Szerző: Bányai György

2007. szeptember 13. 08:20

A Dell és az Alienware kap először a Samsung 64 gigabájtos SSD-meghajtóiból

A Samsung június elején kezdte meg a 64 gigabájtos SSD meghajtóinak tömeggyártását, és az első darabokat most kezdte el kiszállítani a Dellnek és az Alienware-nek.

HIRDETÉS

[HWSW] A Samsung június elején kezdte meg a 64 gigabájtos SSD meghajtóinak tömeggyártását, és az első darabokat most kezdte el kiszállítani a Dellnek és az Alienware-nek.

Az új, lemez és fej nélküli flash tárolók a Dell XPS gépeiben 64 gigabájt adat elnyelésére képesek, de az Alienware m9750 sorozatú csúcsnoteszeibe rögtön kettő kerül beépítésre -- melyeket RAID tömbbe is lehet szervezni --, így a gépek tárolókapacitása akár 128 gigabájt is lehet. Az új egységek árai meglehetősen magasak: a Dell a frissítésért 920, míg az Alienware 1110 dollárt kér. A már kapható 32 gigabájtos változat felára a Dell gépeinél 419, az Alienware esetében pedig 500 dollárba kerül.

A Samsung június elején kezdte el a 64 gigabájtos SSD-meghajtó tömegtermelését, de az ígéretek szerint az év végén a 128 gigabájtos változat is piacra kerülhet. Az Alienware RAID 0 tömbbe szervezett megoldás melett egy hibrid duót is kínál: az új SSD egység mellé egy 200 gigabájtos 7200 fordulat/perces hétköznapi merevlemezes egységet is párosít, mely kiszerelés az Area 51 m9750 kifejezetten játékosoknak készült noteszgépében kerül a vásárlók elé.

Alienware m9750
Alienware m9750

A Dell kínálatában először a prémiumkategóriás XPS M1330 ultrahordozható noteszgép lesz felvértezve a rövidebb bootolási- és programindítási időt ígérő meghajtóval, de a későbbiekben az összes XPS, a Latitude széria üzleti változatai, valamint a Precision munkaállomások is rendelhetők lesznek vele az év végétől.

A Samsung leginkább a mobil számítástechnika területén szeretne üzleti sikereket elérni az SSD meghajtókkal, amit bizonyít, hogy az új tárolók bemutatásakor előnyei közül kiemelték, hogy alkalmazásuk esetén átlagosan 20 százalékkal hosszabb üzemidőt várhatunk a noteszgépektől. További pozitívumok között szerepelt a nagyobb megbízhatóság, valamint a gyorsabb bootolási, illetve alkalmazás-indítási sebesség.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 16:17

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.