:

konzumer archívum - 2007 március

2007
március

0

Újabb ingyenes szoftver- és térképfrissítés az iGO My way navigációs programhoz

2007. március 29. 08:47

Újabb ingyenes szoftver- és térképfrissítést tölthetnek le az iGO My way navigációs szoftver tulajdonosai a Nav N Go Kft. által készített frissítő rutinon keresztül. Az iGO My way 2006 szoftvereket -- köztük a régebbi, szintén ingyenesen 2005-ösből 2006-ossá átvedletteket -- iGO My way 2006 Plus változatra felhúzó rutin annyi újdonságot varázsol a navigációs berendezésekre, hogy azt akár különálló változatként is piacra dobhatta volna a fejlesztő. Az első fizetős frissítés a 2007 nyarán megjelenő változat, a NavNGo iGO 8 lesz.

0

Nagy-Britanniában tíz eladott mobilból már négy zenelejátszós

2007. március 22. 14:54

Európában villámgyorsan nyernek teret a zenelejátszós mobilok, az M:Metrics piackutató cég januári felmérése szerint a britek járnak az élen: Nagy-Britanniában eladott készülékek 40 százaléka alkalmaz zenelejátszásra. Németországban a zenemobilok aránya 34 százalék, Olaszországban 32 százalék, Spanyolországban 29 százalék, Franciaországban pedig 23 százalék. A viszonylag fejletlen mobilkultúrával rendelkező Egyesült Államokban 17 százalék a zenés telefonok aránya, a számuk azonban elképesztő mértékben nő, tavaly közel ötszörösére nőttek az eladások.

0

Boltokban a Nokia N95: 5 megapixeles kamera, HSDPA, GPS egy készülékben

2007. március 22. 10:45

A Nokia megkezdte a tavaly szeptemberben (!) bejelentett N95 okostelefon európai forgalmazását. A készülékben 5 megapixeles digitális fényképezőgép, helymeghatározást lehetővé tevő GPS-modul és a villámgyors, HSDPA mobil adatátviteli technológiát, illetve WLAN-t támogató lapkakészlet kapott helyet.

0

Gyakorlatilag ingyen juthatnak majd az amerikai háztartások digitális set-top-boxokhoz

2007. március 21. 14:17

Miközben itthon a politikusok teszetoszasága miatt évek óta egyhelyben toporgunk a földfelszíni digitális tévéadások kereskedelmi elindítása területén, a tengerentúlon alaposan felgyorsították a digitális átállást. Március óta nem értékesíthető olyan 13 hüvelykesnél nagyobb televízió az Egyesült Államokban, melyben nincs digitális tévétuner, de az LG Electronics tervei szerint a 2008 elején piacra kerülő, analóg adások vételére alkalmas televíziókat kiegészítő digitális set-top-boxokhoz gyakorlatilag fillérekért juthatnak majd hozzá az amerikai háztartások.

0

Okosodik a PlayStation 3 a pénteki európai premierre

2007. március 21. 11:37

Két nap múlva Európában is piacra kerül a Sony PlayStation 3 játékkonzola, melyhez 22-én délután érkezik meg a nagyon várt, számos újdonságot hozó, 1.6-os verziószámú rendszerszoftver. Az európai vásárlók ezért rögtön egy rendszerfrissítéssel kezdhetik az ismerkedést a konzollal a kicsomagolást és beüzemelést követően.

0

Digitális videokölcsönzőt nyitott az HBO

2007. március 20. 13:22

Újabb extra csomaggal bővült a T-Online ADSL-en keresztül nyújtott IP-televíziós szolgáltatása, a T-Home TV. Az HBO MaxPak csomagjára előfizetők adott havi díjért -- gyakorlatilag kicsit többért, mint egy mozijegy ára -- igénybe vehetik az új HBO Digital csomag előnyét, a műsorújságtól teljesen független televíziózást, hiszen az itt elérhető havi 20-50 filmet, sorozatot, koncertet akkor és annyiszor tekinthetik meg, amikor csak akarják.

0

Intelligens orvosi jegyzettömb készülhet az elektronikus papírból

2007. március 7. 13:07

A várakozásoknak megfelelően elsőként az egészségügyben tűnnek fel az elektronikus papír előnyeit valóban kihasználni képes alkalmazások. Az Emano Tec két év fejlesztést követően dobja piacra azt a MedTab névre keresztelt elektronikus jegyzettömböt, mely egyszerűbbé teheti az orvosok dolgát. A termék kifejlesztésében klinikai orvosok is aktívan részt vettek.

0

Kikopnak az amerikai üzletekből a csak analóg tévéadások vételére alkalmas készülékek

2007. március 5. 14:15

Az amerikai híradástechnikai szaküzletek vezetőinek nagy része valószínűleg nem is sejti, hogy törvényt sért e hónap első napjától kezdve. 2007. március 1-től ugyanis az amerikai Szövetségi Hírközlési Bizottság 2005. novemberében közzétett dokumentuma szerint nem lehet olyan tévékészüléket, video- és DVD-felvevőt, vagy más tévéadást kezelő készüléket forgalomba hozni az Egyesült Államokban, mely nem képes digitális tévéadások vételére.