konzumer archívum - 2007 június

2007
június

0

A helyi mobilcellák jelentik a mobilkommunikáció jövőjét?

2007. június 28. 11:40

[VS] Speciális, úgynevezett femtocellát létrehozó routert fejleszt a Netgear, mellyel mobilkészülékeinkkel gyorsabban internetezhetünk és olcsóbban telefonálhatunk majd otthonunkban. A hálózati eszközgyártók Apple-jeként ismert cég az Ubiquisys Zonegate megoldását építi routerjébe, mely 2007 végén jelenhet meg a kereskedelmi forgalomban, a mobilszolgáltatók kínálatában pedig 2008-tól lesz elérhető.

0

Nagyfelbontású videókat rögzíthetnek a jövő mobiltelefonjai

2007. június 26. 09:48

[News.com] A Texas Instruments bejelentette harmadik generációs OMAP processzorát, mely elhozhatja a nagyfelbontású videózás korát a mobiltelefonok területén is. Az új OMAP processzort tartalmazó komplett mobilplatform 2008-tól lesz elérhető, ekkor jelenhetnek meg az első telefonok, melyek akár HD felbontású videoanyagokat, vagy akár 12 megapixeles képeket is rögzíthetnek.

0

Csúcskategóriás Sony munkaállomás HD-videók vágásához

2007. június 25. 14:28

Korábban azt emlegettük, hogy egy Macintosh árából kettő, vagy akár három PC is kijöhet, de elérkezett az az idő, amikor ezt fordítva is mondhatjuk. A leginkább HD-videók vágására készült Sony VAIO RM1N munkaállomás azokat a lelkes amatőröket szeretné megérinteni, akit próbára szeretnék tenni a ma kapható legújabb technikát és emellett ki tudják fizetni a borsos, 5000 dolláros vételárat. Ráadásul ezért az összegért csak magát a gépet kapjuk, megjelenítőre pluszköltségként kell gondolnunk.

0

Felújította Photosmart digitális fényképezőgépeit a HP

2007. június 22. 10:07

Továbbfejlesztette, felfrissítette digitális fényképezőgép-kínálatát a Hewlett-Packard: a felsőkategóriás modellek okosabbak lettek, 80 dollárért, azaz körülbelül 15 ezer forintért pedig egy 5 megapixeles érzékelővel és 1,5 hüvelykes LCD-kijelzővel rendelkező belépő szintű modellt vásárolhatunk.

0

Magyar térképpel bővült a Navteq kínálata

2007. június 20. 13:44

A digitális térképeket készítő, ezen a területen a TeleAtlas-szal késhegyre menő harcot vívó Navteq újabb országok térképeivel, többek között Magyarországéval bővítette kínálatát. A hazánk mellett Lengyelországot, Szlovákiát, a Cseh Köztársaságot és Szlovéniát lefedő új térképek egymillió kilométernyi úthálózatot tartalmaznak, harminchét nagyvárost -- köztük Budapestet -- és körzetét nem csak utcaszinten lefedve, de más, a közlekedés szempontjából lényeges adatokat is biztosítva speciális feladatokhoz.

0

Műholdas navigáció és 8 gigabájtos walkmantelefon a Sony Ericssontól

2007. június 15. 13:01

Hat új mobiltelefont mutatott be tegnap Sony Ericsson, melyek között két kagyló formájú, a belépő szintet erősítő, ám igen dizájnos készülék, egy új CyberShot fényképezőgép-mobil, illetve egy 8 gigabájtnyi flashmemóriával ellátott Walkman-mobil is található. A K530 pedig az első olyan Sony Ericsson mobil, mely támogatja a vállalat különleges ötletét, a headsetbe épített GPS-modult.

0

Egyre igényesebbek a hazai notebook-vásárlók

2007. június 14. 14:45

Az egyre alacsonyabb árak és a Windows Vista megjelenése miatt a fogyasztók a vártnál több noteszgépet vásároltak az első negyedévben, ezért az IDC megemelte 2007-es PC-forgalmi kilátásait. Magyarországon is folytatódik a noteszek térnyerése, a vevők az egyre drágább gépeket keresik.

0

Tablet PC-ket használnak vaskos könyvek helyett a Wizz Air pilótái

2007. június 7. 12:12

Vaskos könyvek, papíralapú dokumentációk helyett Tablet PC-ket használnak a Wizz Air pilótái, a pilótafülkében elhelyezett vékony számítógépek segítségével jutnak hozzá legfrissebb navigációs, repülés-szabályozási és repülőtéri adatokhoz. A Wizz Air eddig negyven darab Stylistic ST5112 típusú Tablet PC-t vásárolt a Fujitsu Siemens Computers Kft.-től.

0

A legkorszerűbb optikai hálózatot építették ki Bólyban

2007. június 6. 14:52

Igazi cyberváros lett Bóly, a 3800 lakosú kisváros, ahol az Ericsson Magyarország átadta a város önkormányzata által kiírt közbeszerzési pályázat keretében elkészült, végponttól-végpontig terjedő optikai kommunikációs hálózatot. A kisváros lakossága mindig fogékony volt a technikai fejlődésre, az informatika vívmányaira.

0

Három új mobiltelefont mutatott be a Nokia

2007. június 1. 11:22

Három új mobiltelefont mutatott be a tegnap a Nokia, megérkezett az exkluzív kivitelű Nokia 8600 Luna, illetve két különböző kivitelben jelenik meg a 6500-as típusjelzésű mobil. A classic és slide, azaz hagyományos és szétcsúsztatható kivitelben is megjelenő készülékek az azonos típusszám ellenére nem csak kialakításukban, hanem kamerájukban is különböznek egymástól.