:

konzumer archívum - 2007 november

2007
november

0

Egy terabájtos merevlemezzel jelentkezett a Samsung is

2007. november 30. 13:40

A Samsung megkezdte F1 sorozatú, 1 terabájt tárkapacitású merevlemezének szállítását, amelyben az adatok minössze 3 lemezen kapnak helyet, így ez a jelenleg kereskedelmi forgalomban kapható legnagyobb adatsűrűségű modell a gyártó állítása szerint.

0

A GPS-es digitális fényképezőgépek éve következik?

2007. november 30. 12:29

[C|Net] A jövő év akár a GPS-vevővel ellátott digitális kamerák éve lehet, legalábbis ezt jövendöli Kanwar Chadha, a navigációs lapkák piacán egyeduralkodó Sirf Technology alapítója. Előrejelzése szerint 2008-ban jelenhetnek meg tömegesen azok a fényképezőgépek, melyeket képessé tesznek arra, hogy a kép mellé rögzítsék az elkészítés pozícióját is.

0

Tenyérnyi számítógép az ASUS-tól is

2007. november 30. 10:41

Az ASUS is bejelentette parányi, tenyérnyi számítógépét, mellyel a gyártó az Apple Mac Minije és a Fujitsu Siemens Computers hasonló méretű apró számítógépe közé készül betörni. A narancs-fehér színösszeállítású Nova P22 elnyújtott, alig több mint 5 centiméter magas gépházában egy optikai meghajtó is helyet kapott.

0

Letölthető az okostelefonokon futó Office Mobile frissítése

2007. november 30. 10:21

[Techworld] A Microsoft különösebb hírverés nélkül elérhetővé tette az okostelefonokon futó Office Mobile irodai szoftvercsomaghoz készített frissítését, melynek bétaváltozata elsőként szeptemberben vált véletlenül letölthetővé. A frissítés legfontosabb újdonsága, hogy a mobil alkalmazások képessé válnak az Office 2007 irodai programcsomaggal készített dokumentumok kezelésére.

0

A Verizon és a Vodafone már jövőre megkezdi a negyedik generációs LTE mobiltechnológia tesztelését

2007. november 29. 16:31

[CNN] A Verizon és a Vodafone -- a Verizon Wireless amerikai mobilszolgáltató tulajdonosai -- már jövőre megkezdenék a Long Term Evolution (LTE) negyedik generációs mobil szélessávú hálózat tesztelését, próbaüzemét. A közös teszt előnyeiből mindkét vállalat profitálna, hiszen az együtt létrehozott platform akár átjárhatóságot is biztosíthatna a különböző földrészeken létrehozott következő generációs mobilhálózatok között.

0

PC-kbe és szerverekbe szánt SSD-meghajtókkal jelentkezett a Micron Technology

2007. november 29. 15:46

A Micron Technology tegnap bejelentette RealSSD márkanév alatt új 1,8, valamint 2,5 hüvelykes SSD meghajtóit, amelyek két, a kapacitásukban eltérő változatban válnak jövő év elejétől eléhetővé, de szó esett a gyártó még idén sorozatgyártásba kerülő egyéb flashmemóriás megoldásairól is.

0

Villámgyors le- és feltöltés már a Vodafone mobilhálózatán is

2007. november 29. 12:20

Mától a Vodafone Magyarország hálózatán is elérhetővé vált a jelenleg elérhető leggyorsabb mobil le- és feltöltés, a harmadik mobilszolgáltató is bekapcsolta Budapest egyes részein a 7,2 megabit/s-os letöltési és 1,45 megabit/s-os feltöltési sebességet. A gyors mobilnet a hálózatépítésben is partner Huawei szolgáltatónál kapható eszközeivel, vagy más, erre alkalmas készülékekkel vehető igénybe.

0

A Toshiba növelte speciális, autókba szánt merevlemezeinek kapacitását

2007. november 29. 12:19

Az autós navigációs, illetve szórakoztató berendezések egy része már ma is tartalmaz merevlemezeket, amelyeket speciálisan ebbe a környezetbe terveztek. Ezeknek a tárolóknak jóval erősebb a rázkódással szembeni tűrőképességük az asztali vagy noteszgépekben találhatóakkal összevetve.

0

Óriási kontrasztarányú LCD-monitort dobott piacra az LG

2007. november 29. 10:42

[Clubic] Az ősz elején megrendezett berlini IFA 2007 rendezvényen bemutatkozott, prémium kategóriájú LG monitor kerül a következő napokban a boltok polcaira: az L227WT készülék LCD-ktől szokatlan kontraszttal és színhelyességgel próbálja meghódítani a képek, videók szerelmeseit. A 22 hüvelykes, szélesvásznú LCD-monitor plazmákhoz hasonló fekete-fehér arány létrehozására képes.

0

GPS nélkül is meghatározhatja helyzetünket az új mobilos Google Maps

2007. november 29. 09:55

Megjelent a Google online térképe, a Google Maps mobilos kliensének legújabb verziója, melynek legfőbb újdonsága, hogy helymeghatározó modul nélküli telefonokon is többé-kevésbé pontosan képes kiháromszögelni helyzetünket. Mindehhez a mobilszolgáltatóktól kapott adatokat, a mobiltornyok helyzeteit használja fel.

0

Már ötmillió LG Shine mobiltelefon ragyog az emberek kezében

2007. november 28. 16:47

[Chosun] Az LG Electronics büszkén jelentette be, hogy nem kevesebb mint 5 millió ragyogó mobiltelefont, Shine készüléket adott el a megjelenése óta eltelt 13 hónap alatt. Ez rendkívül jó eredmény ahhoz képest, hogy Európában és Amerikában csak kilenc hónapja kapható a telefon.

0

Európában is jobban fogy a Blu-ray a HD DVD-nél

2007. november 28. 11:02

[Clubic] Az európai Blu-ray Disc Szövetség promóciós bizottsága szerint átlépte az egymilliós példányszámot az Európában eladott Blu-ray kiadványok száma. A Szövetség szerint komoly előnyt tudhat magáénak kontinensünkön a nagyobb kapacitást nyújtó lemez, az eladott HD-filmek 73 százalékát teszi ki a Blu-ray formátum, míg a HD DVD csak 27 százalékot tudhat magáénak.

0

Tudományos kalkulátor formát ölt a Wibrain UMPC

2007. november 27. 16:35

Külső megjelenésében a 80-as évek tudományos kalkulátorait idéző Wibrain UMPC még december közepén piacra kerülhet, igaz egyelőre csak a tengeren túl. A két változatban megkapható modellek a telepített rendszermemória méretében térnek el egymásól.

0

Linuxos tanfolyamokat indít az Oracle

2007. november 27. 15:24

Az Oracle Enterprise Linux képzési és minősítési programot indít az Oracle University keretein belül: az új kurzusok nem csak a Linux operációs rendszerre alapulnak, hanem a tananyag a Linux rendszeren Oracle Database adatbázist futtató adatbázis- és rendszergazdákat is megcélozza.

0

A Fujitsu is belép a mobil 'hámhúszasok' táborába

2007. november 27. 13:18

[Computerworld] A Western Digital és a Toshiba után a Fujitsu Ltd. is bemutatta 300 gigabájtos kapacitást átlépő 2,5 hüvelykes merevlemezét: az egészen pontosan 320 gigabájtos névleges kapacitású, mobil készülékekbe szánt merevlemez kevesebb energiát fogyaszt elődjeinél. A SATA II csatolós háttértároló 2008 februárjától lesz elérhető.

0

Pentax tükörreflexes újdonságok a láthatáron

2007. november 27. 10:51

A Pentax frissíti tükörreflexes digitális fényképezőgépeit: az új modellek számos fontos ponton térnek el a gyártó jelenleg forgalomban lévő, K10D és K100D jelzésű modelljeitől.

0

A telefon forgatásával vált a két SIM-kártya között a DUO Atom

2007. november 26. 16:22

A koreai WND mobilkészüléke meglepően használja fel az egyre több mobilba beköltöző mozgásérzékelő, helyzetérzékelő szenzorokat: két SIM-kártyás készüléke két kijelzővel rendelkezik, és aszerint vált a szolgáltatók között, hogy a készülék melyik végét fordítjuk felfelé. A két érintésérzékeny kijelzőből az éppen alul lévőn jelennek meg a számbillentyűk.

0

Új képességek és spamszűrés a Windows Live Messenger 9-ben?

2007. november 26. 14:16

[Techworld] Fellép az azonnali üzenetküldő szolgáltatását, a Windows Live Messengert mostanában ért támadások ellen a Microsoft: a Liveside.netre felkerült, azóta eltávolíttatott -- Google átmeneti tárból azonban előhívható -- információk szerint a szoftver következő, 9-es verziója új képességekkel és biztonsági megoldással érkezik majd.

0

Idegen hypervisoron virtualizált Windows szervert is támogat majd a Microsoft

2007. november 26. 13:40

Két héttel ezelőtt jelentette be virtualizációs szerverszoftverének terméknevét, képességeit és árazását a Microsoft, mely nemcsak a Windows Server 2008 részeként, hanem önállóan is elérhetővé válik majd. A Hyper-V Serverrel a Microsoft várhatóan nagyot lép előre versenyképesség terén, ugyanakkor nem kényszeríti ügyfeleit saját hypervisorának használatára. A szoftvergyártó ugyanis együttműködési programot indít, melynek eredményeként a vállalat a más szállítók virtuális köztesrétegén futtatott Windows szervereket is támogatni fogja majd.

0

Külső merevlemezes tároló érintőképernyővel

2007. november 26. 12:44

A noteszgép-merevlemezzel szerelt külső merevlemezes egységekkel ugyan folyót lehet rekeszteni, de ezek között alig találunk olyan termékeket, amelyek hardveres alapú védelmet kínálnak a tárolt adatoknak.

0

Zöld utat kaphat az európai navigációs rendszer, a Galileo

2007. november 26. 12:12

[MSNBC] Elvonulhatnak a viharfelhők az európai navigációs rendszer, a Galileo műholdjai elől: az Európai Unió tagjai végre megegyeztek a projekt folytatásához szükséges anyagi feltételek biztosításáról, a Galileo finanszírozásáról. Az Unió 2,4 milliárd euró talált pénzzel segítené a műholdas rendszer létrejöttét, melyet kutatási és működési keretei átszervezéséből teremtene elő. Az Európai Parlamentnek még jóvá kell hagynia a döntést.

0

Helymeghatározó internetes platformot szerzett a Nokia

2007. november 26. 10:57

A Nokia komolyan veszi a GPS helymeghatározásban rejlő lehetőségeket, mert amellett, hogy számos mobiljába beépíti a GPS vevőegységet, most helymeghatározó közösségi hálózatot is szerzett magának.

0

A BME és HP együttműködésében fejlesztett vizualizációs szoftver nyert díjat

2007. november 23. 14:59

Magyar részvételű fejlesztés kapott díjat a HPCwire magazin szavazásának vizualizációs kateógirájában. A nagyteljesítményű megjelenítő szoftvert, az úgynevezett Parallel Compositing Libraryt a HP és a BME kutatási együttműködése keretében fejlesztik azzal a céllal, hogy üzletileg is alkalmazható, valós idejű képalkotási megoldásokat hozzanak létre.

0

Belépőszintű fényképezőgép 3 hüvelykes kijelzővel

2007. november 23. 12:26

A Ricoh által bemutatott Caplio RR770 a belépőszint gépei közé is elhozta a 3 hüvelykes kijelzőt, amely ráadásképp még felbontásában sem sereghajtó. A 7,16 megapixeles érzékelővel szerelt fényképezőgép 250 dollár alatti áron kerül majd a boltokba.

0

Készül az első billentyűzet nélküli BlackBerry?

2007. november 23. 11:48

[Techworld] A kifejezetten üzleti felhasználásra termett okostelefonokat fejlesztő Research In Motion (RIM) egy olyan mobilt fejleszt, melyet ismét kifejezetten hétköznapi felhasználóknak, átlagembereknek készít: ez lesz az első olyan BlackBerry, melynek nem lesz billentyűzete. Az ezúttal jogosan iPhone-klónként aposztrofált készüléket érintőképernyővel, virtuális billentyűkkel szerelik fel.

0

Az NEC új kategóriát teremtene a 'mindenegyben' PC-k piacán

2007. november 23. 10:30

Meglehetősen pezsgő a monitorral egybeépített számítógépek piaca napjainkban, a korábban csak Apple uralma alatt tartott területre a Gateway is belépett One számítógépével, a Dell pedig éppen a múlt héten küldte harcba XPS One PC-jét. Az NEC gyorsan hibrid PC-re keresztelte megoldását, ezzel is megkülönböztetve magát a többiektől.

0

Zajtalan otthoni szerver a Hush-tól

2007. november 22. 17:02

A németországi székhelyű Hush is bejelentette Windows Home Servert futtató tárolószerverét, amely éppúgy, mint a cég termékeinek nagy hányada, nem használ ventilátort a hardverek hűtéséhez.

0

A Wi-Fi Alliance-szel közösen készülne az újabb Bluetooth specifikáció

2007. november 22. 13:16

[Techworld] A Bluetooth Special Interest Group (Bluetooth SIG), a Bluetooth vezeték nélküli kapcsolat fejlesztését végző csoport a Wi-Fi Alliance szervezetet is bevonná a technológia további fejlesztésébe. A megállapodás még nem köttetett meg, de ha véglegesítik, a Bluetooth következő verziója nem csak UWB és NFC technológiákat, hanem akár Wi-Fi-t is tartalmazhat majd.

0

Digitális rádiósugárzási tesztet indított az Antenna Hungária

2007. november 22. 10:32

Az ORTT Testülete jóváhagyta, az NHH pedig engedélyezte az Antenna Hungária számára, hogy T-DMB (Terrestial - Digital Multimedia Broadcasting) kísérletet indítson hazánkban. A digitális rádiós műsorsugárzási kísérlet november 13 óta zajlik, egészen a hó végéig. A kísérlet során tíz rádió 29 perces, rögzített műsora hallható végtelenítve, de a szabvánnyal kompatibilis vevőberendezés képernyőjén megjelenik az éppen kiválasztott műsorszolgáltató logója is.

0

Az iMachez hasonló asztali PC-vel jelentkezett a Dell

2007. november 21. 13:43

A Dell XPS One számítógép már rendelhető a Dell amerikai weboldalán. Az iMachez hasonlatos külsejű gépből négy kiszerelés választható, amelyeket kifejezetten otthoni felhasználásra szánt a gyártó.

0

A mobilokat, okostelefonokat is megvédi már a Norton

2007. november 21. 13:37

Megjelent az okostelefonokat védő Norton Smartphone Security, amely víruskereső mellett tűzfalat, valamint spamszűrőt is tartalmaz. A szoftver Windows Mobile és Symbian operációs rendszert futtató készülékekhez érhető el. A Norton Smartphone Security előfizetéses konstrukció keretén belül vehető igénybe, az ára évente 30 dollár.

0

Elkészült a Microsoft Visual Studio 2008 és a .Net Framework 3.5

2007. november 20. 13:22

[Clubic.com] A Microsoft a menetrendnek megfelelően elkészült a Visual Studio 2008 fejlesztőszoftver végleges, gyártásba kerülő változatával, mely a .Net Framework 3.5-tel együtt azonnal elérhetővé is vált az MSDN előfizetők számára. A hivatalos bemutató időpontja azonban továbbra sem változott, 2008. február 27-e, a Windows Server 2008 megjelenésének napja.

0

Boltokban a Nokia internetterminálja, az N810

2007. november 20. 10:20

Szinte pontosan egy hónappal bemutatását követően -- még éppen időben a karácsonyi bevásárlási szezon megindulása előtt -- szállítja továbbfejlesztett internetterminálját, az N810-et a Nokia. A tengerentúli boltok polcain már megtalálható készülék ajánlott fogyasztói ára kint 479 dollár, itthon körülbelül bruttó 120 ezer forint.

0

Frissülnek az ASUS hazánkban is kapható ultramobil PC-i

2007. november 20. 09:46

Az ASUS frissítette UMPC-kínálatát, amely eddig a hazánkban is kapható, vegyes érzelmeket kiváltó R2 sorozat különböző változataiból (R2E, R2H, R2Hv) állt. Az új R50A kijelzőjének mérete csökkent, felbontása azonban nőtt, emellett a beltartalom is jelentős frissítésen esett át.

0

Minden második internetező lopta már a netet Wi-Fi-n keresztül?

2007. november 19. 12:17

[News.com] A Sophos legfrissebb online felmérése meglepő végeredménnyel zárult: bár a valamivel több mint félezer megkérdezett felhasználó semmiképpen sem reprezentatív tömeg, meglepő, hogy a válaszadók 54 százaléka lopott már internetet vezeték nélküli kapcsolaton keresztül.

0

Maximum grafika a PC MicroWorks csúcsnoteszében

2007. november 19. 10:47

A PC MicroWorks pénteki bejelentésének tárgya egy az NVIDIA 8800GTX videokártyákat SLI kapcsolaton keresztül párban foglalkoztató noteszgép volt, amelynek többi részegységének teljesítménye arányban áll a megjelenítés által kínált extra lehetőségekkel.

0

Megjelent az E-Ten GloFiish M800 mindenre alkalmas okostelefon

2007. november 16. 13:43

Hivatalosan is bejelentette az Eten új zászlóshajóját, a Glofiish M800 okostelefonját, amely VGA kijelzővel, autofókuszos kamerával és szétcsúsztatható billentyűzettel hódíthat a szélessávú internetelérés és a GPS helymeghatározás lehetősége mellett.

0

Különleges érintőképernyős Tablet PC várható a Delltől

2007. november 16. 10:04

Saját fejlesztéssel is beszáll a Dell az érintőképernyős Tablet PC-k szállítói, gyártói közé. Az új Dell Latitude XT az Apple iPhone-on megismert Multi-Touch technológiát használja majd, mely több érintést is érzékel egyidőben.

0

Adatközpontoknak szánja villámgyors flashmeghajtóit a BitMicro

2007. november 16. 09:46

[Techworld] Villámgyors és hatalmas kapacitásban is elérhető flashmeghajtókkal (Solid State Disk, SSD) készül betörni a BitMicro az adatközpontokba szánt merevlemezek piacára. A memóriamodulokból épített, hagyományosan 3,5 hüvelykes méretbe öntött merevlemezpótlók 16 gigabájttól 640 gigabájtos kapacitásig lesznek elérhetőek.

0

Jobb videót kínál a Skype legújabb változata

2007. november 16. 09:03

[Clubic.com] Egy rövid bétatesztelést követően megjelent a közkedvelt internetes kommunikációs szoftver, a Skype legújabb windowsos kliense. A 3.6-os változat sokkal jobb minőségű videót ígér a felhasználóknak, feltéve,, hogy azok rendelkeznek az ehhez szükséges hardverrel, szoftverrel és sávszélességgel. Mivel a videó tőlünk is utazik a másik oldal felé, az általában egy nagyságrenddel kisebb feltöltési sebesség is ugyanolyan fontos.

0

Ujjlenyomat- és alkoholos filc-álló LCD-paneleket fejleszt az LG.Philips LCD

2007. november 16. 08:03

[Yahoo!] A teflonos edények speciális felületéhez hasonló elven működő bevonatot dolgozott ki az LG.Philips LCD, mellyel olyan LCD-monitorok gyárthatók, amelyek ellenállóvá tehetők nagy ellenségeik, az ujjlenyomatok, a por, vagy más koszolódás, és akár az alkoholos filcek ellen is.

0

Mindegy milyen a notebook, csak olcsó legyen?

2007. november 15. 12:42

[Digitimes] Nagyon bejöhet az Asustek Computernek az olcsó noteszgép, az Eee PC: a tajvani vállalat kénytelen elhalasztani az ázsiai térség egyes piacain a készülék bemutatását, ugyanis egyszerűen képtelen eleget gyártani a kicsi, könnyű laptopból. Az Asustek eredetileg 15 további országban készült piacra dobni a noteszt, azonban ebből tízben csak az év végén, vagy jövőre lesz kapható a laptop -- többek között Japán is csak 2008 első negyedévében kerülhet sorra.

0

Saját virtualizált környezetet jelentett be az Oracle

2007. november 14. 18:08

Saját virtualizációs szoftvert mutatott be hétfőn az Oracle, mely mától válik elérhetővé a vállalat weblapjáról. Az Oracle VM ingyenesen használható bárki számára, tetszőleges méretű szerveren, fizetni kizárólag a támogatásért kell. A szoftvergyártó lépése továbblendítheti a virtualizáció elfogadottságát a vállalatok folyamatait támogató IT-rendszerek gerincében is, melyekkel kapcsolatban kockázatkerülés jellemzi az ügyfeleket.

0

Még pár óráig ingyenesen letölthető a ZoneAlarm Anti-Spyware

2007. november 14. 16:46

Helyi idő szerint délután ötig, hazai időzóna szerint hajnali kettőig még ingyenesen letölthető a ZoneAlarm Anti-Spyware kémprogram-eltávolító alkalmazása, csupán egy regisztrációba kerül az egy évig működő szoftver megszerzése. A regisztrációt a ZoneAlarm weboldalán lehet kezdeményezni.

0

Tűztől és víztől védik adatainkat a Sentry Safe külső merevlemezei

2007. november 14. 13:12

A nagy múlttal rendelkező Sentry Safe 1930-tól gyárt otthoni és irodai széfeket. Most a Maxtorral karöltve új piacra készül betörni: bemutatta külső merevlemezeit, amelyek a különleges háznak köszönhetően a tűz és víz ellen is védelmet élveznek -- biztonságban maradhatnak értékes adataink.

0

Mától kapható a Nokia legújabb GPS-es telefonja, az N82

2007. november 14. 11:57

Bemutatta, és mától rögtön piacra is dobta a Nokia legújabb okostelefonját, az 5 megapixeles kamerával, GPS-szel szerelt N82 mobiltelefont. A készülék az N95 kistestvére, hagyományos, candybar kivitelben, a Wi-Fi sem maradt ki belőle.

0

A SanDisk Vaulter Disk az olcsóbb flashmeghajtót keresők kedvence lehet

2007. november 14. 11:36

Jövő év elejétől kerülhet a noteszgépgyártókhoz, rendszerépítőkhöz a SanDisk Vaulter Disk, amely a számítógép merevlemezével karöltve gyorsíthatja rendszerünk működését. A 8 és 16 gigabájt kapacitású flashmeghajtókról akár az egész operációs rendszerünk betöltődhet, de az OS méretétől függően maradhat még hely a leggyakrabban használt alkalmazásoknak is.

0

Rendszergazdák álma: PC nélkül működő merevlemeztörlő

2007. november 13. 13:37

A Wiebetech Drive eRazer eszközének segítségével mindenki kedvére törölheti adatait a merevlemezéről, ráadásul számítógép használata nélkül. A Drive eRazernek nagy hasznát vehetik a rendszergazdák is, egy esetleges számítógéppark cseréje során.

0

Olcsóbban mobilinternetezhetnek külföldön a Vodafone ügyfelei

2007. november 13. 13:33

A Vodafone Magyarország új roamingtarifát vezet be, mely ezúttal kifejezetten a külföldön internetezőknek szól: a mától elérhető Vodafone Connect Roaming csomaggal bruttó 3000 forintos díjért 24 órán keresztül internetezhetnek, olvashatják e-mailjeiket vagy felkapcsolódhatnak üzleti hálózatukra a vállalat ügyfelei.

0

A szokásosnál olcsóbb a Pinnacle médialejátszó-sorozatának legújabb tagja

2007. november 13. 12:57

Frissült a Pinnacle ShowCenter médialejátszó-sorozata. A legújabb tag a 250HD modellszámot viseli, és az otthoni vezetékes, vagy vezeték nélküli hálózatokkal egyaránt elboldogul. A Pinnacle múlt hét péntekén jelentette be az új médialejátszót, amely az otthoni hálózatokhoz kapcsolódva képes a lakás bármely pontján a számítógépen, vagy hálózati meghajtón tárolt képi- és hangállományok lejátszására.

0

Acél, bőr és zafír a Nokia exkluzív telefonjában

2007. november 13. 12:21

Újabb exkluzív, prémium kategóriájú mobiltelefonokat dob piacra a Nokia a karácsonyi bevásárlási szezon, illetve 2008 első negyedéve során. A Nokia 8800 Arte és Nokia 8800 Sapphire Arte megalkotása során nem csak csúcstechnológiát, hanem acélt, bőrt, és utóbbi esetében drágakövet is felhasznált a mobilgyártó.

0

Az első generációs Zune is megkapta az újabb változatok szoftverét

2007. november 13. 10:23

Az új Zune 2.0 modellek mai megjelenése mellett -- bár a Microsoft már októberben bejelentette, csak mától kaphatók -- okosodnak az első generációs Zune audiolejátszók is: már letölthető az a firmware frissítés a Microsoft oldaláról, amelynek segítségével a régi Zune lejátszók szoftvere kibővül az új készülékek képességeivel.

0

GPS-es navigációval érkezik a HTC Touch Cruise

2007. november 12. 15:10

Az okostelefonok királya, a tajvani HTC bemutatta a Touch sorozat harmadik modelljét, mellyel az érintésre kihegyezett telefonok komplett trióját kínálja a vállalat. Az újabb készülék a beépített GPS vevőnek köszönhetően már képes a helymeghatározásra is. A HTC Touch Cruise természetesen örökölte a modellsor TouchFLO technológiáját.

0

Eltűnik a scriptek futására figyelmezető üzenet az Internet Explorer 7-ből

2007. november 12. 13:40

[Techworld] A következő hónapban mutatja be a Microsoft azt a módosított Internet Explorer 7 böngészőt, mely már nem fog figyelmeztetni ActiveX script, vagy más script futtatására, nem hagyatja jóvá azt a felhasználóval. Ehelyett egyszerűen futtatni fogja azokat, örömére azoknak a weboldalaknak, melyek nem kevés energiát öltek a felhasználókat eligazító oldalak megalkotására.

0

A Samsung kivonul Japánból szórakoztatóelektronikai termékeivel

2007. november 12. 11:58

A Samsung meglepő bejelentést tett: a felkelő nap országában teljesen felhagy a kereskedelmi jelenléttel, így péntektől nem csak LCD televízióit, vagy DVD-lejátszóit nem találhatják meg a japán vásárlók az üzletekben, de MP3-lejátszóit sem.

0

Holtvágányra került a legígéretesebb WiMax-fejlesztés az Egyesült Államokban

2007. november 12. 11:42

[TechWorld] A The Wall Street Journal bennfentes információi szerint holtvágányra került a Sprint Nextel és a Clearwire közös WiMax hálózatépítése, noha a két cég júliusban még azt tervezte, hogy 2008 végére már 100 millió embert lát el az Egyesült Államokban a következő generációs vezeték nélküli kapcsolattal. A cégek megosztották volna a hálózatépítéssel kapcsolatos hatalmas költségeket és növelték volna a lefedettséget.

0

Jövőre csúsznak az AMD magasabb órajelű négymagos chipjei

2007. november 12. 10:41

[DigiTimes/HWSW] A DigiTimes tajvani ipari lap alaplapgyártói forrásokra hivatkozva azt írja, az AMD idén nem lesz képes a korábban vállalt 2,6 gigahertzes Phenomok szállítását megkezdeni, ami kérdéseket vet fel a már így is féléves késésben lévő szerverváltozatok szállításaival kapcsolatban. A DigiTimes értesülése egybevág a HWSW azon ismereteivel, hogy az AMD problémákkal küzd a Barcelona kódnévre hallgató design órajelének feltornázásával, amiből kifolyólag a négymagos Opteronokkal szerelt szerverek hozzáférhetősége jövőre tolódhat ki.

0

Távfelügyeleti piacra is bevásárolta magát a Logitech

2007. november 12. 09:41

Újabb piacra vásárolta be magát a Logitech: a WiLife Inc. eddig PC-alapú otthoni, vagy kisirodai megfigyelőrendszereket készített, fejlesztett. A magánkézben lévő, Draper városában (Egyesült Államok, Utah) bejegyzett cég felvásárlásása 24 millió dollárjába kerül a Logitechnek, de bizonyos jövőbeni célok elérése esetén is jutattásokra számíthat a volt tulajdonos.

0

Tizenöt éves az első tömeggyártott GSM mobiltelefon, a Nokia 1011

2007. november 9. 14:52

2007. november 10-én, azaz holnap lesz kereken tizenöt éve, hogy piacra került az első, fogyasztók számára is elérhető GSM telefon, a Nokia 1011. Az 1992. november 10-én megjelent készülék közel fél kilót nyomott a mérlegen, és beszélgetés mellett már SMS-ezni is lehetett róla.

0

Sony: patthelyzetbe került a Blu-ray és a HD DVD

2007. november 9. 13:00

[Associated Press/HWSW] A Sony elnök-vezérigazgatója, Howard Stinger elismerte, hogy a vállalata vezetésével támogatott Blu-ray formátum patthelyzetbe került a Toshiba HD DVD-vel szemben. Stringer megjegyzése csak néhány nappal követi a Blu-ray szövetség győzelmi önünneplését , melyet Hollywoodban rendeztek október végén.

0

Office Box: mobilizálható vállalati telefon- és internetcsatlakozás a Vodafone-tól

2007. november 9. 12:23

Új szolgáltatási csomagot kínál a Vodafone üzleti ügyfeleinek, mellyel megelőzte ezzel a Pannon hasonló terveinek kereskedelmi formába öntését: az Office Box csomaghoz mellékelt Option berendezéssel a teljes irodát elláthatjuk korlátlan internettel, vezetékes számunkat áthordozva pedig teljesen kiköthetjük a vezetékeket az irodából. Előny lehet az ezzel járó mobilitás is.

0

Olcsó noteszgép után olcsó asztali gépet fejleszt az Asustek

2007. november 9. 11:08

[Digitimes] Olcsó noteszgép után olcsó asztali számítógépen dolgozik az Asustek, közölte Jonathan Tseng, az vállalat marketingigazgatója. A 2008-ban megjelenő számítógép specifikációja egyelőre teljesen ismeretlen, még vizsgálat alatt áll, hogy milyen komponensekből épüljön fel, de az biztos, hogy monitort nem tartalmaz majd a szett.

0

A Windows Live végleges verzióvá érett

2007. november 7. 16:38

Tegnaptól ingyenesen letölthető a Windows Live, amely a béta állapotból végleges változattá érett. A június végén indult béta tesztidőszak még regisztráció alapján válogatott, a Microsoft által a tesztre meghívott felhasználókkal folyt, amely 5000 amerikaiból állt.

0

Beépített HSDPA, LED-es kijelző az ASUS ultrahordozható U6 noteszsorozatában

2007. november 7. 16:21

Bemutatta legújabb, U6 jelzésű noteszgépcsaládját az ASUS, az ultrahordozható, 12 hüvelykes kijelzővel szerelt sorozat tagjai között beépített HSDPA-modemmel szerelt készülék is megtalálható U6S jelzéssel. A noteszgépek fehér és fekete kivitelben lesznek kaphatók, az U6E változatot zongoralakk bevonat, bőr kéztámasz teszi egyedibbé.

0

Megjelent az Opera Mini 4 mobilböngésző végleges verziója

2007. november 7. 14:35

Megjelent és letölthető az Opera Mini mobilböngésző 4-es változatának végleges verziója, mely ma már gyakorlatilag bármilyen javás mobilkészülékre képes internetes oldalakat varázsolni. A 4-es változat újdonsága a képernyő fektetett használata, az intelligens zoom, illetve a kedvencek szinkronizálhatósága.

0

Piacon a Microsoft otthoni felhasználóknak szánt szervere

2007. november 7. 13:49

Előrendelhető a HP MediaSmart Server, az első kifejezetten otthoni felhasználásra szánt szerver, amelyet a januárban bejelentett Microsoft Windows Home Server működtet. A MediaSmart Server kétféle kivitelben lesz kapható, az 500 gigabájt tárkapactású változat 599 dollárba kerül, az 1 terabájtos kivitelért 749 dollárt kell fizetni.

0

Három újabb telefon, HSDPA-modem és saját online zenebolt a Sony Ericssontól

2007. november 7. 12:01

Három új mobiltelefonnal, egy USB-s HSDPA-modemmel bővült ma a Sony Ericsson kínálata, illetve bejelentette, hogy jövő év elejétől online zenebolttal bővül PlayNow szolgáltatása. A vállalat emellett arról is beszámolt, hogy szállítja, így ebben a hónapban kapható lesz csúcskategóriás Walkman-telefonja, az érintőképernyős W960.

0

Digitális tévétunert kapott az LG legújabb MP3-lejátszója

2007. november 6. 15:50

Az LG Electronics bemutatta az első MP3-lejátszóját, melybe digitális földfelszíni, DVB-T adások vételére alkalmas tunert is szereltek. A flashmemóriás MP3 lejátszó mindössze 55 mm széless, 98 mm magas és 12,8 mm vékony. A 3 hüvelykes kijelzőjén mobiltévézésre is alkalmas lejátszót érintőképernyőn keresztül vezérelhetjük.

0

Decemberre csúszik a Nokia N-Gage játékletöltő szolgáltatásának indulása

2007. november 6. 10:17

A várnál tovább zajló tesztelés miatt csak decemberben indul el a Nokia N-Gage játékletöltő szolgáltatása, mely a tartalomszolgáltatásba alaposan beletenyerelő vállalat Ovi szolgáltatáscsomagjának része lesz. A szoftveres szolgáltatásként újraindított N-Gage eredetileg ebben a hónapban startolt volna.

0

Igazi autóba való szoftvert írtak a Gran Turismo fejlesztői

2007. november 6. 09:26

A Polyphony Digital fejlesztőcsapat nem áll távol az autók világától, ehhez a névhez köthető ugyanis az egyik PlayStation játéksiker, a Gran Turismo autóverseny-sorozat. A csapat most egy, az autók műszerfalába építhető multifunkciós kijelzőt csinált.

0

Európai mobilszolgáltató is teszteli a Motorola otthoni mobiltornyát

2007. november 5. 16:32

[vnunet] Már Európában is tesztelik az első femtocellákat: a Motorola alelnöke, Joe Cozzolino közölte, hogy a vállalat egy jelentős Európai mobilszolgáltatóval közösen próbálgatja az otthoni harmadik generációs lefedettséget növelő megoldást. A Motorola Netopia Broadband Server komplett megoldást kínál a szolgáltatóknak.

0

Villámgyors, hiperkönnyű flashmemóriás meghajtók a Samsungtól

2007. november 5. 12:59

[Akihabara, Digitimes] A Samsung Electronics bejelentette, hogy megkezdte új 64 gigabájtos flashmemóriás meghajtói (Solid State Drive, SSD) mintapéldányainak gyártását. A párhuzamos és SATA II felületű meghajtók olyan teljesítményre képesek, melyre egyetlen mobil merevlemez sem, miközben alig fogyasztanak elektromos áramot.

0

Nincs megállás! Kompaktgép 14 megapixeles érzékelővel

2007. november 5. 11:28

A Yashica név ismerősen csenghet a fotózás iránt érdeklődőknek, bár a digitális világban a gyártó termékeivel eddig leginkább Kyocera márkanév alatt találkozhattunk. A most bejelentett újdonságuk nem kevesebb, mint (sőt, a kelleténél talán több) 14 megapixeles képérzékelőt kapott.

0

Gyárilag kódolt a meghibásodás egyes MacBook és MacBook Pro noteszgépek merevlemezénél?

2007. november 5. 11:05

[Techworld] A brit Retrodata adatai szerint érdemes a biztonsági mentésekre időt szakítani az Apple MacBook és MacBook Pro tulajoknak, de másoknak is ajánlott ellenőrizniük a gépükben található merevlemez sorozatszámát, firmware-verzióját, ugyanis a Mac Minikbe is 2,5 hüvelykes Seagate merevlemezeket szerelt a gyártó. A mobil merevlemezek közül néhányban gyárilag kódolt lehet a végzetes meghibásodás.