Szerző: Bányai György

2007. szeptember 28. 13:49

Olcsó VAIO noteszekkel jelentkezett a Sony

A Sony a rá eddig nem jellemző alacsony árkategóriába sorolható noteszgép-családot mutatott be, a VAIO NR-t. Az új sor legkedvezőbb árú, egyben legkisebb tudású tagja 750 dolláros árért már hazavihető.

HIRDETÉS

[HWSW] A Sony a rá eddig nem jellemző alacsony árkategóriába sorolható noteszgép-családot mutatott be, a VAIO NR-t. Az új sor legkedvezőbb árú, egyben legkisebb tudású tagja 750 dolláros árért már hazavihető.

A Sony eddig bejelentett legolcsóbb VAIO noteszgép-sorozatának tagjai három különböző színben kaphatók, legolcsóbb modell pedig már 750 dollárért megvásárolható. A Sony az NR modelleket 15,4 hüvelykes, szélesvásznú fényes (glaretype) kijelzővel szereli, és ellátja Wi-Fi vezérlővel is, amely az a/b/g szabványokat támogatja.


Eddig nem látott áron: Sony VAIO NR sorozat

Az NR110 és NR120 változatokban 1,46 gigahertzes Core 2 Duo processzort találunk, de az NR140-es modellben 1,5 gigahertzes, az NR160-asban pedig 1,6 gigahertzes változat teljesít szolgálatot. Mindegyik NR kerek egy gigabájt DDR2 memóriát használ, a megjelenítésről pedig Intel GMA X3100-as videovezérlő gondoskodik. A merevlemez kapacitása 120 és 160 gigabájt lehet, SSD-meghajtókkal szerelt változatok érkezéséről ezidáig nem esett szó.

A Stílusos készülék négy USB 2.0 eszköz egyidejű csatlakoztatásához kínál kapukat, továbbá egy ExpressCard kártyahellyel, SD és MemoryStick flash memóriaváltozatokkal szót érteni képes kártyaolvasóval és egy DVD égetőművel is el lett látva. Előtelepített operációs rendszerként a Windows Vista Home Premium változatot kapjuk a gép mellé. A divatos, 2,8 kilogrammos, a normál akkumulátorral 4,5 órányi, a nagykapacitású akkuval pedig maximálisan 7,5 órányi üzemidőre képes NR modellek a SonyStyle weboldalon október közepétől válnak elérhetővé.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 07:42

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.