konzumer archívum - 2007 augusztus

2007
augusztus

0

A Sony megint elrontotta: viszlát ATRAC!

2007. augusztus 31. 11:06

A Sony tegnapi közleményében bevallotta, hogy elvesztette a csatát az MP3-mal és társaival szemben és bejelentette, hogy bezárni kényszerül a Connect nevű online zeneboltját. Ennek időpontját nem említi a csütörtöki közlemény, de annyi bizonyos, hogy a dátuma a látogatók érdeklődésének mértékétől függ és 2008 márciusa előtt biztos nem következik be.

0

A Panasonic arcfelismerő modellel bővíti tükörreflexes gépeinek kínálatát

2007. augusztus 31. 08:15

A most bemutatásra került Panasonic Lumix DMC-L10 arcfelismerő autófókusszal rendelkezik, sőt, szokatlan módon az élőkép megjelenítésére is alkalmas 2,5 hüvelykes kijelzője kihajtható. Alex Fried, a Panasonic fényképezőgép részlegének marketing igazgatója szerint a DMC-L10 azok számára készült, akik a kompaktgépek használati kényelme mellett a tükörreflexes kategória által kínáltakat is elvárják egy fényképezőgéptől.

0

Zene- és játékboltot, új mobiltelefonokat mutatott be Londonban a Nokia

2007. augusztus 29. 14:27

Belehúz a Nokia, londoni rendezvényén -- a várakozásoknak megfelelően -- nem csak új készülékekről, hanem új szolgáltatásokról is lerántotta a leplet. A vállalat az Ovi -- a szó finnül ajtót jelent -- brand alá gyűjtötte új internetes szolgáltatásait, az N-Gage játék-, illetve Nokia Music Store zeneletöltő szolgáltatását.

0

Megkezdte nyolcadik generációs LCD-paneleinek szállítását az S-LCD

2007. augusztus 28. 12:52

Megkezdte első nyolcadik generációs LCD-paneleinek leszállítását az S-LCD. A koreai Samsung Electronics és a japán Sony vegyesvállalata gyakorlatilag néhány hét híján pont egy évvel a Sharp után indította be új gyártósorát, mely a korábbinál nagyobb méretű panelek előállítására és költséghatékonyabb termelésre képes -- ez a második 8G-s LCD-üzem a világon.

0

Újabb funkciókkal bővül a PSP és a PlayStation3

2007. augusztus 23. 13:14

A hét elején frissített Playstation 3 Folding@Home kliens csak a kezdet volt, sajtókonferenciáján számos új funkciót, kiegészítőt mutatott be a Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) a PlayStation 3 asztali és a PlayStation Portable hordozható konzolhoz. Utóbbiból szeptember 5-én érkezik a kontinensre a vékonyabb, könnyebb változat.

0

Új fényképezőgépek egész sorát mutatta be a Canon

2007. augusztus 21. 13:06

A Canon augusztus 20-án a Hollandiai Amstelveenben két új digitális tükörreflexes fényképezőgépe és ezek vadonatúj tartozékai mellett hat, rázkódásvédelemmel is ellátott kompaktgépét is bemutatta.

0

Karácsonyra már itthon is kapható lehet az Asus olcsó notesze, az Eee PC

2007. augusztus 21. 12:43

[DigiTimes/HWSW] Szeptemberben kezdődnek meg az Asustek ultraolcsó hordozható számítógépének szállításai, írja belsős forrásokra hivatkozva a tajvani DigiTimes. A lap szerint a vállalat már több megrendelést is kapott az Eee PC néven piacra kerülő gépekre. A fejlődő piacok mellett az Asustek az iparosodott országokba is tervezi az értékesítést, ügyelve azonban arra, hogy a lehető legkevésbé kannibalizálja a teljes értékű notebookok piacát.

0

Bővülő hazai ExpressCard-kínálat

2007. augusztus 17. 12:19

Azok, akik egy éve vásároltak olyan noteszgépet, amelyben a kártyahely PC Card helyett ExpressCard típusú volt, szomorúan vehették tudomásul, hogy az új résbe illő kártyák kínálata szinte a nullával egyenlő hazánkban. Mára a helyzet szerencsére megváltozott.

0

Wi-Fi helyett 3G: robbanás előtt a femtocellák elterjedése?

2007. augusztus 16. 13:39

[In-Stat/HWSW] Nemrég új fogalommal bővült az informatikai lapok hasábjai: femtocella. A femtocella nem más, mint egy miniatűr mobilhálózati cella, melyet nem a mobilszolgáltató tornya hoz létre, hanem egy akár általunk a lakásba, vagy irodába telepített eszköz, praktikusan egy router. Hasonlóan más piackutató cégekhez, az In-Stat szerint a femtocellák meghatározó szerepet fognak betölteni a 3G-mobilhálózati kapacitások bővítésében, és az erre alapozó szolgáltatások sikerre vitelében, és robbanásszerű népszerűség előtt áll alkalmazásuk.

0

Jön a könnyű, vékony, hajlítható, vágható papírakkumulátor

2007. augusztus 16. 09:15

A New York-i Rensselaer Polytechnic Institute kutatói olyan vékony akkumulátort fejlesztettek ki, amely a papírhoz hasonlóan könnyű, hajlítható, összetekerhatő, akár vágható is -- a készítéshez használt nanocsövek fekete színe miatt írni viszont nemigen lehet rá.

0

A Motorola a Linuxra teszi voksát

2007. augusztus 9. 14:57

[VS] A Motorola a nyílt forrásra fogad: a globális mobilpiacon gyenge szereplése miatt harmadik helyre visszacsúszó vállalat két éven belül piacra dobott mobilkészülékeinek 60 százalékán Linux fut majd. A Motorola Ázsiában már kapható, újraélezett pengéje, a Razr2 is nyílt forráskódú szoftvert futtat.

0

Nem egyszerű feladat egyedivé varázsolni a noteszgépünket

2007. augusztus 9. 12:39

A noteszgépek tulajdonosai nincsenek jó helyzetben az asztali géppel rendelkezőkhöz képest, ha gépüket egyénivé szeretnék tenni. A helyhez kötött gépekhez képest sokkal kisebb mozgástér a kompaktabb építési mód következménye.

0

A BenQ útnak indítja pénztárcaként használható mobilját

2007. augusztus 2. 11:17

A BenQ tervei szerint ez év végén, a negyedik negyedév során a távol-keleti boltokba kerülhet -- s később talán máshol is megjelenhet -- a cég megtépázott mobil divíziójának legújabb készüléke, a T80, melynek legfőbb újdonsága, hogy képes lesz az NFC vezeték nélküli, rövid hatótávolságú kommunikációra.

0

Finanszírozási gondok sújtják az AMD drezdai gyárfejlesztéseit

2007. augusztus 1. 14:59

[heise.de/HWSW] Az elmúlt időszakban elszenvedett súlyos pénzügyi veszteségek következtében kénytelen elhalasztani drezdai gyártókapacitásának bővítését az AMD -- közölte a helyi működés feje. Hans Deppe azonban leszögezte, Drezda jelentősége ezzel nem csökken, és a bővítés is folyamatban van, mindössze később, lassabban zajlik le.

0

Hamarosan életre kelhet a JPEG XR, a jövő új képfájl-formátuma

2007. augusztus 1. 12:45

A populáris, közismert, ám minőségbeli korlátoktól sem mentes JPEG formátumot válthatja le a Microsoft képformátuma, az újabb keresztségen átesett JPEG XR, amelynek bevezetésében, illetve elterjedésében komoly előrelépésre számíthatunk. A Microsoft reméli, hogy az új szabvány a Vista iránti érdeklődést is pozitív irányba mozdítja, vagy rövidíthet a felhasználók kivárási taktikáján az operációs rendszer cseréjével kapcsolatban.