Szerző: Bányai György

2007. szeptember 14. 13:07:09

Új Sony Ericsson mobil a láthatáron: érkezik a V640i

A Sony Ericsson újabb, HSDPA adatátvitelre képes mobillal erősíti e téren szegényes kínálatát. A V640i, ahogy azt neve is mutatja kifejezetten a Vodafone hálózatára szakosodott.

[HWSW] A Sony Ericsson újabb, HSDPA adatátvitelre képes mobillal erősíti e téren szegényes kínálatát. A V640i, ahogy azt neve is mutatja kifejezetten a Vodafone hálózatára "szakosodott".

A bemutató Londonban került megrendezésre az angliai Vodafone-nal karöltve. A 2 hüvelykes 176x220 képpont megjelenítésére alkalmas kijelzővel szerelt "Havanna arany" és "gyorsfekete" színekben megrendelhető V640i Bluetooth 2.0 és HSDPA adatátviteli képessége mellé erős multimédiás körítés társul: izmos MP3-lejátszó, amely akár 4 gigabájtos Memory Stick M2 kártyáról is dolgozhat (a készülék belső memóriája 32 megabájt, az alapcsomag 256 megabájtos kártyát tartalmaz), 2 megapixeles fényképezőgép (15 kép/mp sebességű mozgókép-üzemmód) és FM-rádió biztosítják a szórakozást. Ezeken felül a készülékben megtalálhatjuk a Google Maps online térképének mobil változatát, sőt, egy eBay kliensalkalmazást is, de a telefon még az RSS hírcsatornák kezelésére is képes.

A 103x47x15,5 milliméteres méretű és 97 gramm tömegű V640i mellé a megújult MediaManager programot kapjuk a számítógépes kapcsolathoz. E szoftver egyszerűbbé teszi a fényképek PC-re mentését, valamint a számítógépen tárolt zenék, illetve filmek telefonra áttöltését. A V640i egyedül a Vodafone hálózataiban működik, de ennek a Vodafone multimédiás szolgáltatásaira történő optimalizáció is a velejárója. Az egy töltéssel elérhető üzemidő a gyártó állítása szerint 300 órányi készenlétet illetve maximum 9 órányi (GSM helyett UMTS hálózat használatával 5 óra) beszélgetést jelent.

a címlapról

Hirdetés

Hét kedvenc előadónk az idei HWSW mobile!-ról

2019. november 18. 22:07

Idén 90 fős előadói gárdával készülünk a HWSW mobile! digitális termékfejlesztési konferenciára, de hogy segítsünk az eligazodásban, kiemeltük neked a hét kedvencünket.