Szerző: Ady Krisztián

2007. szeptember 28. 10:04

Több mint négymillióba kerül a Nokia új luxustelefonja

Újabb luxustelefonnal jelentkezett a Nokia különleges készülékekre szakosodott Vertu divíziója. A nem kevesebb mint 18 ezer euróba (~4,5 millió forintba) kerülő, a Ferrari hatvanadik születésnapjára készített Ascent Ferrari 60 mobiltelefont Londonban, Párizsban, Hongkongban és Szingapúrban lehet majd megvásárolni.

[HWSW] Újabb luxustelefonnal jelentkezett a Nokia különleges készülékekre szakosodott Vertu divíziója. A nem kevesebb mint 18 ezer euróba (~4,5 millió forintba) kerülő, a Ferrari hatvanadik születésnapjára készített Ascent Ferrari 60 mobiltelefont Londonban, Párizsban, Hongkongban és Szingapúrban lehet majd megvásárolni.

A Vertu telefonjai nem képességeikkel, hanem speciális anyagaikkal, kialakításukkal, és persze limitált, sokszor sorszámozott kiadásukkal hívják fel magukra a figyelmet. A mindössze hatvan példányban készülő Ascent Ferrari 60 mobiltelefont a Ferrari szoros együttműködésével dolgozta ki a Nokia dizájnercsapata, a készülék alapjául több versenyautó formái szolgáltak. A Vertu telefonjai rendkívül népszerűek, kelendőek, nem csak a világ nyugati felén és Európában, de a Közel-Keleten, Oroszországban, Indiában és Kínában is ismertek.

Vertu Ascent Ferrari 60
Ascent Ferrari 60

A Nokia sikereit más gyártók is megpróbálják "lemásolni". Az LG Electronics a Pradával, a másik koreai tigris, a Samsung pedig Giorgio Armanival közösen megálmodott készülékekkel színesítette a közelmúltban kínálatát, míg a Motorola utóbbi kettőnél is korábban dobott piacra Dolce & Gabbana nevével fémjelzett készüléket. A Nokia sosem teszi közzé a Vertu teljesítményét, Alberto Torres, a Vertu elnöke egy korábbi lapinterjúban csupán annyit közölt, hogy a vállalat évente tízezres nagyságrendben értékesít mobiltelefonokat.

Magyarország egykor pezsgő startup-szcénáját is meglehetősen zilálttá tették az elmúlt évek eseményei, a friss HWSW weekly adásban arra teszünk kísérletet, hogy vendégeink segítségével megértsük a mögöttes folyamatokat.

a címlapról