Szerző: Bányai György

2007. szeptember 26. 10:43

Toshiba zenelejátszó vájtfülűeknek

Ha iPod nano-méretű MP3-lejátszót keresünk, érdemes számításba venni a Toshiba gigabeat T400-at, amelynek remek hangminősége még a legvájtfülűbbek szívét is megdobogtathatja, legalábbis a Toshiba szerint.

[HWSW] Ha iPod nano-méretű MP3-lejátszót keresünk, érdemes számításba venni a Toshiba gigabeat T400-at, amelynek remek hangminősége még a legvájtfülűbbek szívét is megdobogtathatja, legalábbis a Toshiba szerint.

A múlt hónapban bemutatásra került gigabeat T400-at a Toshiba a napokban kezdte kiszállítani az Egyesült Államokba, így várhatóan a közeljövőben hazánkba is eljuthat. Az iPod nano ellenlábasának szánt miniatűr, flashmemóriás zenelejátszó hangminőség tekintetében a riválisok fölé emelkedhet, ismeri a H2C dekódolást, így több részletet tud reprodukálni a veszteséges tömörítési eljárással tárolt zenei anyagokból.


Toshiba gigabeat T400

A 4 gigabájt memóriával szerelt, magnéziumházas készülék 16 órányi zenehallgatásra és 5 órányi WMV formátumú filmlejátszására elegendő akkumulátort kapott, a kijelzője 320x240 képpont megjelenítésére alkalmas és 2,4 hüvelykes, a beépített erősítője pedig 1 bites, valamint képes szűrni a zavaró zajokat zenehallgatás közben. A Toshiba külön felhívta a figyelmet arra, hogy a T400 egyike azon kevés lejátszóknak, amely a Windows veszteségmentes tömörítési eljárásával (helyigénye a tömörítetlen állományok fele) is tud mit kezdeni.

Jeff Barney, a Toshiba America digitális termékosztályának marketing igazgatója szerint kevés olyan termék van a piacon, amely 120 dollár alatti áron tud nyújtani a T400-hoz hasonló hangminőséget. A Japánban kapható változat Wi-Fi hálózatokhoz is képes csatlakozni és még egy böngésző is megtalálható benne, így akár a számítógépes kapcsolat megkerülésével is lehet rá zenéket letölteni. Ezt a lehetőséget az amerikai modell sajnos nem tartalmazza.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról