Szerző: Ady Krisztián

2007. szeptember 11. 15:04

Beépített, mégis hordozható navigáció a TomTomtól a Toyotának

A TomTom és a Toyota a frankfurti IAA (Internationale Automobil-Ausstellung) kiállításon mutatta be elsőként azt a Yaris kisautót, melyben a világ első olyan hordozható navigációs készüléke található, mely az autóba ülve és helyére pattintva beépített készülékekhez hasonlóan csatlakozik az autó egyéb eszközeihez, jelen esetben az audiorendszerhez, a hangszórókhoz.

HIRDETÉS

[HWSW] A TomTom és a Toyota a frankfurti IAA (Internationale Automobil-Ausstellung) kiállításon mutatta be elsőként azt a Yaris kisautót, melyben a világ első olyan hordozható navigációs készüléke található, mely az autóba ülve és helyére pattintva beépített készülékekhez hasonlóan csatlakozik az autó egyéb eszközeihez, jelen esetben az audiorendszerhez, a hangszórókhoz.

A TomTom navigátor így egyetlen készülékben nyújtja a beépített navigáció kényelmét és a hordozható eszközök biztonságát. A rendszer tökéletesen illeszkedik a Toyota Yaris műszerfalához, illetve a rádióhoz, és egyben telefonkihangosítóként is használható Bluetooth kapcsolódási felületének köszönhetően. Az autót elhagyva a navigációs berendezést is magunkkal vihetjük, útmutatást kapva kirándulás közben, illetve megakadályozva, hogy emiatt feltörjék autónkat.

TomTomtól a Toyotának

A TomTom vezérigazgatója, Harold Goddijn szerint a hosszútávú üzleti stratégia alapvető része a navigációs tapasztalatok autóipari integrálása, és ezt elsőként egy olyan vezető gyártóval együttműködve biztosítják, mint a Toyota. A beépített és hordozható TomTom eszköz ma mutatkozott be a TomTom standján (8-as épület, D23 pavilon).

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 2. 08:05

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.