:04

Elkészült és novembertől elérhető lesz a Microsoft System Center Configuration Manager 2007 (SCCM 2007), a redmondi cég új rendszerfelügyeleti szoftvere, amely a Systems Management Servert váltja a cég kínálatában. A termékből egy 20 napig működő ingyenes próbaváltozat már letölthető a Microsoft oldaláról. A szoftver Windows Server 2003 R2-n vagy Windows Server 2008-on futtatható.