konzumer archívum - 2007 április

2007
április

0

Nyáron érkezik a Samsung legújabb Series 60-as okostelefonja

2007. április 26. 13:10

A Samsung a madridi S60 konferencián mutatta be legújabb Symbian operációs rendszert futtató okostelefonját, az i520-at felváltó SGH-i400-at. Az i400 főként azoknak a felhasználóknak készült, akik a fejlettebb szolgáltatásokat szeretnék használni egy vékony és stílusos mobilkészülékben.

0

Félrevezethetők a forgalmi akadályokra figyelmeztető navigációs készülékek

2007. április 23. 14:56

[News.com] Két olasz szakember a CanSecWest rendezvényen tartott prezentációjában rámutatott: nem bízhatunk meg teljes mértékben navigációs berendezésünkben, az előrejelzett útlezárás nem is biztos, hogy valódi, ahogyan más, valós időben jelzett forgalmi események sem. Itthon nincs mitől félni, a Traffic Message Channel (TMC) üzeneteket hazánkban még nem sugározzák.

0

Hamarosan érkezik a Samsung minden kéklézeres lemezt lejátszó készüléke

2007. április 16. 16:48

[VS] A Blu-ray formátum egyik legnagyobb támogatója, a Samsung sem tud a jelek szerint teljesen elkötelezett lenni a következő generációs optikai formátumok, a HD DVD és a Blu-ray harcában. A korábbi pletykáknak megfelelően a Samsung még idén tervezi piacra dobni azt a lejátszóját, mely mindkét rivális formátumon megjelenő filmeket meg tudja jeleníteni a HD-televíziókon és -kivetítőkön.

0

A Sony még ebben az évben piacra dobja szerves kijelzőre épített televízióját

2007. április 12. 14:58

[News.com] A Sony szépen halad az OLED, azaz szerves fénykibocsátó ledre alapozott megjelenítési technológia kereskedelmi bevezetésével: a kiállításokon bemutatott prototípusok után már idén kereskedelmi forgalomba bocsátaná néhány következő generációs tévékészülékét. Az OLED technológiájú kijelzők problémáinak kiküszöbölésén -- mint például a rövid élettartam -- számos nagy gyártó dolgozik.

0

Hazánkban is elindult a mobiltelefonos tévézés tesztje

2007. április 10. 16:15

Az Antenna Hungária április 1-től közös mobiltelevíziós tesztet indított a T-Mobile-lal: a két társaság több hónapos, teljeskörű technikai tesztet végez, mely során megvizsgálják, hogy az Antenna Hungária műsorszóró hálózatát és a T-Mobile mobiltechnológiáját miként lehet úgy összekapcsolni, hogy ez DVB-H-alapú szolgáltatásra alkalmas legyen.

0

Gazdára talált a százmilliomodik Apple iPod

2007. április 10. 10:45

Az Apple közölte, hogy 2001. október 23-ai, azaz valamivel több mint öt évvel ezelőtti piacra lépését követően elkelt a százmilliomodik Apple iPod hordozható zenelejátszó készülék. Az iPod könnyedén lekörözte a konkurrens lejátszókat és igen gyorsan érte el ezt a mennyiséget: a Sony Walkmanjainak például 14 év kellett, hogy átlépjék ezt a határt.

0

Jelentősen növekszik a mobilos internetcsomagok adatforgalmi korlátja

2007. április 6. 12:02

Tovább gyorsulhat hamarosan a T-Mobile villámgyors mobil internetet biztosító HSDPA-szolgáltatása, a mobilszolgáltató megkezdte a jelenleg 3,6 megabit/s-os maximális letöltési sebességet biztosító hálózatán a 7,2 megabit/s-os letöltés, illetve 1,45 megabit/s-os feltöltést tesztjeit. Az újabb hatalmas ugrást a szolgáltató által értékesített 3,6 megabit/s-ot támogató adatkártya is kezeli majd.