Szerző: Bányai György

2007. szeptember 10. 14:03

Mostantól kontrasztosabb képek készíthetők LightScribe-bal

A LightScribe technológiával ellátott optikai meghajtók által égetett lemezcímkéket az értékelhető eredményért eddig legalább 3 menetben készítettük, hiszen, ha csak egy menetben razoltattunk, alig volt kivehető a szöveg, vagy a kép a szürkeségből.

[HWSW] A LightScribe technológiával ellátott optikai meghajtók által égetett lemezcímkéket az értékelhető eredményért eddig legalább 3 menetben készítettük, hiszen, ha csak egy menetben razoltattunk, alig volt kivehető a szöveg, vagy a kép a szürkeségből.

A LightScribe frissítésében az a legjobb, hogy nem kell hozzá a LightScibe-képes optikai meghajtók cseréje, sőt, ezek firmware-ét sem szükséges frissíteni, ugyanis a nagyobb kontrasztú és kevésbé szürke végeredményt adó új megoldás csak és kizárólag szoftveres finomítás eredménye, ráadásul szabadon letölthető a cég weboldaláról.

Az új LightScribe szoftver mostantól része minden dobozos változatban szállított LightScibe-képes optikai egységnek, de minden eddig megjelent, LightScribe-képes meghajtóval is kompatibilis. Kent Henscheid a LightScribe marketigigazgatója örömmel tudata, hogy a cég töretlenül elkötelezettje a technológiának: "a jobb képminőség jól demonstrálja a LightSribe felhasználói élmény növelésére irányuló erőfeszítéseit. Az új szoftverkiterjesztés segítségével a felhasználó az eddigieknél jóval jobb minőségű címkékkel láthatja el lemezeit."


Nagyobb kontraszt, kevesebb szürkeség

A HP által kifejlesztett és szabadalmaztatott LightScribe technológia lehetővé teszi, hogy a különleges felülettel ellátott CD- és DVD-lemezek feliratozható oldalán a lemez megfordítását követően, vagy egy második lézer segítségével monokróm, illetve szürkeárnyalatos képeket, logókat és feliratokat hozzunk létre. orábban a Yamaha próbálkozott hasonló technológiával, mely a lemez írható felületére volt képes -- a kapacitás kárára -- céglogókat, feliratokat "gravírozni" az adatokat rögzítő lézer segítségével. A HP feliratozó technológiája a lemez üres, nyomtatható oldalát használja.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról