Szerző: Bányai György

2007. szeptember 28. 15:45

A Panasonic frissítette ütésálló noteszgép-sorozatát

A Panasonic frissítette népszerű, ám meglehetősen drága ToughBook-sorozatát, amelynek jellemzője, hogy tagjai simán ellenállnak az átlagos noteszgépek számára már elviselhetetlen környezeti behatásoknak.

[HWSW] A Panasonic frissítette népszerű, ám meglehetősen drága ToughBook-sorozatát, amelynek jellemzője, hogy tagjai simán ellenállnak az átlagos noteszgépek számára már elviselhetetlen környezeti behatásoknak.

Az új sor négy tagot számlál (W7, T7, R7, Y7), melyek mindegyike Santa Rosa-alapokra építkezik. A noteszek elemek iránti érzéketlenségére jó példa, hogy közel 80 centiméteres zuhanást (egy átlagos íróasztal magassága) is képesek elviselni akár bekapcsolt állapotban is, szemben a korábbi sorozat maximálisan 30 centiméterig tartó tűrőképességével, amely ráadásul csak a gép kikapcsolt állapotában igaz. A tériszonyban épp nem szenvedő ToughBookok a víztől sem irtóznak: a billentyűzet alatt kialakított csatornák elvezetik a gép érzékeny részegységeitől a vizet, ha a szobazöldek mellett véletlenül megöntöztük volna drága munkaeszközünket is. Ha mindez nem volna elegendő, akár rájuk is állhatunk, feltéve ha 100 kilogrammnál kevesebbet nyomunk a mérlegen, mert a készülékház a specifikációk alapján ekkora súlyt simán kibír.


A kép forrása: AkihabaraNews

Az ellenálló kialakításnak ára is van, a ToughBookok nem tartoztak soha belépőszintű szortimenthez. A W7 12,1 hüvelykes kijelzővel, Core 2 Duo 1,06 gigahertzes processzorral, 1 gigabájt memóriával, 80 gigabájt merevlemezzel 2169 dollártól kapható majd november közepétől. A másik, csak Európában és Amerikában forgalomba kerülő 12,1 hüvelykes, a fenti modellel egyező, de érintőképernyővel kiegészített T7 1909 dollárért, valamint a még kisebb, 10,4 hüvelykes R7 1779 dollárért azonban már október végétől beszerezhetővé válik. A sorozat negyedik tagja, az Y7 már 14,1 hüvelykes kijelzőn jeleníti meg az 1,6 gigahertzes Core 2 Duo processzor által számolt adatokat, amely mellé társként 1 gigabájt memória és 80 gigabájt kapacitású merevlemez szegődik. Utóbbi modell is október végétől kerül a boltokba 2350 dollár körüli összegért.

Mind a négy noteszgép közös jellemzője a Wi-Fi a/b/g változatának ismerete, a Bluetooth-adóvevő, továbbá az, hogy az opcionális bővítmények listájában szerepel a HSDPA-modul is (a SIM kártyát a kijelző burkolatába rejtett résbe lehet ekkor becsúsztatni).

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról