Szerző: Bányai György

2007. szeptember 10. 11:11

Lapolvasóként is működik a Sharp új érintőképernyője

A Sharp olyan érintésérzékeny képernyővel lépett színre, amelynek minden egyes képpontjához egy fotodióda is tartozik. Az új kijelző így lapolvasó funkciókat is elláthat.

HIRDETÉS

[HWSW] A Sharp olyan érintésérzékeny képernyővel lépett színre, amelynek minden egyes képpontjához egy fotodióda is tartozik. Az új kijelző így lapolvasó funkciókat is elláthat.

A Sharp új, mobil eszközökbe szánt érintésérzékeny panelje 320x480 képpontból alkotja a rajta megjelenő képet és minden egyes képpontjához egy optikai szenzor is tartozik, így nem csak megjelenítésre alkalmas, hanem akár a képi adatok feldolgozására is. Az új panel segítségével külön célhardver nélkül valósítható meg a dokumentumok beolvasása, vagy akár az ujjlenyomat-azonosítás is. A technológia nélkülözi a hétköznapi érintőképernyők kijelzője feletti vékony filmet -- az érintést a fotodetektorok érzékelik --, így a kijelző szebb, kontrasztosabb képet adhat, ráadásul vékonyabb is az eddigieknél. További jellemzője, hogy képes több érintés egyidejű érzékelésére.


Mutat és vesz a Sharp új panelje

Az új tenyérgépekbe, vagy okostelefonokba építhető 3,5 hüvelykes panel próbaszériájából már ebben a hónapban kapnak az érdeklődő gyártók, de a tömegtermelés beindulásáig is csak jövő év tavaszáig kell várni. A Sharp az Apple egyik képernyőbeszállítója, így nem nehéz megjósolni, hogy az új technológiával készült kijelzők akár a soron következő iPhone-okban is debütálhatnak

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 15:45

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.