Szerző: Bodnár Ádám

2007. szeptember 14. 14:31

Egész sor újdonsággal rukkol elő a MySQL

Szeptemberben egész sereg újdonsággal jelentkezik a MySQL, többek között a nyílt forrású adatbásis legújabb, 5.1-es verziójának kiadásra jelölt változatával -- hangzott el a japán MySQL Felhasználói Konferencián. Az új szoftverek a cég weboldaláról lesznek letölthetők.

[HWSW] Szeptemberben egész sereg újdonsággal jelentkezik a MySQL, többek között a nyílt forrású adatbásis legújabb, 5.1-es verziójának kiadásra jelölt változatával -- hangzott el a japán MySQL Felhasználói Konferencián. Az új szoftverek a cég weboldaláról lesznek letölthetők.

Szeptemberben a MySQL 5.1 Community Server mellett a Falcon Database Engine, az MySQL Procy, valamint a MySQl Connector/ODBC 5.1 megjelenése is várható. A Falcon új változata egyelőre alpha verziójú és a MySQL 6.0 különleges előzetesének részeként próbálható ki. Az új adatbázismotort a legújabb hardverekhez, több párhuzamos programszál kezelésére képes többmagos processzorokhoz, és nagyméretű memóriához optimalizálták a fejlesztők. A Falcon legkorábban 2008-ban várható.

"Az új technológiák eme hulláma a legszélesebb sor új termék egy hónapon belül a vállalatunk eddigi történetében. Innovatív új utakat nyit a felhasználók előtt, hogy kiterjesszék adatbázis alkalmazásaikat" -- mondta Marten Mickos, a MySQL elnök-vezérigazgatója. "Büszkén dolgozunk együtt a nyílt forrású közösséggel hogy folyamatosan új szolgáltatásokat adjunk ki, teszteljünk és fejlesszünk a MySQL-be, így aztán mindannyiunk hasznára a lehető legjobb minőségű szoftver születik."

A MySQL szeptember 11-én jelentette be a MySQL Enterprise legújabb változatát, amelyhez 30 napos ingyenes próbaváltozat is tartozik. A MySQL Enterprise Fall 2007 kiadás egy hónapon belül elérhető lesz kereskedelmi lincenccel. Az előfizetők havi rendszerességgel kapják a frissítéseket, negyedévente a szervizcsomagokat, emellett telepítési és konfigurálási támogatást a legnépszerűbb platformokon. A szolgáltatás része még a MySQL Enterprise Monitor, amelynek segítségével a rendszergazdák nyomon kísérhetik az adatbázis teljesítményét és "egészségi állapotát".

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról