Szerző: Bányai György

2007. szeptember 14. 13:07

Új Sony Ericsson mobil a láthatáron: érkezik a V640i

A Sony Ericsson újabb, HSDPA adatátvitelre képes mobillal erősíti e téren szegényes kínálatát. A V640i, ahogy azt neve is mutatja kifejezetten a Vodafone hálózatára szakosodott.

[HWSW] A Sony Ericsson újabb, HSDPA adatátvitelre képes mobillal erősíti e téren szegényes kínálatát. A V640i, ahogy azt neve is mutatja kifejezetten a Vodafone hálózatára "szakosodott".

A bemutató Londonban került megrendezésre az angliai Vodafone-nal karöltve. A 2 hüvelykes 176x220 képpont megjelenítésére alkalmas kijelzővel szerelt "Havanna arany" és "gyorsfekete" színekben megrendelhető V640i Bluetooth 2.0 és HSDPA adatátviteli képessége mellé erős multimédiás körítés társul: izmos MP3-lejátszó, amely akár 4 gigabájtos Memory Stick M2 kártyáról is dolgozhat (a készülék belső memóriája 32 megabájt, az alapcsomag 256 megabájtos kártyát tartalmaz), 2 megapixeles fényképezőgép (15 kép/mp sebességű mozgókép-üzemmód) és FM-rádió biztosítják a szórakozást. Ezeken felül a készülékben megtalálhatjuk a Google Maps online térképének mobil változatát, sőt, egy eBay kliensalkalmazást is, de a telefon még az RSS hírcsatornák kezelésére is képes.

A 103x47x15,5 milliméteres méretű és 97 gramm tömegű V640i mellé a megújult MediaManager programot kapjuk a számítógépes kapcsolathoz. E szoftver egyszerűbbé teszi a fényképek PC-re mentését, valamint a számítógépen tárolt zenék, illetve filmek telefonra áttöltését. A V640i egyedül a Vodafone hálózataiban működik, de ennek a Vodafone multimédiás szolgáltatásaira történő optimalizáció is a velejárója. Az egy töltéssel elérhető üzemidő a gyártó állítása szerint 300 órányi készenlétet illetve maximum 9 órányi (GSM helyett UMTS hálózat használatával 5 óra) beszélgetést jelent.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról