Szerző: Bányai György

2007. szeptember 6. 09:00

Illik kezet mosni: a Lenovo bőrkőtésű noteszgéppel ünnepli a ThinkPad tizenötödik születésnapját

15 év telt el az első, Japán uzsonnásdoboz ihlette ThinkPad 700 és 700C megjelenése óta. Az évfordulót a cég a bőrkötésű ThinkPad Reserve noteszgéppel ünnepli.

[HWSW] 15 év telt el az első, Japán uzsonnásdoboz ihlette ThinkPad 700 és 700C megjelenése óta. Az évfordulót a cég a bőrkötésű ThinkPad Reserve noteszgéppel ünnepli.

A Lenovo mindössze ötezer darabot készít a Reserveből, amelyet kézzel varrt francia bőrbe burkoltak és mellé 36 hónapos extra terméktámogatás is jár. A Lenovo a bejelentés során kiemelte, hogy egy külön gomb megnyomása után a nap 24 órájában, a hét minden napján külön a Reserve tulajdonosok számára fenntartott technikai személyzet áll rendelkezésre. A Lenovo igérete szerint a nemzetközi telefonszám felhívásakor a személyzet már a negyedik csörgés előtt fogadja a hívást, sőt, négy órán belül a helyszínre ér, ha az szükséges és még a bőrborítást is lekezeli a hiba elhárítása után. A 4 órán belüli kiszállás a világ 20 országában érvényes.

Roger Kay, az IDC korábbi elemzője, jelenleg az Endpoint Technologies Associates elnöke a következőképp kommentálta az új kisszériás sorozatot: "Technikailag a bőrkötés alatt egy gazdagon felszerelt x sorozatú ultrahordozható notesz rejtőzik. Nem tudom eldönteni, hogy a Lenovo pénzt akar-e ezzel csinálni, vagy csak a dicsfényben akar tündökölni", majd hozzátette, hogy tart attól, hogy a technikai támogatás "válaszideje" az ígért időtartamokat túllépheti.

ThinkPad Reserve

A méregdrága, 5000 dolláros noteszgép technikai adatai közül említést érdemel az Intel Core 2 Duo L7500 processzor 2 gigabájt memóriával karöltve, a 12,1 hüvelykes kijelző, a 160 gigabájtnyi adat titkosított tárolására alkalmas merevlemez (meghajtóba épített hardveres titkosítás), a vezeték nélkli hálózati csatoló, valamint egy GSM modul amely támogatja az AT&T, valamint a Verizon hálózatait is. A közlemény szerint a noteszgépet a 8 cellás akkumulátor akár 7 órán keresztül is képes árammal ellátni. A bőrborítás miatt a processzort módosított, erősebb hűtőrendszer tartja üzemi hőmérsékleten.

ThinkPad Reserve

A Reservehez hasonló exkluzív, speciális kiadásra már korábban is volt példa: 1997-ben az Apple is kiadott egy ilyet a húszéves évfordulóra. A 12 ezer darab legyártott 7500 dolláros TAM (Twentieth Anniversary Macintosh) drága volt és technikai paramétereinek tekintetében erősen alulméretezett.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról