Szerző: Ady Krisztián

2007. szeptember 6. 10:39

Új iPAQ tenyérgépek és okostelefonok a HP-tól

[VS] Netszerte keringtek képek a HP legújabb iPAQ tenyérgépeiről és okostelefonjairól, melyekről ma végre hivatalosan is lehullott a lepel. Az októberben és novemberben piacra kerülő új termékek gyakorlatilag teljesen lecserélik a jelenlegi termékpaletta darabjait.

[VS] Netszerte keringtek képek a HP legújabb iPAQ tenyérgépeiről és okostelefonjairól, melyekről ma végre hivatalosan is lehullott a lepel. Az októberben és novemberben piacra kerülő új termékek gyakorlatilag teljesen lecserélik a jelenlegi termékpaletta darabjait.

Üzleti modellek

A HP új iPAQ-vonala öt új modellből áll, a gyártó azonban összesen 56 iPAQ-okhoz kapcsolódó terméket, több mint 3 tucatnyi kiegészítőt, tucatnyi mobilszolgáltatást, öt új mobilszoftvert mutatott be. Az új termékek között üzleti felhasználásra szánt, harmadik generációs hálózatokat támogató okostelefont éppúgy találhatunk, mint navigációra kihegyezett készüléket. Az új szolgáltatások elsősorban mobilkészülékek menedzsmentjét, szoftveres testreszabását teszik egyszerűbbé.

A HP új üzleti iPAQ-jai, a 900 Series Business Messenger és a 600 Series Business Navigator egyaránt HSDPA-képes okostelefon, melyek Wi-Fi-vezérlővel is rendelkeznek. Az olcsóbb telefonálást beépített VoIP-képesség nyújtja, melyet elsősorban Wi-Fi-n keresztül aknázhatunk ki. A két készülék beépített GPS-szel is rendelkezik, a Voice Commander szolgáltatásai, mint például a HP Voice Reply szükségtelenné teszi a válasz e-mailek gépelését. Mindkét készülék Microsoft Windows Mobile 6 Professional operációs rendszert futtat, 3 megapixeles kamerával és érintőképernyővel rendelkezik.

HP iPaq Business Messenger

Navigációra teremtve

Az üzleti és otthoni felhasználásra szánt HP iPAQ 300 Series Travel Companion egy 800 x 480 pixeles, szélesvásznú kijelzővel felszerelt navigációs készülék, mely egyben egy szórakoztatóelektronikai berendezés is: a 4,3 hüvelykes kijelzőn videókat, képeket is nézegethetünk. A Bluetooth-kompatibilitás telefonunk kihangosítását is lehetővé teszi vezetés közben, mely bármilyen mai Bluetooth-os telefonnal működik.

A HP iPAQ 200 Series Enterprise Handheld kifejezetten a szórakoztatásra termett, 4 hüvelykes kijelzője 640 x 480 pixeles. A hatalmas kijelzőjű, windowsos tenyérgép VoIP-telefonként is használható beépített vezeték nélküli csatolóinak, Bluetooth- és Wi-Fi-kapcsolatának köszönhetően. A belépő szintet a HP iPAQ 100 Series Classic Handheld tenyérgép képviseli, mely csupán 13 mm vékony. A szintén Windows Mobile 6-ot futtató készülék is támogatja mindkét vezeték nélküli adatátvitelt, ideális kiegészítője egy szimpla telefonnak.

HP iPAQ 300 Series Travel Companion

Hamarosan

A HP iPAQ 600 Series Business Navigator és a HP iPAQ 100 Series Classic Handheld még ebben a hónapban kapható lesz, míg a HP iPAQ 200 Series Enterprise Handheld várhatóan októberben jelenik meg a boltok polcain. A 900 Series Business Messenger és a navigációs berendezés novembertől lesz kapható, egyelőre ismeretlen árakon.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról