Szerző: Bodnár Ádám

2007. szeptember 19. 14:33

Oracle: új ár-teljesítmény rekord a TPC-C teszten

A Windowson futó Oracle Database 11g adatbáziskezelő új ár-teljesítmény rekordot ért el az online tranzakciófeldolgozási sebességet mérő TPC-C teszten. Ezzel az eredménnyel az Oracle a két legjobb eredményt tudhatja magának a TPC-C ár-teljesítmény kategóriában.

[HWSW] A Windowson futó Oracle Database 11g adatbáziskezelő új ár-teljesítmény rekordot ért el az online tranzakciófeldolgozási sebességet mérő TPC-C teszten. Ezzel az eredménnyel az Oracle a két legjobb eredményt tudhatja magának a TPC-C ár-teljesítmény kategóriában.

A 73 dollárcent/tpmC ár-teljesítmény arány mellett elért percenkénti 102 454 tranzakciós rekorddal az Oracle Database 11g Standard Edition One a következő legjobb versenytárshoz képest mintegy 47 százalékkal nagyobb teljesítményt kínál 20 százalékkal alacsonyabb költségek mellett. A rekordot Windows operációs rendszer alatt érték el az Oracle Database 11g-vel, a hardveroldalon egy 2,66 GHz-es, négymagos Intel Xeonokra épülő HP ProLiant ML350G5 szerverrel, illetve egy HP StorageWorks 70 tárolóval.

HP ProLiant ML350
HP ProLiant ML350

"Az Oracle Database 11g már megjelenésekor új mércét állított fel a versenytársak számára; ez a tendencia pedig azóta csak tovább folytatódott" -- nyilatkozta Juan Loaiza, az Oracle rendszertechnológiáért felelős első alelnöke, majd így folytatta: "A teljesítménypróbán elért eredmény még inkább megszilárdítja az Oracle kkv-k iránti elkötelezettségét, és ismét bizonyítja tökéletességre való törekvésünket, amely már régi hagyomány az adatbáziskezelők terén. Azoknak a kkv-knak, amelyek az Oracle-t eddig csak nagyvállalatok számára tartották alkalmasnak, érdemes felülvizsgálni az Oracle Database adatbázis-kezelőről kialakított álláspontjukat."

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról