:

konzumer archívum - 2007 október

2007
október

0

Két új hálózati médialejátszót dob piacra a Linksys

2007. október 31. 16:05

[Clubic.com] A Cisco divíziója, a Linksys a Microsofttal együttműködve hamarosan két új médiacentert (DMA, azaz Digital Media Player) dob piacra, melyek támogatják a Windows Vistát, illetve az abban található Media Center környezetet. A DMA 2100 és 2200 segítségével képeket, zenéket és videókat, illetve TV-tuner használatával tévéadásokat is a képernyőre varázsolhatunk a hálózaton keresztül.

0

Kapható a képeinket Wi-Fi-n továbbító Eye-Fi memóriakártya

2007. október 31. 11:18

Boltokban az Eye-Fi Inc. korábban bemutatott, szerencsére fél gigabájtról két gigabájtnyira növelt kapacitású memóriakártyája, mely jelentősen leegyszerűsíti a fényképezőgépünkkel készített képek kezelését. A normál méretű SD-kártyában a fejlesztők ugyanis nem csak Wi-Fi-adaptert, de komplett képkezelő rendszert is elhelyeztek.

0

Holnaptól új noteszgépsorozatot dob piacra itthon a Fujitsu Siemens Computers

2007. október 30. 16:14

Különösen nehéz gazdasági körülmények között több mint tíz százalékkal növelte értékesítési árbevételét pénzügyi évének első felében a Fujitsu Siemens Computers Kft., mely holnap újabb noteszgépsorozattal bővíti hazai kínálatát. Az első félév eredményeit befolyásoló tényezők voltak a közszféra IT-költéseinek visszafogása, az asztali gépek piacának stagnálása, illetve az árszint 15-25 százalékos csökkenése.

0

Közvetlenül a tévébe dugható a Freecom legújabb DVB-T-vevője

2007. október 30. 15:16

Újabb piacokat készül meghódítani a különféle PC-s kiegészítőket forgalmazó Freecom, a számítógépektől teljesen elszakadva egy olyan digitális tévévevőt mutatott be a cég, melyet közvetlenül a televíziók oldalába, hátába kell bedugni. Bár a legfrissebb hírek szerint itthon -- mondhatni szokás szerint -- tovább csúszik a kereskedelmi DVB-T földfelszíni digitális sugárzás beindulása, egy ilyen szerkezetre mindenképpen szükség lesz az analóg televízióknál.

0

Két héten belül fellebben a fátyol a Google mobilpiaci terveiről

2007. október 30. 10:33

A Google két héten belül be fogja jelenteni mobilpiaci terveit -- adta hírül belsős forrásokra hivatkozva a Wall Street Journal. A webkereső óriás célja, hogy az alkalmazásai mobilról is ugyanolyan egyszerűen elérhetők legyenek, mint PC-ről. A Google mobilpiaci törekvéseinek első gyümölcseit legkorábban 2008 közepén láthatjuk majd.

0

Az Apple PC-i a legmegbízhatóbbak

2007. október 30. 09:10

A nagy PC-gyártók termékei közül az Apple termékei a legmegbízhatóbbak -- derült ki egy amerikai felmérésből. A számítógépek szervizelésére szakosodott Rescuecom a hozzá beérkező segélyhívások alapján rangsorolta a PC-márkákat, a tavalyi felmérésben még a Lenovo nyert, az idén azonban az Apple átvette az első helyet.

0

Jövőre csúszik az olcsó ASUS Eee PC hazai premierje

2007. október 29. 14:40

[Prohardver/HWSW] Szemben a korábbi várakozással, Magyarországra idén már nem érkezik meg az Asustek mini számítógépe, az Eee PC, mely az Intel Classmate kereskedelmi testvérének tekinthető. Bár a karácsonyfa alá nem tehetjük, a csúszás ugyanakkor egyáltalán nem jelentős, a korábbi elképzelések is évvégi hazai premierről szóltak, mely most jövő év elejére került át.

0

A Seagate pénzt ad vissza a merevlemez-vásárlóknak

2007. október 29. 14:01

A Seagate, a világ legnagyobb merevlemez gyártója 5 százalékot térít vissza az elmúlt hat évben eladott merevlemezei után, vagy adatmentő szoftverek ingyenes letöltését teszi lehetővé a vásárlóknak.

0

Megérkezett a Skype első valódi mobiltelefonja

2007. október 29. 13:02

[Clubic.com] Megérkezett a Skype első valóban hordozható, bárhol használható telefonja: a 3 mobilszolgáltatóval közösen kínált Skypephone egy teljes értékű harmadik generációs mobiltelefon, melyet a Skype szoftverével ruháztak fel. A készülékkel Wi-Fi-n, vagy 3G-s hálózaton keresztül ingyenesen beszélhetünk, üzeneteket válthatunk Skype-partnereinkkel, barátainkkal.

0

Katonai környezetben is bevethető notebookot fejleszt a Lenovo

2007. október 27. 12:29

A Matsushita Electric (Panasonic) bár nem tartozik a világ vezető notebookgyártói közé, a strapabíró gépeket igénylő szegmenst magáénak tudhatja. A japán vállalat Toughbook családjának tagjait világszerte alkalmazzák barátságtalan körülmények között, ahol a hagyományos laptop hamar felmondanák a szolgálatot. Úgy tűnik, ebbe a prémium résbe igyekszik behatolni a Lenovo is, kiterjesztve a megbízhatóságáról méltán híres ThinkPad családot, de mindenesetre aktívan vizsgálják a kérdést.

0

Tajvani cégekkel kooperál a WiMAX sikeréért a Huawei Technologies

2007. október 26. 15:47

[Digitimes] A kínai Huawei Technologiestől származó források szerint a vállalat tajvani gyártókkal, többek között a Zyxellel, az Alpha Networksszel, a Quanta Computer egy leányvállalatával fog össze a WiMAX adatátviteli technológia terjesztéséért, sikeréért. A korábban megszokottól eltérően ezúttal nem OEM gyártást kér a kooperáló cégektől a Huawei, hanem közvetlenül kínálja majd ezeket a kommunikációs megoldásokat partnereinek.

0

Exkluzív MP3-lejátszót dobott piacra a Bang & Olufsen

2007. október 26. 14:30

A Bang & Olufsen formatervező csapata a közelmúltban egy Samsung zenelejátszós mobiltelefon, a Serenata létrejöttében segédkezett. Láthatóan a folyamat megállíthatatlan, már ami a mobil zenehallgatást illeti, erre bizonyíték a most megjelent BeoSound 6 zenelejátszó.

0

Nyílt forrásúvá teszi a Windows Server Virtualization API-ját a Microsoft

2007. október 26. 12:20

A Microsoft ígéretet tett arra, hogy megnyitja a Windows Server Virtualization (kódnevén Viridian) hypercall API-ját, vagyis alkalmazásprogramozási interfészét, amelyen keresztül a vendég operációs rendszerek a hypervisorral kommunikálnak. Ezáltal bármelyik vállalat vagy személy ingyen és szabadon fejleszthet olyan szoftvereket, amelyek együttműködnek a Viridiannal.

0

Tíz befoltozott hiba öt újat nyitott a Firefox böngészőben

2007. október 25. 14:54

[Techworld] Újabb Mozilla Firefox frissítés várható a következő héten: a 2.0.0.9-es változat azokat a hibákat javítja majd, melyeket a legújabb változatban kreáltak a fejlesztők a kód módosításával. Tíz kijavított biztonsági résre öt új hiba jutott a legfrissebb Firefoxban.

0

Ötletes filmlejátszó a SanDisktől

2007. október 25. 13:37

A SanDisk a legegyszerűbb módját választotta a letöltött videoállományok tévéképernyőn történő lejátszásához. A SanDisk Sansa TakeTV USB kulcsként használható részét a tévéhez kapcsolt dokkolóba csúsztathatjuk, miután rámásoltuk a lejátszandó video- vagy hanganyagot.

0

Hivatalosan is megnyitották az Intel vadonatúj arizonai chipgyárát

2007. október 25. 09:10

Hivatalosan is megnyílt az Intel arizonai Fab 32 chipgyára, ahol a világon elsőként kezdődött meg a 45 nanométeres chipek tömegtermelése -- nyilván már hetekkel, de inkább hónapokkal ezelőtt. Amint arról lapunk beszámolt, az Intel novemberben mutatja be az új generációs gyártástechnológiával épített chipjeit: a vállalat ígérete szerint az év végéig több mint egy tucat különféle modellt dob piacra szerverek és csúcsteljesítményű asztali gépek számára, a jövő év első negyedévében pedig további 20 modellel bővíti a palettát.

0

Nyolcmilliós LCD-tévé, kipróbálható mosógépek a Mega Saturnben

2007. október 24. 20:04

Október 25-én megnyílt az eddigi legnagyobb, negyedik hazai Saturn áruház a Duna Plaza bevásárlóközpontban. A csaknem 5 ezer négyzetméteres, kétszintes műszaki elektronikai üzlet remélhetőleg nem csak nyitó akciói miatt tart majd nagy érdeklődésre számot, hanem speciális kínálata és új szigetei kapcsán is.

0

Üresjáratban lassabban pörögnek a Hitachi új merevlemezei

2007. október 24. 12:43

Az IT-világban egyre fontosabb energiahatékonyság elérte a merevlemezeket is: a Hitachi olyan asztali meghajtót mutatott be, amely különböző trükkök segítségével akár 40 százalékkal is kevesebbet fogyaszthat a társainál. A processzoroknál vagy a videokártyáknál már régóta megszokott, hogy üresjáratban a chipek visszaveszik órajelüket, ezáltal a fogyasztásukat, a Hitachi ezt az elgondolást ültette át a merevlemezek világába.

0

Novemberben érkezik a Samsung 5 megapixeles fotómobilja

2007. október 24. 11:30

A Samsung Electronics hivatalosan is bejelentette, hogy novemberben kerül az európai üzletekbe, illetve a mobilszolgáltatókhoz SGH-G800 típusjelzésű exkluzív mobiltelefonja, mely a piac első 5 megapixeles, 3x-os optikai zoommal ellátott kamerát tartalmazó készüléke. A G800 teljes értékű fényképezőgépet tartalmaz xenonvakuval, makrózási és arcfelismerési képességgel.

0

Hatalmas belső memória a Sony legújabb kompakt fényképezőgépében

2007. október 24. 11:00

A Sony Cyber-Shot DSC-T2 8 megapixeles felbontást, háromszoros optikai közelítésre alkalmas, rejtett Carl-Zeiss optikát és nem kevesebb, mint négy gigabájt beépített flash tárolót kínál. Utóbbi kapacitás akkor is elegendő lehet egy hosszabb kirándulás idejére, ha a memóriakártyánkat a készülődés közben otthon felejtjük.

0

Asztali dokkoló SATA merevlemezekhez

2007. október 19. 12:17

A SATA HDD Stage Rack az asztalunkon elhelyezhető dokkolóegység, amelybe a noteszgépekben használatos 2,5 hüvelykes, vagy az asztali gépek 3,5 hüvelykes, SATA csatolófelülettel ellátott merevlemezeit csúsztathatjuk.

0

Hitelkártyánál is vékonyabb az AU Optronics új kijelzője

2007. október 19. 10:33

Számíthattunk rá, hogy a kijelzők terén sok újdonsággal találkozhatunk az október 24-től 26-ig Yokohamában megrendezésre kerülő Nemzetközi Laposkijelző kiállítás (FPD International) miatt, melyek közül a Samsung aktívledes noteszgép-megjelenítőjéről és a köralakú Toshiba kijelzőről már beszámoltunk.

0

Köralakú LCD-kijelző gyártásába fogott a Toshiba

2007. október 18. 16:33

A Toshiba az autóiparban szeretné kamatoztatni a köralakú LCD paneljét: a formabontó kijelzők végre felválthatják az autók analóg mérőműszereit, amelyek mutatóikkal általában csak egyetlen adatot képesek megjeleníteni.

0

Erőteljes grafikus képességekkel bővül a Symbian operációs rendszer

2007. október 18. 13:25

A Symbian operációs rendszerrel ellátott mobiltelefonok sokkal kifinomultabb grafikai megoldásokkal kápráztathatják el tulajdonosukat. A Symbian ígérete szerint olyan grafikus alrendszer kerül a soron következő kiadásba, amely akár még a grafikus célhardvereket is elvárja a mobiltelefonok hardverelemei között.

0

Pendrive-on árul hamarosan zenét a Universal Music

2007. október 18. 12:41

[Clubic.com] Új szelek fújnak a zeneterjesztés terén, a másolásvédelem nélküli onlineértékesítés megjelenését, illetve azt követően, hogy a Radiohead úgy tette elérhetővé legújabb albumát, hogy mindenki annyit fizet érte, amennyit szeretne, a kiadóóriás Universal Music is más módokat vezetne be a jövőben. Lassan a CD-lemez is divatjamúlt lesz: egyes albumokat pendrive-on is elérhetővé tesz majd a kiadó.

0

Megjelent a Nokia N800 utódja, a GPS vevővel és billentyűzettel is ellátott N810

2007. október 18. 11:42

Bemutatozott a telefonálásra -- legalábbis hagyományos mobilhívásokra -- nem alkalmas, kizárólag internetelérésre specializált Nokia terminál, az N800 jelentős mértékben felfrissített utódja, az N810, mely QWERTY billentyűzetet kapott, és GPS vevőegységgel is felszerelték a Nokia tervezőmérnökei.

0

Fél terabites adatsűrűség négyzethüvelyknyi helyen a Western Digitaltól

2007. október 18. 10:40

A Toshibát követően a Western Digital is áttörésről számolt be a merevelmezekben alkalmazott író-olvasó fejek terén: a cég a tokiói Perpendicular Magnetic Recording Conference rendezvényen is bemutatta saját fejlesztésű megoldását, melyet korábban Kaliforniában is demózott.

0

Drágább lesz a vártnál az ASUS ultraolcsó noteszgépe is

2007. október 17. 14:11

Frissítette az ASUS a mindössze 920 grammos, a nyári Computexen hatalmas feltűnést keltett olcsó noteszgépéről, az Eee PC-ről szóló weboldalát . Ebből kiderül, hogy a notebook négy különböző konfigurációban lesz elérhető. Az árak magasabbak a vártnál, az Egyesült Államokban a legolcsóbb modell a tervezett 200 helyett 300 dolláros áron lesz kapható, a legkomolyabb konfiguráció sem lesz viszont drágább 400 dollárnál, ez jelenlegi árfolyamon körülbelül 71 ezer forint.

0

Jelentősen növelheti a noteszgépek üzemidejét a Samsung aktívledes LCD-je

2007. október 17. 13:07

[akihabaranews] Az FPD International rendezvényen, Japánban mutatja be a nagyközönségnek a Samsung három új, noteszgépekbe szánt LCD-kijelzőjét, melyek sorozatgyártása legkorábban 2008 első és második félévében kezdődhet meg. A legérdekesebb az aktívledes modell, mely részlegesen kapcsolható háttérvilágításával nem csak kontrasztos, de keveset is fogyaszt.

0

Megérkezett az Olympus régóta várt új tükörreflexes gépe

2007. október 17. 11:49

Négy éve nem jelentkezett új géppel az Olympus a professzionális tükörreflexes gépek frontján. A 2003-ban bejelentett 5 megapixeles, négyharmados szabványra épülő E-1 óta megjelent tükrös gépei a megfizethető hobbikategóriát célozták, E-1 utódnak híre sem volt.

0

Napokon belül érkezik a Mac OS X Leopárd

2007. október 17. 10:26

A harmadik módosított határidőre végre befejezi az Apple a Mac OS X következő változatának, a Leopárd kódnéven fejlesztett verzió fejlesztését. Az amerikai gyártó tegnap bejelentette, hogy az új operációs rendszer október 26-tól lesz megvásárolható. Az ár már-már hagyományos, 129 dollár, vagy Európában euró.

0

Mosolyra lő a Sony új digitális fényképezőgépe

2007. október 16. 16:18

A Sony Cyber-shot fényképezőgép-sorozatának kompakt modelljei közül sokan rejtett optikával kelletik magát a boltok polcain. Ilyen a DSC-T200 is, amely a szögegyszerű működést sugalló külsőben vadássza a mosolyra gyúlt arcokat. A fényképezőgép 8 megapixeles képérzékelője nem kevesebb, mint ötszörös (35-175 mm) optikai közelítésre alkalmas Carl Zeiss optikán keresztül látja a világot.

0

Akár 200 gigabájtnyi fotó is elfér a JOBO fotótárolóján

2007. október 16. 10:34

A JOBO tegnap bejelentett fotótárolóját akár 200 gigabájtos merevlemezzel is kérhetjük, amelyre 5 és fél megabájtos másodpercenkénti sebességgel másolhatjuk az adatokat, ami annyit jelent, hogy egy 1 gigabájtos kártya képei 3 perc alatt lementhetők.

0

HP: sFlow vezeték nélküli hálózatokon is

2007. október 15. 16:33

A HP hálózati eszközökkel foglalkozó üzletága a világon elsőként teszi lehetővé ügyfelei számára, hogy az sFlow szabvány szerint monitorozzák vezeték nélküli hálózatukat. A ProCurve és az InMon Corporation közösen dolgozta ki az sFlow vezeték nélküli hálózati kiterjesztését, amely a ProCurve Wireless Edge Services xl modulban és a nemrég megjelent zl modulban érhető el.

0

Új ATI TV Wonder tunerkártyák az AMD-től

2007. október 15. 16:32

Három új termékkel bővítette TV Wonder termékvonalát az ATI, pontosabban a céget korábban felvásárló AMD. A minden ma használatos csatolófelülettel, PCI és PCI Express mellett USB-s kivitelben is megjelent ATI TV Wonder termékek videorögzítőt varázsolnak a PC-nkből, vagy noteszgépünkből.

0

Áttörés a tenyérgépek érintőképernyőinél

2007. október 15. 14:00

A tenyérgépek érintésérzékeny kijelzői esetében az adatbevitel mit sem változott az évek során. A Lucid Touch most olyan megoldást fejleszt, amely a gépet tartó ujjainkkal enged navigálni az átlátszónak tűnő munkaasztal mögül.

0

Két év után először jött új Linspire

2007. október 15. 12:31

A korábban Lindows néven megismert Linspire útjára indította Linux-disztribúciójának új változatát. Hivatalos verzió megjelenésére több, mint két éve nem volt példa.

0

Négy terabájtos asztali merevlemezek gyártását teszi lehetővé a Hitachi áttörése

2007. október 15. 10:00

A Hitachi állítása szerint a világ legkisebb merevlemez-olvasófejét fejlesztette ki, a japán cég az évtized vége körül tervezi tömegtermelésben bevezetni az új technológiájú alkatrészeket, amelyeknek köszönhetően az asztali gépekbe és szerverekbe szánt 3,5 hüvelykes meghajtók kapacitása elérheti a 4 terabájtot is, a notebook-merevlemezek pedig akár 1 terabájtosak is lehetnek.

0

Kikapcsolt gépben is elérhető a merevlemez a FlashMate technológiával

2007. október 12. 13:39

A Silicon Storage Technology (SST) és az Insyde Software együttműködésével olyan, flash memóriát is tartalmazó merevlemezek születhetnek, amelyekről még akkor is olvashatók az adatok, ha a számítógép ki van kapcsolva. A FlashMate nevű elgondolás az SST flash-vezérlői és Insyde által fejlesztett firmware és szoftver segítségével kezelné a merevlemezt.

0

Legkorábban jövőre érkezhet a mobil Firefox

2007. október 11. 15:06

Komoly tervei vannak a mobilpiaccal a Mozillának, a Firefox mögött álló cég hamarosan mobiltelefonos böngészővel rukkol elő. Egyértelmű, hogy van igény böngészőre a mobiltelefonokon -- írta blogjában Mike Schröpfer , a Mozilla főmérnöke. Ha eddig nem voltál benne biztos, az iPhone megjelenése óta már az lehetsz.

0

Az online videók továbbítását forradalmasítja a Bittorrent DNA

2007. október 10. 13:44

[Reuters, News.com] Újabb megoldás mutatkozott be a Bittorrent alapítója, Bram Cohen tollából, mely tovább tereli a legalizálódás útján a közkedvelt, kalóz célok mellett legális terjesztésre is kitűnően alkalmazható, azonos nevű technológiát. A Bittorrent DNA-t kifejezetten zene és filmterjesztésre kínálja majd a Bittorrent Inc, ugyanis a szoftver támogatja a streamelést is, és a felvételekbe bele is lehet tekerni.

0

Az Alienware-től már asztali gépek is rendelhetők SSD-vel

2007. október 10. 10:15

Asztali gépeket is szállít SSD-meghajtóval az Alienware, a csúcskategóriás PC-iről ismert amerikai cég az Area-51 ALX és Aurora ALX konfigurációiban egyaránt elérhetővé tette a flash memóriából álló Samsung-egységeket. Marc Diana, a cég termékmarketing-menedzsere elmondta, 2008 közepén már minden Alienware asztali gép rendelhető lesz SSD-vel.

0

Elhagyja a két vezető fejlesztő a Thunderbird számára létrehozott vállalatot

2007. október 10. 06:31

[TechWorld] Mindössze három héttel azután, hogy a Mozilla külön szervezetbe mozgatta ki a Thunderbird levelező- és hírolvasó szoftverének fejlesztését, mindkét fizetett fejlesztő bejelentette, hogy kilép a vállalattól. Scott McGregor és David Bienvenu sajét blogján jelentette be a lépést, Scott 2003 eleje óta dolgozott a Thunderbirdön.

0

Két előfizetői kártyát fogad, mobilhálózatot kezel a Samsung DuoS mobilja

2007. október 9. 14:14

[Clubic.com] Régi emlékeket idéz a Samsung legújabb, októberben Oroszországban piacra kerülő, de egész Európában megjelenő DuoS D880 mobiltelefonja, a készülék ugyanis egyszerre képes két SIM-kártyát kezelni. A régi megoldások -- emlékszik még valaki a vastagabb hátlapokra? -- új köntösben, kényelmesebb kivitelben élednek újra.

0

Piacon a Seagate első hibrid meghajtója

2007. október 9. 08:52

Szállítja első hibrid merevlemezét a Seagate, amely 256 megabájt flash memóriát tartalmaz a leggyakrabban használt adatok gyorstárazására, ezáltal nagyobb teljesítményt, rövidebb rendszerindítási időt, csendesebb működést, kisebb fogyasztást, végeredményben pedig hosszabb akkumulátoros üzemet ígér a noteszgépek felhasználói számára. A héten piacra kerülő Seagate Momentus 5400 PSD egy hagyományos, SATA felületű mobil merevlemez alapjaira épül és elsőként a Sony Vaio SZ650 notebookban lesz elérhető.

0

Tovább faragta processzorainak árát az AMD

2007. október 8. 17:17

Közel egy hónapja, hogy az AMD bemutatta következő generációs mikroarchitektúrájára épülő processzorát, a Barcelonát, az asztali változatok megérkezésére továbbra is várni kell. A cég asztali termékkínálatának kompetitív helyzete így továbbra sem javul, sőt az AMD ismét árcsökkentésre kényszerült, hogy tartani tudja pozícióit a piacon, aminek nincs kedvező kicsengése a pénzügy teljesítményre nézve.

0

Wi-Fi keresős póló is kapható már

2007. október 8. 16:30

Az elérhető vezeték nélküli hálózatokról információt adó kütyükből többféle is van, a ThinkGeek weboldalán azonban mostantól ez pólóformában is megrendelhető. A trikó elején, a rádiótorony mellett látható csíkokból a jel erősségétől függően több vagy kevesebb világít. Sajnos azt nem jelzi a póló, vajon az észlelt hálózat védett-e.

0

Kis- és középvállalati blade megoldással jelentkezett az IBM is

2007. október 8. 13:15

Nem sokkal azután, hogy a HP bemutatta kisvállalatoknak, fiókirodáknak szánt blade megoldását, az IBM is egy hasonló termékkel rukkolt elő. Az új BlaceCenter S blade keret egyszerűen használható és telepíthető, ráadásul az ára is megfizethető.

0

Ünnepel a Lenovo: 15 éves a Thinkpad

2007. október 5. 12:40

A Thinkpad márkanév közel annyira ismert a számítástechnika világában, mint a közéletben a Coca-Cola. A 1992. október 4-én, épp 15 éve piacra került első modell, a Thinkpad 700C óta az összes gép jellemzője a megbízhatóság, az innovatív megoldások felvonultatása és a konzervatív megjelenés. Írásunkban megemlékezünk a fontosabb állomásokról a kezdetektől napjainkig.

0

Hordozható linuxos webterminál fejlesztésén dolgozik hét cég

2007. október 5. 10:42

Hét vállalat fogott össze annak érdekében, hogy Linuxot futtató ultramobil platformot fejlesszenek ki. A cél egy kisméretű eszköz, amelyről vezeték nélküli kapcsolaton át elérhető az internet, lehet böngészni, levelezni, megnézhetők a képek és a videók.

0

Elektromos papírból készül a jövő mobiljának billentyűzete?

2007. október 4. 13:27

[Engadget] Az elektronikus papír lassan egyre több területen tűnik fel, nem csak a Sony eBook-olvasójában és karórában található meg, de a Motorola egyik mobiljának is ilyen kijelző található. Mobiltelefonban azonban máshol is használható lenne ez a megjelenítő, nem csak a kijelző helyén.

0

Hamarosan piacon az első folyadéklencsés webkamera

2007. október 4. 12:53

A forradalminak nevezhető folyadéklencsés élességállítást alkalmazó IVIN- 2M USB 2.0 webkamerával előállítói jelenleg épp a tokiói CEATEC rendezvényen demóznak, amelyre a Párizsban szeptember 25-től 27-ig megrendezett Opto-Paris, az ipari, hálózati és telekommunikációs kiállításról érkeztek.

0

Egyetemi hallgatók számára írt ki pályázatot mobil szélessáv témában a T-Mobile

2007. október 4. 12:44

A T-Mobile három budapesti felsőoktatási intézmény hallgatói számára pályázatot hirdet mobil szélessáv témakörben, valamint mobilinternetezésre alkalmas eszközöket ajánl fel az érintett egyetemek számára. Most induló egyetemi programjával a szolgáltató három budapesti intézménnyel -- a Budapesti Corvinus Egyetemmel, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel (BME), valamint a Magyar Képzőművészeti Egyetemmel (MKE) -- fűzi szorosabbra kapcsolatát, így kibővítve már meglévő egyetemi kapcsolatait és támogatási rendszerét.

0

A Garmin Mobile XT-vel ered az iGO My way nyomába a Garmin

2007. október 4. 11:45

Felébredt csipkerózsika álmából a Garmin és új, sokat tudó mobilszoftverrel, illetve kiszereléssel indul el az iGO my way navigációs program által már kikövezett úton. A Garmin Mobile XT egyetlen microSD memóriakártyán tartalmazza a szoftvert és a terképeket, az etalon iGO-hoz hasonlóan, könnyen telepíthető, kezelhető formában.

0

Jövő év végéig nem várható a Palm új operációs rendszere

2007. október 3. 17:25

A Palm elnök-vezérigazgatója, Ed Colligan számos részletet árult el a Palm következő, fejlesztés alatt álló operációs rendszerről. A 2008 első negyedévét érintő befektetői konferenciahíváson az is kiderült, hogy az új Palm OS mobil operációs rendszer megjelenése nem várható 2008 vége előtt.

0

Három számítógépen is nézhető egyszerre az új külső PCTV tuner képe

2007. október 3. 13:34

[Clubic.com] Az Avid részlege, a számítógépekhez készített tunerek piacán egykor egyeduralkodó Pinnacle Systems három új digitális tévétunert dob ebben a hónapban piacra. Mindhárom USB-s, külső egység és digitális földfelszíni adások vételére alkalmas, melyek egyelőre még csak szárnyaikat bontogatják hazánkban, jövőre azonban remélhetőleg már minden képességeiket megvillanthatják majd itthon is.

0

Nagyfelbontású videót varázsol a Broadcom a mobiltelefonokba

2007. október 3. 11:41

[Techworld] A Broadcom legújabb mobiltelefonokba építhető multimédiás processzora és a VideoCore III architektúra nagyfelbontású videókat varázsol a jövő mobiltelefonjaiba. A cég megoldása nem az első a sorban , a mobilgyártók már választási lehetőséget is kapnak, ha ilyen képességekkel szeretnék felruházni készülékeiket.

0

Hamarosan boltokban a Sony új elektronikus könyve

2007. október 2. 15:47

[Engadget] Közeledik a karácsonyi szezon, a Sony pedig újabb elektronikus könyvet, eBook-olvasót dob piacra, akárcsak tavaly. Az 500-as sorozat legújabb modellje szebb, jobb, okosabb, de kicsit drágább is, 300 dolláros áron kerül ebben a hónapban az üzletekbe.

0

Exkluzív Samsung zenemobil a Bang & Olufsennel karöltve

2007. október 2. 15:22

A Samsung és a dán Bang & Olufsen bemutatta új, közösen fejlesztett, Serenata névre keresztelt zenetelefonját. A Serenata belseje a Samsungtól származik, kerekded köntösét és felhasználói felületét pedig a Bang & Olufsen álmodta meg.

0

GPS-szel bővült a Motorola 'melós' tenyérgépe

2007. október 2. 14:58

A Motorola bemutatta az MC70 hordozható számítógép, tenyérgép újabb, beépített GPS-szel bővített változatát. Az újabb funkció lehetővé teszi, hogy a melós tenyérgépet használó munkatársakat, például postai kézbesítőket vagy futárokat a cégek valós időben nyomon követhessék, illetve egyértelműen meghatározhatóak a munkavégzés konkrét koordinátái.

0

Rengeteg újdonság a CEATEC Japan 2007 elektronikai és IT-kiállításon

2007. október 2. 12:50

Évről évre egyre több látogatót és kiállítót vonz Japán legnagyobb elektronikai és IT-újdonságokat felvonultató kiállítása, a ma kapuit megnyitó, október 6-ig látogatható CEATEC Japan 2007 show. Idén 895 vállalat állítja ki termékeit a Makuhari Messe területén, két újabb épületet és 3199 kiállítási pavilont elfoglalva. A szervezők már 200 ezer látogatóra számítanak az öt nap alatt, akik betekintést nyerhetnek a legújabb fejlesztésekbe, illetve megtekinthetik a legnagyobb gyártók ma reggel bemutatott újdonságait is.

0

HTC-újdonságok: három windowsos okostelefon és egy UMPC

2007. október 1. 16:57

A HTC hivatalosan is bejelentette három új okostelefonját, melyek HSDPA-támogatással képesek a szélessávú mobilinternetre vágyók szomját csillapítani. Ezen túlmenően a cég a rég beharangozott UMPC, a Shift piacra kerülésének dátumát is nyilvánosságra hozta.

0

Európai mobilszolgáltatónak szállít UMA-kompatibilis telefont a Qisda

2007. október 1. 14:42

[HWSW, Digitimes] Új időszámítást kezdett a tajvani BenQ szeptember 1-én: a cég jelentős átszervezéseket hajt végre, Qisda-ra keresztelte át magát, bár továbbra is megtartja a BenQ márkanevet. Fény lehet az alagút végén, hogy céghez közelálló források szerint a vállalat UMA-kompatibilis okostelefont szállít e hónaptól kezdve egy közelebbről meg nem nevezett európai mobilszolgáltatónak.

0

Webre megy a Microsoft Office -- de csak lassan, óvatosan

2007. október 1. 14:00

Office-dokumentumok megjelenítését, tárolását és megosztását teszi lehetővé a Microsoft új ingyenes online szolgáltatása, az Office Live Workspace . A felhasználók már jelentkezhetnek a bétatesztre, amely valamikor az idén indul el.

0

Megvette a Navteq-et a Nokia

2007. október 1. 11:25

[WSJ] A Nokia tárgyalásokat folytat a Navteq felvásárlásáról -- írta belsős forrásokra hivatkozva a Wall Street Journal. A megállapodás meg is született, a felek 8,1 milliárd dolláros vételárban állapodtak meg, amelyet a Nokia készpénzben egyenlít ki. Ez a Nokia történetének eddigi legnagyobb akvizíciója. A tranzakció az első negyedévben zárul le.

0

Hamarosan érkezik az első Office Mobile 6 rendszerfrissítés

2007. október 1. 10:58

[Techworld] Egy nagy-britanniai Microsoft alkalmazott idő előtt hozta nyilvánosságra a letöltési linket, közölt részleteket blogjában a Windows Mobile 6.0 operációs rendszerben található Office Mobile alkalmazáscsomag első frissítéséről. A letöltési linket gyorsan letiltották, a szoftverfrissítésre ugyanis még egy kicsit várni kell.