Szerző: Bodnár Ádám

2007. szeptember 25. 16:01

Már a Penryn processzorokat is támogatják az NVIDIA új chipkészletei

Bejelentette Intel processzorokat támogató új asztali chipkészleteit az NVIDIA, a vállalat szerint az integrált grafikus vezérlő teljesítménye a különálló videokártyákéval vetekszik. Az új termékek együttműködnek az év végén és a jövő év elején érkező 45 nanométeres chipekkel is.

[HWSW] Bejelentette Intel processzorokat támogató új asztali chipkészleteit az NVIDIA, a vállalat szerint az integrált grafikus vezérlő teljesítménye a különálló videokártyákéval vetekszik. Az új termékek együttműködnek az év végén és a jövő év elején érkező 45 nanométeres chipekkel is.

Az NVIDIA GeForce 7150, 7100 és 7050 közös jellemzője, hogy egyaránt támogatják az LGA775 kivitelű Intel processzorokat, a Celeron D-től egészen a Core 2 családig, akár 1333 MHz-es front side busszal, a kétcsatornás memóriavezérlő pedig a DDR2-800 modulokkal is elboldogul. Az integrált videochip teljes DirectX 9.0 Shader Model 3.0 gyorsítást biztosít, a kép DVI- vagy HDMI-csatlakozón keresztül (kivéve 7050) is megjeleníthető monitoron vagy tévén. A három változat közötti eltérés a grafikus mag órajelében keresendő, a 7150 esetében ez 600 MHz felett van, a 7100-ban a videochip 600 MHz-en ketyeg, a 7050-ben pedig 500 MHz-en.

Az NVIDIA szerint azért van szükség egyre nagyobb teljesítményű integrált grafikus vezérlőt tartalmazó chipkészletekre, mert ma már nem csak a játékok vagy a tervezés területén elvárás a gyors 3D megjelenítés, hanem szinte minden szoftverben, legyen szó akár a Windows Vista Aero Glass kezelőfelületéről, akár az olyan szoftverekről mint az Adobe Acrobat Reader (amely egy ideje képes 3D objektumok megjelenítésére is), vagy a Magyarországon is népszerű Second Life.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról