Szerző: Bodnár Ádám

2007. szeptember 19. 14:33

Oracle: új ár-teljesítmény rekord a TPC-C teszten

A Windowson futó Oracle Database 11g adatbáziskezelő új ár-teljesítmény rekordot ért el az online tranzakciófeldolgozási sebességet mérő TPC-C teszten. Ezzel az eredménnyel az Oracle a két legjobb eredményt tudhatja magának a TPC-C ár-teljesítmény kategóriában.

HIRDETÉS

[HWSW] A Windowson futó Oracle Database 11g adatbáziskezelő új ár-teljesítmény rekordot ért el az online tranzakciófeldolgozási sebességet mérő TPC-C teszten. Ezzel az eredménnyel az Oracle a két legjobb eredményt tudhatja magának a TPC-C ár-teljesítmény kategóriában.

A 73 dollárcent/tpmC ár-teljesítmény arány mellett elért percenkénti 102 454 tranzakciós rekorddal az Oracle Database 11g Standard Edition One a következő legjobb versenytárshoz képest mintegy 47 százalékkal nagyobb teljesítményt kínál 20 százalékkal alacsonyabb költségek mellett. A rekordot Windows operációs rendszer alatt érték el az Oracle Database 11g-vel, a hardveroldalon egy 2,66 GHz-es, négymagos Intel Xeonokra épülő HP ProLiant ML350G5 szerverrel, illetve egy HP StorageWorks 70 tárolóval.

HP ProLiant ML350
HP ProLiant ML350

"Az Oracle Database 11g már megjelenésekor új mércét állított fel a versenytársak számára; ez a tendencia pedig azóta csak tovább folytatódott" -- nyilatkozta Juan Loaiza, az Oracle rendszertechnológiáért felelős első alelnöke, majd így folytatta: "A teljesítménypróbán elért eredmény még inkább megszilárdítja az Oracle kkv-k iránti elkötelezettségét, és ismét bizonyítja tökéletességre való törekvésünket, amely már régi hagyomány az adatbáziskezelők terén. Azoknak a kkv-knak, amelyek az Oracle-t eddig csak nagyvállalatok számára tartották alkalmasnak, érdemes felülvizsgálni az Oracle Database adatbázis-kezelőről kialakított álláspontjukat."

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 07:44

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.