Szerző: Bányai György

2007. szeptember 7. 14:11

Microsoft és Siemens VDO szövetség az autós szórakoztatásban

A Siemens VDO és a Microsoft egyesítik erőiket az autókba szánt kommunikációs, szórakoztató, valamint navigációs rendszerek fejlesztésének terén. Az együttműködésből származó első termékek 2009-ben láthatnak napvilágot, így sokkal rövidebb idő alatt készülhetnek el, mint amennyi ideig az autóiparban átlagosan tart a hasonló rendszerek fejlesztése.

HIRDETÉS

[HWSW] A Siemens VDO és a Microsoft egyesítik erőiket az autókba szánt kommunikációs, szórakoztató, valamint navigációs rendszerek fejlesztésének terén. Az együttműködésből származó első termékek 2009-ben láthatnak napvilágot, így sokkal rövidebb idő alatt készülhetnek el, mint amennyi ideig az autóiparban átlagosan tart a hasonló rendszerek fejlesztése.

A közös munkához a Siemens VDO az autóiparban szerzett tapasztalatainak felhasználásával az új eszközök gépjárműves integrációjára, a vezetősegéd-rendszerekre, valamint a biztonsági rendszerekre fókuszál, amelyhez a Microsoft az általános célú autós szoftvertechnológiáját adja. A Siemens VDO ezen túlmenően aktívan fog segédkezni a Microsoft Auto platformjának alakításában is, mint például a navigációs funkciókban, vagy a külső szoftverszállítók Microsoft Auto egységébe szervezésében.


Microsoft Auto: Az amerikai Ford Taurust leginkább intelligens beltere különbözteti meg európai rokonától, a Mondeótól

A Siemens VDO mostantól a Microsoft Auto platformra fejleszti multimédiás környezetét, amely lehetővé teszi, hogy már 2009-re megjelenhessenek az első megoldások. A Microsoft a további Microsoft Auto fejlesztések során különös figyelmet szentel majd a multimédia területének, hogy a különböző személyi médialejátszók is illeszthetőek legyenek a rendszerbe. Az új platform úgy lesz felépítve, hogy egy később piacra kerülő médialejátszónak csatlakoztatásához gyakorlatilag csak egy meghajtószoftver-szerű program beszerzésére lesz szükség.

Martin Thall a Microsoft gépjárműelektronikai részlegének vezetője a következőképp nyilatkozott: "Nagyon örülünk annak, hogy a technológiai fejlesztésekhez a Siemens VDO bennünket választott. A Microsoft Auto extrém flexibilis és moduláris természetéből következően lehetőség nyílik az innovatív információs szórakoztató megoldások egész sorának szállítására." Ezt Helmut Matschi a Siemens VDO vezetőségének tagja a következőképp kommentálta: "A kooperációnak köszönhetően a jelen és a jövő megoldásait készíthetjük el, amelyek között pár már most fejlesztési fázisban van. Ezek a rendszerek nem csak a jövő, hanem a jelen autógenerációiba is beépíthetők lesznek."

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 08:06

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.