Szerző: Bányai György

2007. szeptember 4. 11:51

Új Samsung mobiltelefonok az IFA szakkiállításon

Az idei berlini IFA szakkiállításra bőven jutott új mobiltelefon, ezek közül a Samsung kínálatából állítottunk össze egy csokrot.

[HWSW] Az idei berlini IFA szakkiállításra bőven jutott új mobiltelefon, ezek közül a Samsung kínálatából állítottunk össze egy csokrot.

Rekorderek
Három Samsung mobil is bekerült a rekordok könyvébe idén: az SGH-U100 a legvékonyabb mobil (5,9 milliméter vastagság), az SCH-B600 a legnagyobb felbontású fényképezőgéppel ellátott telefon (10 megapixel), a 8,4 milliméter vékony SGH-Z370 pedig a legvékonyabb 3G mobil címeket nyerte el.
Az augusztus 31-től szeptember 5-ig tartó IFA szakkiállítás Samsung-standján számtalan mobiltelefont állított ki a gyártó. Az SGH-i620 Windows Mobile 6 operációs rendszert futtató, szétcsúsztatható mobil azon kívül, hogy képes a HSDPA adatátvitelre, valamint Bluetooth 2.0 adóvevővel is fel lett szerelve, még egy QWERTY (vagy QWERTZ például a német piacra) billentyűzetet is kapott.

A stílusos készülékház hátoldalán egy 2 megapixeles kamera örökítheti meg az értékes pillanatokat. A Windows Mobile 6-ra igen sok alkalmazás elérhető, így az RSS hírolvasót, valamint az Office dokumentumok kezelésére alkalmas programot, vagy az MP3 lejátszót az operációs rendszer, és nem a készülék érdemei között említjük. A 16 milliméter vékony mobil belső memóriája kereken 80 megabájt, amit microSD kártyával tovább bővíthetünk.


Samsung SGH-i620

További újdonság a szintén szétcsúsztatható SGH-F330, amelynek stílusos, érintőgombokkal is ellátott tükröződő előlapja alatt 3G adatátvitelre képes GSM rész, Bluetooth 2.0 adóvevő, FM-rádió, valamint 2 megapixeles kamera lapul. A 20 megabájt belső memória ennél a készüléknél is bővíthető, microSD típusú kártyával. Az adatátviteli lehetőségek közül az EDGE támogatás hiányzik, tehát az UMTS adatátvitel tekintetében nem lefedett területeken a készülék csak GPRS sebességre kapcsolhat vissza.


Samsung SGH-F330

GPS helymeghatározásra alkalmas mobilból is jutott a közönségnek: a Samsung SGH-i550 operációs rendszere a Nokia okostelefonokban megszokott Symbian Series 60, amelyből látszik, hogy a gyártó nyitott az összes lehetőségre, nem cövekel le egyetlen megoldás mellett.


Samsung SGH-i550

A vékony fekete készülékház a gyártó már kapható, hasonló külsővel rendelkező i600 okostelefonjától eltérően nem rendelkezik QWERTY billentyűzettel, a szám, illetve szövegbevitel a megszokott hagyományos módon történik, azonban a botkormány, vagy a négyállású gombok helyett egy mini hanyattegérrel navigálhatunk. Az adatátvitel terén a készülék a maximumot hozza: akár 3,6 mbit/s sebességű letöltésre is képes a HSDPA lefedett területeken. A további jellemzők között 3,2 megapixeles, LED-vakuval felvértezett kamerát, 2,6 hüvelykes kijelzőt, valamint microSD kártyahelyet és FM-rádiót említhetünk.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról