Szerző: Bányai György

2007. szeptember 24. 14:30

Az Acer frissített Ferrari noteszgép-sorozatán

Az Acer bejelentette, hogy frissítette Ferrari noteszgép modellsorozatát. Az 1100-as sorozat tagjai az eddig látott külső megoldás helyett már beépített optikai meghajtóval rendelkeznek.

[HWSW] Az Acer bejelentette, hogy frissítette Ferrari noteszgép modellsorozatát. Az 1100-as sorozat tagjai az eddig látott külső megoldás helyett már beépített optikai meghajtóval rendelkeznek.

Kemény, szénszálas műanyag burkolat viszi tovább a ferraripiros betétekkel az Acer prémiumsorozatára jellemző hagyományokat. A notesz 12,1 hüvelykes fényes kijelzőjét ATI Radeon X1250 videolapka tartja kordában, a számítási teljesítményt pedig a tervezők az elődhöz hasonlatosan AMD-alapokra bízták: Turion 64 X2 kétmagos processzor bírkózik meg a feladatokkal. Tárolóként egy 250 megabájtos merevlemez funkcionál, amelyet akár a beépített, tálca nélküli DVD-íróba csúsztatott korongokról is megtölthetünk. A vezeték nélküli hálózati kapcsolatok 802.11 a/b/g, sőt, akár Draft-N sebességgel is megvalósíthatók.

A Windows Vista üzleti, vagy otthoni változatával egyaránt rendelhető, két kilogrammnál könnyebb 1100-as számos biztonságot érintő akalmazással érkezik (Acer eNet, ePower, eDataSecurity1, eLock, eRecovery, eSettings Management), amelyeket hardveroldalról ujjlenyomat-azonosító, illetve egy, a merevlemezt óvni képes mozgásérzékelő rendszer is megtámogat.

Az ez év október végétől megvásárolható gép mellé 3 év garancia jár. Bár a közlemény nem tér ki az árra, azonban az biztosra vehető, hogy az 1100-as nem fog a legolcsóbb gépek közé tartozni. A Gartner világviszonylatban a negyedik legnagyobb szállítóként tartja számon (2007 második negyedév) a Ferrari Forma 1-es istállót is támogató PC-gyártót.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

0

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.