Szerző: Bányai György

2007. szeptember 7. 14:11

Microsoft és Siemens VDO szövetség az autós szórakoztatásban

A Siemens VDO és a Microsoft egyesítik erőiket az autókba szánt kommunikációs, szórakoztató, valamint navigációs rendszerek fejlesztésének terén. Az együttműködésből származó első termékek 2009-ben láthatnak napvilágot, így sokkal rövidebb idő alatt készülhetnek el, mint amennyi ideig az autóiparban átlagosan tart a hasonló rendszerek fejlesztése.

[HWSW] A Siemens VDO és a Microsoft egyesítik erőiket az autókba szánt kommunikációs, szórakoztató, valamint navigációs rendszerek fejlesztésének terén. Az együttműködésből származó első termékek 2009-ben láthatnak napvilágot, így sokkal rövidebb idő alatt készülhetnek el, mint amennyi ideig az autóiparban átlagosan tart a hasonló rendszerek fejlesztése.

A közös munkához a Siemens VDO az autóiparban szerzett tapasztalatainak felhasználásával az új eszközök gépjárműves integrációjára, a vezetősegéd-rendszerekre, valamint a biztonsági rendszerekre fókuszál, amelyhez a Microsoft az általános célú autós szoftvertechnológiáját adja. A Siemens VDO ezen túlmenően aktívan fog segédkezni a Microsoft Auto platformjának alakításában is, mint például a navigációs funkciókban, vagy a külső szoftverszállítók Microsoft Auto egységébe szervezésében.


Microsoft Auto: Az amerikai Ford Taurust leginkább intelligens beltere különbözteti meg európai rokonától, a Mondeótól

A Siemens VDO mostantól a Microsoft Auto platformra fejleszti multimédiás környezetét, amely lehetővé teszi, hogy már 2009-re megjelenhessenek az első megoldások. A Microsoft a további Microsoft Auto fejlesztések során különös figyelmet szentel majd a multimédia területének, hogy a különböző személyi médialejátszók is illeszthetőek legyenek a rendszerbe. Az új platform úgy lesz felépítve, hogy egy később piacra kerülő médialejátszónak csatlakoztatásához gyakorlatilag csak egy meghajtószoftver-szerű program beszerzésére lesz szükség.

Martin Thall a Microsoft gépjárműelektronikai részlegének vezetője a következőképp nyilatkozott: "Nagyon örülünk annak, hogy a technológiai fejlesztésekhez a Siemens VDO bennünket választott. A Microsoft Auto extrém flexibilis és moduláris természetéből következően lehetőség nyílik az innovatív információs szórakoztató megoldások egész sorának szállítására." Ezt Helmut Matschi a Siemens VDO vezetőségének tagja a következőképp kommentálta: "A kooperációnak köszönhetően a jelen és a jövő megoldásait készíthetjük el, amelyek között pár már most fejlesztési fázisban van. Ezek a rendszerek nem csak a jövő, hanem a jelen autógenerációiba is beépíthetők lesznek."

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról