Szerző: Bányai György

2007. szeptember 12. 11:18

Extra funkciókat kínál a módosított szoftver számos Canon fényképezőgépre

A Canon számos digitális fényképezőgépéhez kering az interneten egy olyan belső szoftver, firmware-frissítés , mely az ezekben a készülékekben található Digic II képfeldolgozó processzor plusz funkcióival ajándékozza meg a lelkes, ezzel foglalkozni kívánó buheramániás amatőröket.

[HWSW] A Canon számos digitális fényképezőgépéhez kering az interneten egy olyan belső szoftver, firmware-frissítés, mely az ezekben a készülékekben található Digic II képfeldolgozó processzor plusz funkcióival ajándékozza meg a lelkes, ezzel foglalkozni kívánó buheramániás amatőröket.

A Canon Digic II képfeldolgozó áramkörrel épített modelljeinek képességét képes felturbózni a hackelt CHDK (Canon Hack Development Kit) leső szoftver, firmware, melynek jó tulajdonsága, hogy nem törli a frissítés során a fényképezőgép alap vezérlőszoftverét, hanem a memóriakártyáról indítható a gép lejátszás üzemmódjában. Az orosz fejlesztésű CHDK a Canon A610, A620, A630, A640, A700, A710 IS, S2 IS, S3 IS modellekkel működik együtt, és számos olyan lehetőséggel egészíti ki gépünket, amelyre ugyan képes lenne, de a gyári szoftver nem engedélyezi azokat.

Ezek közül emelhető ki a RAW fájlformátum támogatása, a telepmérő, az élő hisztogram kijelzés (amely színekre bontva is mutathatja az értékeket), a zebra mód (a túlexponált beégett képrészletekre hívja fel a figyelmet a kép exponálása előtt, becsíkozva jelölve azokat a kijelzőn), vagy a mélységélesség értékét számoló szoftver. Ezeket szövegolvasó, naptár és fájlkezelő egészíti ki, sőt, még játékokat is (reversi, sokoban) megtalálhatunk az unalmas percek elütéséhez.


A CHDK egyik beállítómenüje

A CHDK indítása rendkívül egyszerű. Miután felmásoltuk a szükséges állományokat a memóriakártya gyökérkönyvtárába, lejátszás üzemmódban bekapcsoljuk a gépet, majd a menüből kiválasztjuk a firmware frissítés menüpontot. Ezután a fényképezőgép körülbelül 1 másodperc alatt újraindul az új szoftverrel.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 28. 23:45

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.