Szerző: Ady Krisztián

2007. szeptember 7. 12:34

Lekörözte a HSDPA-lefedettségben versenytársait a T-Mobile

Mindkét mérőszámban, települések számára vetítve, illetve lakosságra számítva is lekörözte legnagyobb riválisát, a Pannont a harmadik generációs, HSDPA-hálózati lefedettségben a T-Mobile. A legnagyobb hazai mobilszolgáltató első embere, Winkler János a mai egri sajtótájékoztatón jelentette be, hogy ezentúl 88 településen a lakosság több mint 45 százaléka érheti el a villámgyors mobilinternetet nyújtó adatátviteli szolgáltatást.

[HWSW] Mindkét "mérőszámban", települések számára vetítve, illetve lakosságra számítva is lekörözte legnagyobb riválisát, a Pannont a harmadik generációs, HSDPA-hálózati lefedettségben a T-Mobile. A legnagyobb hazai mobilszolgáltató első embere, Winkler János a mai egri sajtótájékoztatón jelentette be, hogy ezentúl 88 településen a lakosság több mint 45 százaléka érheti el a villámgyors mobilinternetet nyújtó adatátviteli szolgáltatást.

Sikeres

A mobil szélessávú internetre előfizetők száma folyamatosan emelkedik, a T-Mobile-nál az első félévben 56 százalékkal nőtt azoknak az ügyfeleknek a száma, akik használják a mobilszolgáltató valamelyik mobilinternetes csomagját. A mobilszolgáltató kínálatában -- ahogyan a másik két riváliséban is -- nem csak adatkártyák és USB-s modem, hanem ezekkel az eszközökkel felvértezett noteszgép is vásárolható akár részletfizetéssel is.

Az adott havidíjért elérhető, forgalmazható adatmennyiség is folyamatosan emelkedik, az egymásra licitáló szolgáltatók versenye ma már odáig vezetett, hogy hazánk előfizetői nyugati mércével is rendkívül olcsón, rendkívül sok adatot forgalmazhatnak. A T-Mobile-nál a most előfizető ügyfelek az év végéig féláron, havi 2985 forintért 2 + 3 gigabájtnyi adatmennyiséget kaphatnak a hűségnyilatkozatuk végéig, mely ma már az adatmennyiségben korlátozott vezetékes ADSL-lel is versenyképes ajánlat.

Winkler János
Winkler János, a T-Mobile Magyarország vezérigazgatója

Elképzelhetetlen sebesség

A sajtótájékozatón elhangzott: a hálózat mindenhol készen áll a 3,6 megabit/s-os letöltési sebességre, de Budapest legnagyobb részén kompatibilis készülékekkel már a 7,2 megabites elméleti maximális letöltési sebesség is rendelkezésre áll. Mindez azonban csak a kezdet, talán most először fordul elő, hogy a hálózat sokkal a készülékgyártók előtt jár: a T-Mobile szoftverei már ma támogatást nyújtanak a következő "duplázáshoz", a 14,4 megabit/s-os letöltési sebességet kínáló HSDPA-lépcsőhöz is.

Kérdés(ünk)re válaszolva Wolfgang Engler, a T-Mobile műszaki üzletágvezető helyettese elmondta, hogy elsősorban a sűrűn lakott településeket fedik le, de mobil elérés révén cél, hogy vonaton, vagy buszon, utazás közben is igénybe vehessük a szolgáltatást, mely ma még igen "döcögős" -- saját tapasztalataink szerint is. Első lépésként a főbb közlekedési útvonalak lefedése várható elsőként ezen a területen, hasonlóan a GSM terjedésének kezdetéhez.

A sajtótájékoztatón részt vett Habis László, Eger polgármestere is, aki szerint a T-Mobile fejlesztéseivel elérhető HSDPA is hozzájárul a település versenyképességéhez, fejlődéséhez, mivel ez újabb lehetőségeket, kényelmesebb internetelérést jelent az üzleti szféra számára. Winkler János az egri Civil Kerekasztalnak és az Eszterházy Károly főiskolának noteszgépet és egy éves mobilinternet-elérést is adományozott.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról